پس از رشد بورس بعد از انتخابات ریاست جمهوری شاهد نوعی «رهاشدگی» در این بازار بودیم؛ یعنی یک روز مثبت و چندین روز متوالی منفی.
این موضوع اگر تداوم یابد؛ به شکلگیری انتظارات جدید در اذهان سرمایهگذاران منجر خواهدشد. «رها شدگی» مذکور حاوی یک پیام مهم نیز برای فعالان بورسی است؛ وقتی بازار بهطور متناوب در حال ریزش باشد به منزله آن است که متولیان مربوطه نیز نمیتوانند کاری از پیش ببرند.
بهعبارتی دیگر حتی متولیان مربوطه هم قید رشد بازار را زدهاند. این امر در خفا به سرمایهگذاران سیگنال فروش و خروج پول را میدهد. به همیندلیل بازار از بند فروش حقیقیها رها نمیشود.
افت ارزش معاملات از ۵هزار میلیاردتومان در نخستین روز بعد از انتخابات ریاستجمهوری به ۲هزار میلیاردتومان نیز اتفاق تلخی است که در روزهای گذشته بهدنبال همان رها شدگی رخ دادهاست.
از سوی دیگر دستکاری شاخصکل نیز نتوانسته راه ورود پول به سمت این بازار را باز کند. عملکرد واقعی بازار از پرتفوی سهامداران کاملا عیان و قابلمشاهده است، بنابراین میتوان گفت؛ تغییر پارادایم از لیدر محور بودن صنایع به سمت صندوقهای اهرمی، نتیجه همین بیتدبیری از سوی مسوولان بورسی است.
در هفتههای گذشته انتقادات فراوانی به متولیان بورسی وارد شدهاست. اگرچه در سالهای قبل نیز در مواقع بحرانی، شاهد نوعی بیعملی از سوی سازمان بورس بودهایم، بهنوعی که انگار بازار مذکور بدون متولی به حرکت خود ادامه میدهد.
از ابتدای هفته معاملات بورس تهران شاهد حجم و ارزش کم معاملات بود. یکی از دلایل آن را می توان تعطیلات دو روزه دوشنبه و سه شنبه دانست.
اما در روزهای آینده و همزمان با باز شدن بازارها آیا همچنان بازار سهام در رکود به سر خواهد برد؟بازار سرمایه بعد از انتخابات ریاستجمهوری،اکنون با یک شوک بزرگ بین المللی مواجه است.
ترور نافرجام دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق ایالت متحده،روند معاملات همه بازارها را حداقل در نخستین روزهای بعد از اتفاق مذکور تغییر خواهد داد.
فردا روز مهمی برای بازار سهام نیز خواهد بود.شاخص کل اکنون در کف کانال ۲٫۲ میلیون واحد قرار دارد اما نشان داده توانایی چندانی برای حفظ موقعیت کنونی ندارد.
با این حال حرکت سایر بازارها در راستای شوکهای بین المللی میتواند بر ورود و خروج پول به بازار سهام نیز اثرگذار باشد.
نوسانات نرخ دلار سبب شده تصمیمات سرمایه گذاران برای ورود به بورس به سمت و سویی دیگر سوق یابد و عدم اطمینان سرمایهگذاران از آینده نزدیک و سرانجام مراودات بین المللی کشور می تواند در این روند تاثیر مضاعفی داشته باشد.
شاید اغراق نباشد اگر بگوییم بازارها در آدرنالین محض بسر میبرند .درآخرین روزهای تیرماه کارشناسان بازار سرمایه میگویند امکان محتاط شدن بورسیها نیز وجود دارد.
هرچه شرایط ریسکهای اثرگذار بر سهام،مبهمتر شود؛طبیعتا ورود پول نیز با مشقت بیشتری راهی بازار خواهد شد.اما از سوی دیگر برخی دیگر از تحلیلگران میگویند؛بعید است معاملات سهام در محدوده منفی جدی به کار خود ادامه دهد.
حمایتهای کلامی سیاستگذاران در تیرماه از بازار سهام سبب شد تا شاخص کل تالار شیشهای در معاملات هفته سوم تابستان به ابرکانال ۲/۲میلیون واحد بازگردد.
در این میان هرچند هنوز دادوستد سهام رمق چندانی ندارد، اما خوشبینی به تداوم صعود قیمتها و خروج از زیان توانسته است گزینه آشتی سرمایهگذاران حقیقی را که مدتها راه خروج از این بازار را برگزیده بودند، محتمل جلوه دهد.
روز یکشنبه نیز با وجود پایین بودن ارزش معاملات خرد، اما این سنجه آماری سیگنالی مثبت را مخابره کرد و با افزایش۱۸ درصدی به سطح ۲۵۷۰ میلیارد تومان رسید.البته در این روز خروج پول سرمایهگذاران حقیقی از چرخه معاملات بورس ادامه یافت. اما صندوقهای قابل معامله ورود پول جذابی را (۵۰۸میلیارد تومان)ثبت کردند.
همه اینها در حالی رقم خورد که خوشبینی جدیدی نسبت به تغییر مسیر قیمت دلار و طلا ایجاد شده است.با توجه به روند معاملات سهام در روزهای اخیر به نظر میرسد؛ضمن کنترل ریسک سرمایهگذاری بتوان از بیش واکنشی در این بازار جلوگیری کرد.
رشد بورس تا سطح شاخص ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد به طور قطع تا مهر اتفاق میافتد. اما رشد بورس در اواخر زمستان ۱۴۰۳ ادامه مییابد./دنیای اقتصاد
سود عملیاتی نماد سخزر با رشد ۵۳ درصدی به ۳۴۵ میلیارد تومان رسیده. این افزایش…
ارزش بازار نماد شکبیر به ۲۴,۴۰۸ میلیارد تومان رسیده که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت در…
حاشیه سود عملیاتی نماد لطیف به ۱۱ درصد رسیده که از مدیریت ناکارآمد هزینهها و…
امسال حاشیه سود ناخالص نماد دزهراوی ۳۲ درصد بوده که نشاندهنده افزایش کارآمدی و کاهش…
ارزش بازار نماد پارتا به ۶,۶۴۰ میلیارد تومان رسیده است که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت…
حاشیه سود خالص نماد خشرق ۰.۱ درصد بوده که نشاندهنده تأثیر منفی هزینههای مالی و…