آخرین اخبار

تمرکز نکست بر شرکت‌های دانش‌بنیان بلوغ یافته

دکتر شقایق حق‌جوی جوانمرد در نشست خبری امروز که در محل ساختمان معاونت علمی ریاست‌جمهوری برگزار شد، فناوری را حاصل از دانایی دانست که در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها، علم و در شرکت‌های دانش‌بنیان فناوری تولید می‌شود، گفت: در این راستا معاونت علمی با برنامه‌ریزی‌هایی که داشته است، در توسعه فناوری پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای را ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: توسعه فناوری به اندازه‌ای مهم است که کشورهایی که ادعای رهبری فناوری دنیا را دارند، روی مساله تبدیل علم به فناوری و تبدیل فناوری به محصول متمرکز شدند و در این مسیر توسعه فناوری‌های راهبردی چون هوش مصنوعی و ارائه الگوریتم‌های جدید از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. 

حق‌جوی، فناوری‌های راهبردی را فناوری‌هایی دانست که در کوتاه‌ترین مدت خلق ثروت و تامین نیازها را داشته باشند و ادامه داد: این رویکرد موجب تشکیل ستادهای توسعه فناوری در حوزه‌های رو به آینده شد.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست‌جمهوری با اشاره به شرکای کلیدی توسعه فناوری، خاطرنشان کرد: در دنیا ۲۰ درصد توسعه فناوری در دانشگاه‌ها، ۳۰ درصد در شرکت‌های دانش‌بنیان و ۵۰ درصد در بنگاه‌های بزرگ رخ می‌دهد و این آمارها نشان می‌دهد که بنگاه‌های بزرگ پیشران فناوری در کشورها به شمار می‌روند.

برنامه نکست

حق‌جوی برنامه نکست (نوآوری کارآفرینی سرآمدان توسعه) را از جمله برنامه‌های معاونت علمی در راستای توسعه فناوری‌های راهبردی و کلیدی عنوان کرد و گفت: این برنامه از تابستان سال جاری با انتشار فراخوان آغاز شد و مخاطبان اصلی آن نیز شرکت‌های دانش‌بنیان بلوغ یافته دارای محصولات دانش‌بنیان و فروش بالاتر از ۱۰ میلیارد تومان هستند.

به گفته وی، هر شرکتی که دارای حداقل دو محصول تجاری‌سازی باشد، می‌تواند در این رویداد شرکت کند.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست‌جهوری، هوش مصنوعی و رباتیک، اتصال‌پذیری و میکروالکترونیک و زیست مهندسی را از محورهای این رویداد نام برد و یادآور شد: در پاندمی کرونا جهانیان نشان دادند که بشر به خلق موجودات زنده نائل شده است و این حوزه‌ای است که دنیا را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

حق‌جوی با بیان اینکه در این رویداد ۲۴۰ طرح ارائه شد، گفت: امروز داوری طرح‌ها به پایان می‌رسد. داروی طرح‌ها در شهرک علمی‌وتحقیقاتی اصفهان انجام شده است.

وی افزود: طرح‌های ارسالی محور اتصال‌پذیری در حوزه‌های توسعه شبکه مخابراتی G۵، خودروی متصل، خودروهای هوشمند، ماهواره‌بر و بلاکچین و طرح‌های ارسالی در محور مهندسی زیستی در حوزه‌های تولید داروهای جدید، کیت‌های تشخیص جدید و توسعه روش‌های تشخیصی بیماری‌ها بوده است.

به گفته وی، طرح‌های محور هوش مصنوعی در حوزه‌های ایجاد سامانه‌های هوشمند پزشکی، شهر هوشمند و آموزش گروه‌های خاص بوده است.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، تاکید کرد: در روز اول اسفندماه اختتامیه این رویداد برگزار می‌شود و طی آن در هر ۳ محور ۳ برگزیده اول تا سوم انتخاب خواهند شد و برای نفر اول گرنت ۵ میلیارد تومانی و تسهیلات ۱۵ میلیون تومانی در نظر گرفته شده است.

وی رویکرد این جایزه را اضافه کردن محصولات حوزه‌های کلیدی در سبد محصولات شرکت‌ها عنوان کرد و گفت: این اولین جایزه در راستای ماموریت‌گرا کردن شرکت‌ها است؛ چرا که در این رویداد به شرکت‌های دارای توانمندی در حوزه‌های کلیدی و راهبردی ماموریت‌هایی برای تولید محصولات دانش‌بنیان واگذار می‌شود.

برنامه‌های آینده مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست‌جمهوری، توسعه فناوری را یک اقدام پرهزینه، بی‌بازده و زمان‌بر دانست و گفت: از سوی دیگر عمر مدیریت در ایران کوتاه است؛ از این رو بسیاری از مدیران به سمت توسعه فناوری نمی‌روند، ولی توسعه فناوری‌های کلیدی موجب امیدآفرینی در کشور می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه ما مجبور هستیم به دانش فنی یکسری از فناوری‌ها دست یابیم، نمونه آن را حوزه‌های نظامی دانست و یادآور شد: توسعه موشک‌ها و پهپادها موجب آبرو برای کشور شده است، ولی در حوزه‌های غیر نظامی ما دستاوردهای زیاد شاخصی نداریم و این تصور را ایجاد می‌کند که اگر به سمت توسعه برخی از فناوری‌های راهبردی نرویم، فاصله ما با دنیا افزایش می‌یابد.

حق‌جوی اظهار کرد: در این راستا در دور جدید معاونت علمی ریاست‌جمهوری ما برای این مرکز ماموریت‌هایی را تعریف کرده‌ایم که شامل توسعه فناوری‌های نوظهور، توسعه فناوری ماموریت‌گرا برای حل چالش‌های چند حوزه‌ای، توسعه فناوری‌های صنعتی، توسعه نظام نوآوری منطقه‌ای (تقسیم کار) و ایجاد زیر ساخت‌ها، مدل‌ها و ابزارهای جدید توسعه فناوری می‌شود.

وی اضافه کرد: ما برای حوزه‌های اولویت‌ها ۳ حوزه «سالمندی»، «مدیریت بحران» و «فناوری‌های دریا محور» را تعریف کردیم؛ چرا که تا ۱۰ سال آینده ایران یکی از سالمندترین کشورهای دنیا است، ضمن آنکه ما برای مدیریت بحران کمتر از فناوری بهره بردیم، به گونه‌ای که همچنان در اسکان مردم در شرایط بحران چالش‌هایی داریم.

حق جوی، اضافه کرد: ما به منظور توسعه فناوری‌های مدیریت بحران، مسابقه‌ای را با عنوان «ساختمان آینده» برگزار کردیم که به زودی فراخوان آن منتشر خواهد شد.

modir

Recent Posts

ارزیابی گزارش کدال نماد ساراب

حاشیه سود خالص نماد ساراب ۵۸ درصد بوده که نشان‌دهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…

4 ساعت ago

بررسی گزارش عملکردی نماد شخارک

حاشیه سود خالص نماد شخارک ۴۰ درصد بوده که نشان‌دهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…

5 ساعت ago

عملکرد نماد اوان در ۱۴۰۳

در سال جاری زیان خالص نماد اوان به ازای هر سهم به ۵۹ ریال رسیده…

5 ساعت ago

گزارش روزانه قیمت انواع سکه‌ در بازار

این گزارش با تحلیل دقیق قیمت انواع سکه‌، طلای ۱۸ عیار و دلار، به بررسی…

6 ساعت ago

تحلیل نوسانات معاملات بورس تهران

در روزهای اخیر، معاملات بورس تهران شاهد نوسانات چشمگیری بوده است. این تحولات به دلیل…

6 ساعت ago

شرکت صنعتی دوده فام: بررسی و تحلیل

شرکت صنعتی دوده فام (شصدف) با ظرفیت تولید ۶۰ هزار تن در سال به‌عنوان بزرگ‌ترین…

6 ساعت ago