آخرین اخبار

جزئیات نظام پیمان سپاری ارزی در برنامه هفتم توسعه

جمشید نفر، دبیرکل کنفدراسیون صادرات ایران، درباره برقراری نظام پیمان‌سپاری ارزی در برنامه هفتم توسعه گفت: صادرکنندگان در همه جای دنیا موظف هستند ارز خود را برگردانند و صادرکنندگان ایرانی هم با این قانون مخالفتی ندارند. اما آنچه محل بحث شده این است که آیا ارز صادراتی ارزشمند است یا نیست؟ اگر ارزشمند است چرا باید زیر قیمت بازار از صادرکننده خریداری شود؟

وی افزود: از سال ۱۳۹۷ با شدت گرفتن تحریم‌ها اجرای قانون پیمان‌سپاری ارزی جدی‌تر شد، در اینکه این اتفاق باید رخ می‌داد، حرفی نیست اما مشکل آنجاست که اجرای این قانون در سیستمی غلط صورت گرفته است.  

نفر ادامه داد: قرار بر این بود بانک مرکزی سیاست‌های ارزی اتخاذ کند که هم قیمت ارز کنترل شود و هم معیشت مردم لطمه نبیند، امروز پس از گذشت پنج سال هم ارز گران شده، هم صادرات افزایش پیدا نکرده و هم معیشت مردم در خطر است. این اتفاقات نشان می‌دهد مسیر غلط طی شده است. فعالیت کارخانه‌های تولیدی هر روز کوچک‌تر می‌شود و تداوم این رویه کاهشی تولید به وابستگی بیشتر کشور به واردات و افزایش ادامه‌دار قیمت ارز می‌انجامد.

دبیرکل کنفدراسیون صادرات تصریح کرد: ایران در پنج ماهه امسال ۳ میلیارد دلار تراز منفی تجاری داشت و این رقم در هشت ماهه به ۱۰ میلیارد دلار رسید.

وی خاطرنشان کرد: اگر نظام پیمان سپاری ارزی در برنامه هفتم قانونی می‌شود، خوب است دست‌کم برای ارز صادراتی امتیازاتی تعریف شود، اینکه صادرکننده باید ارز را با ۲۰ درصد پایین تر از قیمت واقعی به دولت تحویل دهد برای تولیدکنندگان صادرات‌محور صرفه اقتصادی ندارد و این امر به تضعیف تولید می‌انجامد، به عبارت دیگر قربانی اصلی قانون پیمان‌سپاری ارزی تولید است.

نفر همچنین گفت: علاوه بر سیاست‌گذاری نادرست در بازگشت ارز حاصل از صادرات تخصیص ارز به واردات نیز با سازوکار درستی انجام نمی‌شود، گواه درستی این ادعا فسادهایی است که در تخصیص ارز به واردات ظاهر می‌شود و چه بسا ارزهایی که به بهای ارزان از صادرکننده گرفته می‌شود و در اختیار واردکننده قرار می‌گیرد به سفره مردم وارد نمی‌شود و معیشت مردم را ارتقا نمی‌دهد، امروز بسیاری از کالاهای تولیدی ما با قیمت ارز آزاد نرخ‌گذاری می‌شوند.

وی در پایان اظهار کرد: وقتی ارز به وفور وجود دارد اما نحوه خرج شدن آن مدیریت نمی‌شود، دولت‌ها نیز با کمبود ارز مواجه می‌شوند و نمی‌توانند ارز موردنیاز کالاهای اساسی و مهم مانند نهاده‌های دام و طیور، دارو و از قبیل را به قدر کافی تامین کنند، حاصل این اتفاق کمبود و گرانی این کالاهاست./ایلنا

modir

Recent Posts

تاثیر معاملات بورس انرژی در ناترازی

عبدالخالق زاده گفت: معاملات بورس انرژی به دلیل وابستگی دولتی در منافع عرضه کنندگان تاثیر…

4 ساعت ago

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تولید محصولات بهداشتی

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…

1 روز ago

مدیریت سیستمی از شغل تا برنامه ملی

مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامه‌های…

1 روز ago

تبعات فیلترینگ فضای مجازی

تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسب‌وکارهای ایرانی نشده،…

1 روز ago

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…

1 روز ago

قیمت حامل‌های انرژی در ۱۴۰۴

در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…

2 روز ago