به گزارش سرمایه فردا، رئیس هیئت مدیره انجمن برنج ایران با رد برخی اظهارات در زمینه کاهش تولید برنج در سال جاری اظهار کرد: وضعیت تولید برنج امسال خوب بوده است. بارانهای شهریور که ۲۵۰۰ سال است ادامه دارد باعث میشود که برنجها که در این فصل سنگین هستند، بخوابند. اما با یک آفتاب دوباره به حالت اول برمیگردند.
جمیل علیزاده شایق، ادامه داد: برخی افراد به دنبال سوءاستفاده از وضعیت تولید کشاورزی هستند، مثل واردکنندهها که سعی دارند از این فرصت استفاده کنند و میگویند که ۳۰ درصد از تولید کاهش یافته است. کاهش ۳۰ درصدی یعنی یک سوم تولید. در این مورد مثلی هست که میگوید: یا شلاق نخوردی یا حساب نمیدانی.
دبیر انجمن برنج ایران افزود: ابتدا باید عدد ۳۰ درصد را آدم در دهان مزهمزه کند تا ببیند که این آمار تلخ است و نباید به زبان بیاید. چرا ما درصدها را اینگونه ساده به زبان میآوریم؟ باید بگویم امسال برخلاف آنچه تصور میشد، وضعیت شالیها خوب است. علاوه بر این، انبارهای ما نیز پر از برنجهای پارسال است. در سال گذشته تولید یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن برنج داشتیم و امسال هم تا همین الان بیش از ۳۰۰ هزار تن برنج وارد شده است. بنابراین، امسال هم تولید داخلی خوب بوده و هم واردات انجام شده و انبارها پر است. در سال ۱۴۰۰ دخالت نابجای استانداری مازندران که در مسائل فنی وارد شد و اعلام کرد هیچ کشاورزی حق ندارد برنج خود را بیش از ۶۰ هزار تومان بفروشد، موجب لجاجت کشاورزان شد و آنان برنج خود را در انبارها نگه داشتند. برنج سال ۱۴۰۱ نیز به آن افزوده شد. امروز علاوه بر مصرف داخلی، مقدار زیادی برنج از سال گذشته در انبارها داریم. برنج وارداتی نیز در انبارها موجود است و هر کس با توجه به سلیقه خود میتواند برنج وارداتی یا داخلی را تهیه کند.
وی توضیح داد: در سال ۱۴۰۰ دخالت نابجای استانداری مازندران که در مسائل فنی وارد شد و اعلام کرد هیچ کشاورزی حق ندارد برنج خود را بیش از ۶۰ هزار تومان بفروشد. موجب لجاجت کشاورزان شد و آنان برنج خود را در انبارها نگه داشتند. برنج سال ۱۴۰۱ نیز به آن افزوده شد.
دبیر انجمن برنج ایران همچنین افزود: “امروز علاوه بر مصرف داخلی، مقدار زیادی برنج از سال گذشته در انبارها داریم. برنج وارداتی نیز در انبارها موجود است. هر کس با توجه به سلیقه خود میتواند برنج وارداتی یا داخلی را تهیه کند.
شایق با اشاره به مشکلات قیمتگذاری برنج در سالهای اخیر گفت: “امسال قیمتهای برنج متفاوت است. پارسال نیز برنج در مقایسه با اقلام مصرفی دیگر ارزانتر بود. اما این بیبرنامگی و بینظمی در فروش محصولات کشاورزان را با مشکل مواجه کرد.
وی در پایان گفت: وزارت کشاورزی باید وظیفه خود را در تنظیم، کنترل و نظارت بازار انجام دهد. امسال وضعیت تولید و ذخیرهسازی برنج خوب است و کمبودی نداریم. مسئولان باید وظیفه خود را در تنظیم بازار بهدرستی انجام دهند.
قاسم پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی نیز با بیان اینکه کاهش تولید برنج صحت ندارد، گفت: بنا بر آمار سطح زیر کشت برنج در ۳ استان شمالی ۷۳۰ هزار هکتار و در سایر استانها ۱۵۰ هزار هکتار است.
وی افزود: با احتساب میزان تولید برنج و سرانه مصرف ۲۷ کیلو به ازای هر نفر مازاد تولید برنج مواجه هستیم، اما دلالان و انجمن واردکنندگان سرانه مصرف را ۴۲ کیلو اعلام میکنند که این بی توجهی به آمار مرکز آمار میتواند همانند ۲ سال قبل واردات بی رویه برنج را به همراه داشته باشد.
پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی با بیان اینکه پتانسیل خودکفایی تولید برنج در داخل وجود دارد، پیشنهاد داد: با توجه به کاهش قدرت خرید دهکهای ضعیف برای خرید برنج ایرانی از دولت چهاردهم میخواهیم که به جای تخصیص ارز به واردات از تولید داخل حمایت شود. ذخیره سازی برنج با برنج ایرانی جایگزین شود.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی با بیان اینکه امسال نیاز چندانی به واردات برنج نداریم، افزود: برآوردها حاکی از آن است که امسال تولید برنج با رشد ۲۰ درصدی به ۲.۸ هزار تن برسد که برایناساس امکان تأمین برنج در داخل وجود دارد.
وی با بیان اینکه سطح زیر کشت برنج ثابت است، گفت: با توجه به شرایط جوی و آب و هوا مناسب با کشت نشای دوم، امکان تأمین برنج در داخل وجود دارد. افزایش اعطای تسهیلات موجب افزایش تولید محصولات کشاورزی خواهد شد
ابراهیم نجفی نماینده مردم آستانهاشرفیه نیز در روزهای اخیر در مجلس شورای اسلامی از آقای نوری و دنیا مالی که شدیداً با واردات برنج مخالفت کردند تشکر کرد. او ادامه دارد: بانک مرکزی موظف است برای حمایت از تولید داخلی محصولات کشاورزی با ایجاد خط اعتباری مستقل تسهیلات را در اختیار بخش خصوصی و بخش تعاونی برای افزایش تولید قرار دهد.
سود عملیاتی نماد سخزر با رشد ۵۳ درصدی به ۳۴۵ میلیارد تومان رسیده. این افزایش…
ارزش بازار نماد شکبیر به ۲۴,۴۰۸ میلیارد تومان رسیده که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت در…
حاشیه سود عملیاتی نماد لطیف به ۱۱ درصد رسیده که از مدیریت ناکارآمد هزینهها و…
امسال حاشیه سود ناخالص نماد دزهراوی ۳۲ درصد بوده که نشاندهنده افزایش کارآمدی و کاهش…
ارزش بازار نماد پارتا به ۶,۶۴۰ میلیارد تومان رسیده است که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت…
حاشیه سود خالص نماد خشرق ۰.۱ درصد بوده که نشاندهنده تأثیر منفی هزینههای مالی و…