به گزارش سرمایه فردا، رضا سبحانی تحلیلگر مسائل اقتصادی: هرچند بورس موقت سبز شده اما بورس ایران به طور کلی عقب مانده و کوره پول سوزی شده است. شرکتهای بورسی تنها زمانی به تجدید ارزیابی دارایی های خود دست می زنند که در آستانه ورشکستگی و ماده ۱۴۱ قانون تجارت قرار گیرند و در غیر از این صورت حقی برای سهامداران قابل نیستند.
هر ساله بعلت تورم دو رقمی و عدم تجدید ارزیابی دارایی، بخش بزرگی از سرمایه های مردم در بورس خودبخود از بین می رود. به اصطلاح ذوب می شود. در بسیاری از موارد این مقدار حدود ۴۰ درصد است. این در حالی است که در ایالات متحده آمریکا در سال ۱۹۷۳ به محض ورود نرخ تورم به کانال ۱۳ درصدی تمام شرکتهای بورسی اقدام به تجدید ارزیابی کردند.
بورس ایران بروز رسانی نمی شود و تقریبا تمام شاخص های آن غلط و غیر واقعی هستند. مثالی در این خصوص موضوع را روشن تر می کند؛ اگر شما برای شرکت بورسی خود در سال ۱۳۹۲ خودروی پرایدی را به قیمت ۱۰ میلیون با عمر مفید ۱۰ سال خریداری کرده باشید. اکنون ارزش دفتری این خودرو صفر اما ارزش بازار آن حدود ۲۰۰ میلیون تومان است. آنچه که در محاسبه سرمایه سهامداران مورد استفاده قرار می گیرد، ارزش دفتری است ، نه ارزش بازار. تجدید ارزیابی حق سهامدار و تکلیف بورس است. بورسهای دنیا بروز ترین بازارها هستند اما در ایران بین ارزش دفتری و ارزش بازار بسیار از سهم ها هزاران درصد اختلاف وجود دارد.
توکلی گفت: نخبگان حوزه صنعت در حوزه داخلی و خارجی، دانش روز دنیا را در…
خسارت ناترازی انرژی در حال حاضر به واسطه سهمیه بندی برق و گاز برای صنایع…
وام مسکن ۸۰۰ میلیونی درحالی که بیش از ۵ ماه گذشته مصوب شده هنوز ابلاغ…
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: پیشتر به دلیل نبود قراردادهای استاندارد برای معاملات ملکی،…
وزیر صنعت قیمت خودرو را تا ۳۵ درصد افزایش داد. حالا برای توجیه اقدام خود…
اعضا هیأت مدیره نظام مهندسی در یک تعارض منافع قرار دارند از سویی باید مدافع…