در حالیکه دولت وعده داده بود تا پایان سال ۱۴۰۲ حدود ۲۰۰ هزار خودرو وارد کند و ۳۳ هزار نفر نیز برای دریافت این خودروها ثبت نام کردند، اما تا امروز تنها ۵ هزار خودرو تحویل داده شده است. حالا سوال این است که دولت خودروهای وارداتی را چه زمانی تحویل میدهد؟
به گزارش کاماپرس، با توجه به اینکه از تعداد ۳۳ هزار نفری که برای دریافت خودروی خارجی در ۶ اسفند سال ۱۴۰۱ ثبت نام کردند، تنها حدود ۵ هزار نفر خودروی خود را تحویل گرفتهاند، این سناریو تقویت شده که دولت تنها با هدف جمع کردن نقدینگی ثبت نام برای خودروهای خارجی را انجام داده است.
در این میان سوال اینجاست که تکلیف ۲۸ هزار نفر باقیماندهای که ۵۰۰ میلیون تومان سال گذشته برای یک ماه در حساب خود بلوکه کردند، ولی هنوز خودروی انتخابی را تحویل نگرفتهاند چیست؟ به طور قطع دولت همچنان تمایل دارد که پرونده واردات خودرو را باز نگه دارد تا از این طریق بتواند ضمن کنترل تقاضای بازار خودرو، به مطالبه عمومی هم پاسخ دهد.
به عبارت دیگر بسیاری از مردم در شرایط کنونی که بازار خودرو با نوسانات زیادی روبروست، خواهان تسریع در روند ثبت سفارش و واردات خودروهای خارجی هستند، اما دولت تاکنون در این مسیر گام موثری برنداشته است.
دولت یکسال پیش وعده داده بود که تا پایان سال ۱۴۰۲ حدود ۲۰۰ هزار خودروی خارجی وارد کند تا از این طریق بتواند بازار خودرو را متعادل کند اما طبق آمار سازمان توسعه تجارت تاکنون کمتر از ۵ هزار خودرو به بازار عرضه شده است و این نشان میدهد که نه تنها عدد ۲۰۰ هزار خودرو تا پایان سال محقق نمیشود، بلکه همین ۳۳ هزار نفری که سال گذشته در ثبت خودروهای وارداتی هم شرکت کردهاند ممکن است نتوانند خودروی خود را دریافت کنند.
دولت در اسفند ماه یک دور دیگر ثبتنام خودروهای خارجی را انجام داد که شامل ۱۲ مدل خودرو بود، اما آمار دقیقی از میزان خودروهای ثبت سفارش شده ارائه نکرده است. از طرف دیگر مشخص نیست چه زمانی این خودروها را تحویل خواهد داد. اگر طبق روال سال جاری واردات خودرو انجام شود، پیش بینی میشود تا پایان سال ۱۴۰۳ نهایتا دولت دو برابر سال جاری یعنی حدود ۱۰ هزار خودروی خارجی به متقاضیان تحویل دهد. در این صورت تا سال ۱۴۰۵ طول می کشد که همه متقاضیانی که سال ۱۴۰۱ برای خودروی خارجی ثبتنام کردند مالک خودرو شوند.
در شرایط کنونی مهمترین دلیلی که باعث شده تا دولت نتواند واردات خودروهای خارجی را سرعت ببخشد و طبق وعدههای داده شده آنها را به مشتریان تحویل دهد، کمبود ارز است. هرچند در مصوبه آزادسازی واردات خودرو بر منشا خارجی ارز واردات خودرو اشاره شده است، اما با توجه به اینکه بسیاری از شرکتهای واردکننده خودرو درآمد ارزی ندارند و تنها واردکننده هستند به همین دلیل به نظر میرسد که برای واردات خودرو تقاضا در سامانه نیما هم وجود دارد.
به طور قطع دولت در سال پیش رو باید وضعیت واردات خودروهای خارجی را تعیین تکلیف کند، در غیر اینصورت با در نظر گرفتن انتظارات تورمی موجود در کشور، پیشبینی میشود قیمت خودرو در بازار رشد جهشی داشته باشد و در نهایت دولت برای تنظیم بازار خودرو مجبور به واردات خودروی بیشتر خواهد بود.
سود عملیاتی نماد سخزر با رشد ۵۳ درصدی به ۳۴۵ میلیارد تومان رسیده. این افزایش…
ارزش بازار نماد شکبیر به ۲۴,۴۰۸ میلیارد تومان رسیده که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت در…
حاشیه سود عملیاتی نماد لطیف به ۱۱ درصد رسیده که از مدیریت ناکارآمد هزینهها و…
امسال حاشیه سود ناخالص نماد دزهراوی ۳۲ درصد بوده که نشاندهنده افزایش کارآمدی و کاهش…
ارزش بازار نماد پارتا به ۶,۶۴۰ میلیارد تومان رسیده است که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت…
حاشیه سود خالص نماد خشرق ۰.۱ درصد بوده که نشاندهنده تأثیر منفی هزینههای مالی و…