به گزارش سرمایه فردا، خودروهای چینی تقریباً بازار ایران را به طور کامل در اختیار گرفته اند. از طرف دیگر شرکتهای ایران در دور جدید واردات از شرکتهای غیر چینی مدلهای روز خودرو را واردات کرده اند.
همین مساله باعث شده که خودرو چینی در بازار ایران در شرایط رقابتی قرار بگیرند. به همین دلیل برخی مدلهای چینی که تحت تأثیر خودروهای لوکس قیمت نجومی پیدا کرده بودند ارزان میشوند.
با مقررات پیشنهادی و آمدن ترامپ در کاخ سفید عملاً خودروها و کامیونهای چینی در بازار آمریکا حذف خواهند شد. خودروسازان آمریکایی و سایر خودروسازان بزرگ وادار میشوند نرم افزار و سخت افزار چینی را از خودروهای خود در آمریکا حذف کنند. البته شرکتی مانند هووای اعلام کرده که اندروید را کاملاً حذف خواهد کرد. به نظر میرسد که جنگ چین و آمریکا در بازار خودرو تنها معطوف به تعرفه نیست و در بخش نرم افزاری نیز چالشهایی خواهند داشت.
خودرو چینی در بازار داخلی چین ارزان میشود. نمایندگیهای خودرو در سراسر چین با زیان حدود ۲۰ میلیارد دلاری مواجه هستند. زیرا مشتریان از خرید قابلتوجه اجتناب میکنند. انجمن خودروهای مسافری چین اعلام کرده فروش خودروهای انرژی نو در چین نسبتاً قوی است. اما فروش خودروهای سواری خردهفروشی به طور کلی کاهش یافته است. انتظار میرود در ماه سپتامبر تنها ۴ درصد سالانه افزایش یابد.
از طرف دیگر کانادا تعرفه ۱۰۰ درصدی بر خودروهای برقی ساخت چین اعمال میکند. در واقع کانادا قصد دارد تعرفههای جدیدی را بر خودروهای الکتریکی، آلومینیوم و فولاد ساخت چین اعمال کند تا بتواند سیستم تجاری خود را با متحدانی که برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی هماهنگ سازد. دولت ترودو رئیس جمهور کانادا از اول اکتبر ۲۰۲۴، ۱۰۰ درصد مالیات بر واردات خودروهای الکتریکی و ۲۵ درصد عوارض بر آلومینیوم و فولاد وارداتی از چین اعمال خواهد کرد. حالا باید دید بعد از آغاز ریاست جمهوری ترامپ چه اتفاقی در بازار خودرو چین میافتد.
قیمت خودرو در حال حاضر تحت تأثیر قیمت مواد اولیه به ویژه آلومینیوم و مس است که چند وقت اخیر گران شده اند. احتمالاً با حضور ترامپ بازهم مواد اولیه گرانتر میشوند. این موضوع میتواند روی قیمت تمام شده خودرو تأثیر بگذارد. از طرف دیگر کشورها برای اینکه کمتر تحت تأثیر سیاستهای ترامپ قرار بگیرند تلاش میکنند تا قوانین و مقررات را به گونهای تغییر دهند که شرکتهای داخلی آنها زیان نبیند.
سپس چین برای اینکه بتواند همچنان در بازار خودرو حضور قوی داشته باشد تلاش میکند تا مدلهای لوکس تولید کند و در بازار کشورهای آسیایی حضور پررنگتری داشته باشد. چراکه کشورهای منطقه خاورمیانه بیشتر خودرو لوکس خارجی وارد میکنند. چین قبلاً بیشتر در بازار خودرو اقتصادی نقش مؤثری داشت. ازطرف دیگر کره جنوبی در این بازار نیز فعال است. به همین دلیل کار چین برای خودرو لوکس در آسیا نیز کار راحتی ندارد.
به نظر میرسد این کشور روی بازار ایران تاکید ویژه ای خواهد داشت. بخصوص در شرایطی که ایران در حال باز کردن درهای بازار خودرو است. بعد این موضوع میتواند شرایطی را فراهم کند که چینیها خدمات بهتری را به شرکتهای ایرانی بدهند یا حتی قیمت محصولات خود را رقابتی تر کنند.
حاشیه سود خالص نماد ساراب ۵۸ درصد بوده که نشاندهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…
حاشیه سود خالص نماد شخارک ۴۰ درصد بوده که نشاندهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…
در سال جاری زیان خالص نماد اوان به ازای هر سهم به ۵۹ ریال رسیده…
این گزارش با تحلیل دقیق قیمت انواع سکه، طلای ۱۸ عیار و دلار، به بررسی…
در روزهای اخیر، معاملات بورس تهران شاهد نوسانات چشمگیری بوده است. این تحولات به دلیل…
شرکت صنعتی دوده فام (شصدف) با ظرفیت تولید ۶۰ هزار تن در سال بهعنوان بزرگترین…