به گزارش سرمایه فردا، حسین عبده تبریزی کارشناس ارشد اقتصادی در غرفه بانک صادرات در نمایشگاه کیش اینوکس ۲۰۲۳ ضمن درباره جایگاه بانک ها در بازار سرمایه گفت: نظام مالی به دو بخش پول و سرمایه تقسیم شده است، بخش پول کوتاه مدت تر و بخش سرمایه بلندمدت تر است، البته استثناهایی هم وجود دارد برای نمونه بانک ها وام مسکن ۲۵ ساله می دهند در حالی که قرار بوده در کوتاه مدت فعالیت داشته باشند و به طور کلی بازار سرمایه و بازار پول مکمل هم هستند و رقیب نیستند.
عبده تبریزی با بیان اینکه بازار پول و سرمایه شرایط یکسانی دارند، افزود: وقتی سیاست های انقباضی بانک مرکزی منجر می شود منابع بانک ها برای تسهیلات دهی کاهش یابد بازار سرمایه هم محدود می شود. بنابراین این بخش مکمل هم هستند.
به گفته عبده تبریزی نظام بانکداری تجاری که بانکداری جامع هم می گویند بانک تجاری محوری است و نهادهای مالی در بازار سرمایه را هم خودش تشکیل می دهد و امروز بانک تجاری بانک صادرات است و نهادهای مالی همچون کارگزاری، شرکت تامین سرمایه و… تشکیل داده است و یک مجموعه را به وجود آورده که به بانک هم کمک می کنند، برای نمونه شرکت سپهر صادرات می تواند قیمت سهام بانک صادرات را تثبیت می کند و وقتی بانک صادرات به این شرکت تسهیلات می دهد به تثبیت قیمت سهام سپهر کمک می کند.
او با تاکید بر اینکه بانک صادرات در بازار سرمایه جایگاه ویژه ای دارد، اطهار کرد: در حال حاضر بیشتر تامین سرمایه که مهمترین نهاد بازار سرمایه هستند متعلق به بانک ها هستند اما مسأله ای که در موقعیت کنونی وجود دارد این است که تامین مالی ها با دو نهاد تنظیم گر روبرو هستند از یک سو بانک مرکزی نهاد تنظیم گر بانک است و از سوی دیگر بورس نهاد تنظیم گر تامین سرمایه است و این مسئله مشکل ساز شده برای نمونه سپهر صادرات می خواهد صندوق تاسیس می کند آن را مجبور به اخذ مجوز بانک مرکزی می کنند و این خودش عامل ایجاد محدودیتی است که تامین سرمایه متصل به بانک ها نتوانند به اندازه سایر تامین سرمایه ها رشد پیدا کنند. البته بانک مرکزی هم توجیه خودش را دارد.
عبده تبریزی با بیان اینکه مردم نباید مستقیم وارد خرید سهام شوند، اظهار کرد: در حال حاضر پیشنهاد ما این است که سرمایه گذاری غیر مستقیم کنند، هرچند برخی فعالان بازار هستند که همواره در بازار حضور دارند و معامله می کنند و حتی تک سهم می خرند اما مردم نباید این کار را بکنند و باید به خرید صندوق های مانند سپهر صادرات اقدام کنندو در بلندمدت سرمایه خود را حفظ کنند.
او با تاکید بر اینکه وقتی عملکرد یک صندوق به گونه ای است که در شرایط رکود بهتر از بانک سود داد و در شرایط رونق سودسازی خوبی کرده بهترین شرایط را برای سرمایه گذاری دارد، تصریح کرد: صندوق هابی که عملکردی نوسانی دارند ریسک بیشتری دارند به همین دلیل مردم باید برای خرید سهام صندوق ها به عملکرد آنها در بازه زمانی چندساله توجه کنند.
عبده تبریزی با بیان اینکه سپهر صادرات باید صندوق های خود را تقویت کند، اظهار کرد: یکی از مسائل این است که کارشناسان مالی برای مدیریت صندوق ها آدم های گرانی هستند و این موضوع برای تقویت صندوق ها چالش برانگیز است.
او افزود: من دبیر علمی همایش کیش ایندکس هستم و امسال جلسات خوبی داشته و از اقتصاددان های بزرگی دعوت کرده است.
وام مسکن ۸۰۰ میلیونی درحالی که بیش از ۵ ماه گذشته مصوب شده هنوز ابلاغ…
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: پیشتر به دلیل نبود قراردادهای استاندارد برای معاملات ملکی،…
وزیر صنعت قیمت خودرو را تا ۳۵ درصد افزایش داد. حالا برای توجیه اقدام خود…
اعضا هیأت مدیره نظام مهندسی در یک تعارض منافع قرار دارند از سویی باید مدافع…
انگیزههای مدیریت اخلاقی را میتوان: عدالت، انصاف و دیگر خواهی دانست. مدیریت اخلاقی اهداف سودآوری،…
عبدالخالق زاده گفت: معاملات بورس انرژی به دلیل وابستگی دولتی در منافع عرضه کنندگان تاثیر…