بانک و بیمه

دارایی ها چشم انداز روشنی برای سرمایه گذاران دی ترسیم کرد

بانک دی با نماد دی مورد توجه بسیاری از تحلیلگران قرار گرفته، زیرا دارایی های قابل توجهی دارد و روند واگذاری آنها آغاز شده که چشم انداز روشنی برای سرمایه گذاران دی ترسیم کرده است. برای نمونه بانک دی اعلام کرده که بلوک ۷۰.۸۳ درصدی سهام شرکت تولید برق نیروی دماوند را به ارزش ۳۱.۸ هزار میلیارد تومان، می فروشد و ۲۵ دی ماه فروش بلوکی آن کلید می خورد. این اقدام  بانک در راستای حل بحران ناترازی بانک ها است.
در حال حاضر نیروگاه برق دماوند با نماد دماوند به عنوان یکی از مهم‌ترین دارایی‌‌‌های بانک دی، در بین گروه برق در بورس عملکردی سودآور دارد. بر همین مبنا هیات کارشناسان رسمی دادگستری قیمت هر سهم ۸۱.۳ هزار ریال در کدال قرار داده است و  بانک دی با مجوز بانک مرکزی برای  سهام دماوند را در راستای اجرای برنامه تحول بانک و برای خروج از زیان، با شرایط نقد و الباقی در قالب عقد تسهیلات با اقساط بلندمدت ۱۰ ساله، واگذار می کند.
در واقع با توجه به اینکه خریدار باید ۱۰ درصد ارزش معامله را حداکثر طی ۱۴ روز کاری پس از اﻧﺠﺎم ﻣﻌﺎﻣﻠﻪ و الباقی ثمن معامله طی ۱۰ ﺳﺎل در اﻗﺴﺎط ﻣﺴﺎوی ۱۲۰ ﻣﺎﻫﻪ ﺑﺎ ﻧﺮخ ﺳﻮد ۲۳ درﺻﺪ ﺳﺎﻟﺎﻧﻪ پرداخت کند، به همین دلیل معامله اثری بلندمدت بر معاملات سهم خواهد داشت.
در حال حاضر برخی تحلیل می کنند که قیمت واقعی سهم بیش از ۴ برابر قیمت روی تابلو است و این حکایت از این دارد که نسبت به ارزش روز و مطالبات این شرکت از وزارت نیرو مطلع نیستند. به عبارت دیگر دماوند یکی از بزرگترین تامین کنندگان شبکه برق کشور است که دولت خریدهای خود از این شرکت را با تاخیر تسویه می کند به همین دلیل تسویه آن عایدی زیادی را در اختیار بانک دی هم قرار می دهد، چراکه اخیرا لایحه دو‌فوریتی تامین مالی صنعت برق از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی مطرح شده و دولت باید براساس آن اعتبار لازم جهت پرداخت مابه‌‌‌التفاوت قیمت فروش تکلیفی انرژی‌ برق و انشعاب با قیمت تمام‌شده و همچنین معافیت‌‌‌های قانونی اعمال‌شده برای هزینه‌‌‌های انشعاب را پیش‌بینی و به وزارت نیرو پرداخت کند. به همین دلیل دولت به زودی بدهی خود به دماوند را تسویه خواهد کرد که این موضوع روی تقاضا در زمان بازگشایی تاثیر خواهد گذاشت.
بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد واگذاری سهام نیروگاه برق دماوند با ارزش معامله ۳۱.۸ هزار میلیارد تومان سودی ۱۹۰۰۰ میلیارد تومانی برای بانک دی خواهد داشت و این یعنی یک فرصت برای حقوقی نماد برای حمایت و آغاز یک روند صعودی است.
در حال حاضر تصویب و الحاق این بند به قانون بودجه ۱۴۰۳، یک خبر بسیار خوب برای سهامداران دماوند است و می تواند افزایش بازدهی و قیمت این سهم را به همراه داشته باشد.
البته در کنار سهام دماوند، اخیرا بانک دی آگهی مزایده «گروه مالی و اقتصادی» و «کارگزاری دی» را نیز منتشر کرده که بر اساس بررسی‌‌‌ها از محل فروش «گروه مالی و اقتصادی» و «کارگزاری دی» ۳۰۰۰ میلیارد تومان سود خالص نصیب بانک دی می‌شود. در مجموع، تحلیل‌‌‌ها حاکی از آن است که این روز‌‌‌ها سهامداران دی نگران تغییر تابلوی دی به بازار پایه نیستند زیرا مهم ارزندگی است نه اینکه سهام کجا عرضه می شود.

modir

Recent Posts

وضعیت بنیادی نماد سخزر

سود عملیاتی نماد سخزر با رشد ۵۳ درصدی به ۳۴۵ میلیارد تومان رسیده. این افزایش…

9 ساعت ago

عملکرد نماد شکبیر در ۱۴۰۳

ارزش بازار نماد شکبیر به ۲۴,۴۰۸ میلیارد تومان رسیده که نشان‌دهنده افزایش ارزش شرکت در…

9 ساعت ago

آیا نماد لطیف سودآور است

حاشیه سود عملیاتی نماد لطیف به ۱۱ درصد رسیده که از مدیریت ناکارآمد هزینه‌ها و…

10 ساعت ago

نماد دزهراوی سودآور است؟

امسال حاشیه سود ناخالص نماد دزهراوی ۳۲ درصد بوده که نشان‌دهنده افزایش کارآمدی و کاهش…

10 ساعت ago

ارزیابی عملکرد نماد پارتا در ۱۴۰۳

ارزش بازار نماد پارتا به ۶,۶۴۰ میلیارد تومان رسیده است که نشان‌دهنده افزایش ارزش شرکت…

10 ساعت ago

نماد خشرق چگونه سهامی است؟

حاشیه سود خالص نماد خشرق ۰.۱ درصد بوده که نشان‌دهنده تأثیر منفی هزینه‌های مالی و…

10 ساعت ago