آخرین اخبار

حزب اللهی چگونه منحرف می‌شود ؟

یکی از آسیب های مهم در نظام جمهوری اسلامی ایران ، تحریف و دستکاری در معانی واژه های ارزشی و وارونه جلوه دادن آنهاست که موجب پیامدهای ناگوار از جمله انحراف در مسیر انقلاب و نظام می شود ؛ چنانکه تحریف در معنا و مفهوم « متقی » ، « انقلابی » ، « حزب اللهی » و « عماریون » از همین قبیل می باشد.

امروز در میان مردم و مسئولان افراد بسیاری حضور دارند که واقعا متصف به این اوصاف ارزشی بوده و مایه افتخار برای همه هستند ؛ اما در کنار اینها با آدم هایی مواجه می شویم که از این واژه های مقدس و ارزشی تنها ظواهر دینی مانند: ریش ، تسبیح ، انگشتر و اهتمام به نماز جمعه، جماعت ، روزه و حج را دارا هستند.

در حالی که وقتی به متون آیات و روایات مراجعه می کنیم ، این امور تنها بخشی از اوصاف متقین و حزب الله شمرده شده است و بعضی صفات مهم تری مانند: صداقت ، صراحت ، متانت ، پاکدامنی، ادب، امانت داری ، احترام به هم نوع ، تکریم بزرگان ، عدالت محوری ، ظلم ستیزی هم وجود دارند که اگر فردی فاقد اینها باشد نمی توان او را انسان متقی ، انقلابی و حزب اللهی نامید.
نماز، روزه و حج به رابطه انسان با خدا و « حقوق الله » بر می گردد ، اما این امور با « حقوق الناس» ارتباط مستقیم دارد و اگر در مناسک سستی شود شاید خدای رحمان و رحیم از آن بگذرد، اما از حقوق مردم هرگز؛ مگر این که رضایتِ طرف جلب و ترمیم شود.

امروز متاسفانه در سطح جامعه انقلابی ما بعضی افرادی را شاهد هستیم که فقط به همین امور ظاهری دلخوش کردند و حتی در اثر شدت عبادات ، پیشانی شان پینه بسته است ، اما به راحتی دروغ می گویند ، دزدی ، اختلاس و دغل بازی در میانشان شیوع دارد ، به دیگران تهمت می زنند ، مرتب به فضای جامعه، آتش بد بینی، نفرت، تفرقه، خصومت و دو قطبی پمپاژ می کنند؛ به ظاهر عماریونی که هیچ شباهتی به « عمار علی » ندارند و اغلب بر خلاف توصیه های رهبری خودسرانه عمل می کنند.

چرا که ما در تعلیم و تربیت جوانان تک بُعدی عمل کردیم و تنها به مناسک آنها اهتمام ورزیدیم ، بدون این که به علم و رشد عقلی شان توجه کنیم در نهایت آنها را آدم های متنسکِ خشک و دارای عقاید قوی، اما منهای منطق و اخلاق بار آوردیم. در تعریف «جاهل متنسّک » گویند : ظاهری زیبا و فریبنده دارد ولی باطنی تاریک و خالی از نور معرفت و فاقد فکر و اندیشه، سجده هایش به مثابه نوک کلاغیست بر زمین کوبیده شود.

این که گفته می شود: « آدم هایی دارای اعتقادات قوی، اما فاقد علم و رشد عقلی خطرناکتر می باشند » سخن درستی است ، چون اولا: اینها ظاهر نگرند و از دین و مذهب فقط پوسته ی آن را می بینند و از هسته و حقیقت آن دو غافل می باشند؛ ثانیا: خیلی راحت از شیطنت های شیاطین فریب می خورند؛ ثالثا: چون زود بازی می خورند ، به قول شهید مطهری همیشه آلت فعل فرصت طلبان قرار می گیرند و تیری می شوند در کمان آنها و سیاهیِ لشکر در جبهه و جناح آنها.

در انتخابات اخیر ، بعضی از همین مناسکی ها ، دو قطبیِ ( علی و معاویه ) به راه انداختند و خودشان را به جای حق و رقیب را به جای باطل نشاندند، می گفتند: اگر به فلان کاندیدا رای بدهید در تأخیر ظهور حضرت حجت ( عج ) شریک خواهید شد ، با این گونه رفتارهای جاهلانه مردم را از انتخاب درست باز می داشتند و با خود همراه می کردند و یا در اذهان آنان شک و سردرگمی ایجاد می نمودند.

ای کاش به همین حد بسنده می شد اما وقتی به آنها القا می شود طرفِ مقابل در صف معاویه ، عمر سعد و یا عامل امپریالیزم جهانی است، بدون این که تحقیق کنند و از صحت و سقم آن بپرسند بر صدد ترور شخصیت و یا حتی ترور فیزیکی وی بر می آیند ، چنانکه ترور شخصیت هایی مانند: مطهری ، بهشتی، خامنه ای، هاشمی و شهدای محراب، توسط همین افراد نوعی که عضو سازمان مجاهدین و گروه فرقان بودند انجام گرفت ؛ آنها اغلب به مناسک اهتمام داشتند ، مذهبیِ ساده زیست بودند ، از سرِ قناعت به لباس مندرس و عینک شکسته بسنده نموده و با دو چرخه ی قراضه رفت و آمد می کردند ، اما روح و حقیقت اسلامی را درک نکرده بودند؛ همانطوری که ترور کنندگان سعید حجاریان در سال ۱۳۷۸ نیز از همین قماش آدم های به ظاهر مذهبی، اما فاقد آگاهی و بینش درست دینی بودند.

از جمله ویژه گی های اخلاقی اکثر جاهلان متنسک ، چون منطق ندارند پرخاشگری، فحاشی، اتهام زنی، خود خدا پنداری و جهنمی تصور کردن دیگران است.
این پدیده خطرناک امروز یکی از آسیب ها و معضلات جدی به شمار می آید و همچون موریانه در سطح وسعی از داخل به ارکان نظام و جامعه رسوخ کرده است و پیش از آنکه به مرحله انفجار و بحران برسد چاره اندیشی اساسی لازم دارد؛ پس در کنار مناسک به اخلاق و فضائل نیز باید اهتمام ورزید.

حزب اللهی در جامعه همیشه انقلابی و مبادی نیست. برخی از آنها با هدف اختلاس و… پیشانی پینه بسته دارند. جزئیات انحراف را در این یادداشت بخوانید.

modir

Recent Posts

نقش تحقیقات بازار و خلاقیت در افزایش درآمد

تحقیقات بازار و خلاقیت دو حوزه مستقل هستند، اما در توسعه محصولات و نوآورانه، بهبود…

9 ساعت ago

اهمیت مشاوره در کسب و کار

مشاوره در کسب و کار جدید کمک می کند هیجان‌ و چالش‌ همزمان فرد را…

9 ساعت ago

مهارت‌های زندگی برای آینده بهتر

به گزارش سرمایه فردا، آینده متعلق به کسانی است که مهارت‌های زندگی بیشتری یاد می‌گیرند…

9 ساعت ago

چند استراتژی برای کنترل تورم

کشورهایی که موفق به جدا کردن دولت از بانک مرکزی شده اند از چند چند…

9 ساعت ago

چالش اقتصاد ایران چیست؟

مهمترین چالش اقتصاد ایران «بحران ارزش افزوده صفر» است. اکنون بخش بزرگی از سرمایه ها…

10 ساعت ago

چرا دسترسی فناوری ایران محدود شده‌است

محدودیت‌ها در دسترسی فناوری ایران، همکاری‌های علمی و فرصت‌های شغلی ایجاد کرده و عامل فرار…

13 ساعت ago