به گزارش سرمایه فردا، علی خسروانی، عضو هیئت مدیره اتحادیه خودرو گفت: بازار خودرو به مرحلهای از رکود کامل رسیده است که تنها مصرفکنندگان واقعی و شبکههای رسمی فروش در آن حضور دارند. با کاهش تورم و نزدیک شدن قیمت کارخانه به قیمت بازار، انتظار میرود این وضعیت ادامهدار باشد و بازار خودرو به تعادلی پایدار برسد. در ادامه به جزئیات آن پرداخته است.
۱ . افزایش عرضه توسط شرکتهای مونتاژکار:
شرکتهای مونتاژکار بهتازگی سرعت عرضه خودروهای خود را افزایش دادهاند و دعوتنامههای تکمیل وجه بهطور مستمر در حال صدور هستند. طرحهای فروش اقساطی متعدد نیز در دسترس خریداران قرار گرفتهاند، اما بازار هنوز از کمبود تقاضا رنج میبرد.
۲ وضعیت بازار خودروهای ایرانی:
بازار خودروهای داخلی نیز در حالت نیمهتعطیل قرار دارد. یکی از دلایل این وضعیت، انتظار خریداران برای اعلام نتایج قرعهکشیهای ایرانخودرو است. معمولاً پس از اعلام نتایج، بازار برای مدت کوتاهی رونق میگیرد، زیرا خریدارانی که نامشان در قرعهکشی انتخاب نشده، به سمت بازار آزاد حرکت میکنند.
۳ رکود بازار وارداتیها:
بازار خودروهای وارداتی نیز با کاهش قیمت و کمبود تقاضا مواجه است. ازدیاد واردات خودروهای صفر کیلومتر و ابلاغ آییننامه واردات خودروهای کارکرده، نقش مهمی در این کاهش داشته است. همچنین، کاهش قیمت دلار باعث کاهش انتظار تورمی و جلوگیری از جهش قیمتها شده است.
۴ خروج سوداگران از بازار خودرو:
با کاهش فاصله قیمتی بین کارخانه و بازار، سوداگران و سرمایهگذاران فصلی به تدریج از بازار خودرو خارج میشوند. قرعهکشیهای ایرانخودرو بهعنوان یکی از آخرین فرصتهای سوداگران تلقی میشود، اما با کاهش فرصتهای کسب سود، تنها مصرفکنندگان واقعی و شبکه رسمی توزیع در این بازار باقی خواهند ماند.
نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…
مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامههای…
تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسبوکارهای ایرانی نشده،…
در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…
در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…
بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…