آخرین اخبار

چرا دانشگاه رفتن مهم نیست؟

به گزارش سرمایه فردا، علی فتحی: من وقتی سال سوم دبیرستان را طی می کردم سخت عاشق دانشگاه رفتن و ادامه تحصیل در جامعه شناسی بودم. به همین خاطر در سن ۱۶ سالگی تصمیم گرفتم در دبیرستان رشته ریاضی بخوانم. به این دلیل که معتقد بودم اگر ریاضی بخوانم فکرم تقویت می شود و عقلانیتم تعمیق می یابد و احساسات زدایی خواهم شد. تا وقتی دانشگاه رفتم و جامعه شناسی خواندم اسیر احساسات نباشم و با نگاه عینی و عقلی جامعه شناسی را مطالعه کنم.
من همان موقع که در دبیرستان رشته ریاضی می خواندم و سخت به دروس ریاضی مثل مثلثات و جبر و حساب استدلالی و هندسه ترسیمی و هندسه رقومی و غیر علاقه وافر داشتم. به این دروس ریاضی کاملا اهمیت می دادم. بطوریکه نمرات امتحان نهایی من بجز ورزش و شیمی بقیه اکثرا بین ۱۸ تا ۲۰ بود. اما مطالعه آثار ژرژگورویچ جامعه شناس و آثاری که از دورکیم و یا ماکس وبر یا مارکس منتشر شده بود را عمیقا و دقیقا می خواندم.

چیزی که بعد از دانشگاه رفتن متوجه می شوید

اما جالب آنکه بعد از دانشگاه رفتن متوجه شدم معلمین دانشگاه اکثرا یا سواد ندارند یا از مرحله پرت هستند. لذا هر واحد درسی که انتخاب می کردم با این هدف بود که به بهانه واحد درسی مربوطه مطالعات همه جانبه و عمیق را بصورت خود آموز شروع کنم. یعنی من در دوره دانشجویی اگر ۱۰۰ کلمه یاد گرفتم ۱۰ کلمه از استادان بود. ولی ۹۰ درصد را خود آموزی می کردم. واقعا به این نتیجه رسیدم که استادان حداقل برای من چیزی برای گفتن نداشتند. جالب اینکه تنها درسی که برای من آموزنده بود درسهای علم سایبرنتیک بود. با نحوه ای از تحلیل تاریخی مواجه شدم وگرنه من تمام ۴ سال دوره لیسانس را نگذاشتم بر باد برود و شب و روز مطالعه و تحقیق می کردم.
دانشگاه رفتن من به سبب این بود که عاشق جامعه شناسی بودم اما این عشق در کلاسهای دانشگاه ایفاد نشد بلکه مطالعات شخصی من این عشق را ارضاء می نمود.

modir

Recent Posts

پیش بینی احتمال سقوط بیت‌کوین

رابرت کیوساکی اعلام کرده قیمت بیت کوین به ۵۰۰ هزار دلار می رسد اما پیتر…

8 ساعت ago

خسارات مالی تصادفات چقدر است؟

خسارات مالی تصادفات که به بیمه و سیستم سلامت تحمیل می شود بیش از ۱۳…

9 ساعت ago

تسهیلات بانکی کم بهره از اعتبارسنجی تا …

تسهیلات بانکی کم بهره می‌تواند به رشد و توسعه اقتصادی کشور منجر شود. بنابراین، تسهیل…

9 ساعت ago

درآمد شرکت های دانش بنیان ایرانی چقدر است؟

۹ هزار شرکت دانش بنیان و فناور در ایران وجود دارد، درآمد شرکت های دانش…

10 ساعت ago

امنیت غذایی و حفظ حقوق مالکیت اراضی در زون جنگلی

حفظ حقوق مالکیت اراضی و املاک باید بر روی عبارت نسق زراعی تمرکز کرد که…

12 ساعت ago

جایگاه فرهنگی استاد شجریان

به گزارش سرمایه فردا، مواضع جدی انتقادی استاد شجریان نسبت به حکومت سهم اندکی در…

12 ساعت ago