به گزارش سرمایه فردا، همواره در نیمه دوم سال، بازار برخی کالاهای اساسی از جمله تخم مرغ و کله و پاچه نسبت به نیمه نخست پررونقتر است. روند بازار این گونه است که با افزایش عرضه و تقاضا قیمتها شکسته شده و کاهش پیدا کند اما این امر طبیعی برای بازار ایران برعکس است. در حالی که برخی اقلام عرضه و تقاضا مناسبی دارند اما به همان نسبت قیمتها صعودی شده و گویا تولیدکننده به دنبال سود مورد انتظار در نیمه اول سال خود، قرار است آن را در این بازه زمانی که بازار تقاضا افزایش یافته کسب کند.
افزایش قیمت محصولات متناسب با سطح درآمد جامعه نبوده از این رو بازار تقاضا در برخی اقلام ریزش ۳۰ تا ۵۰ درصدی داشته است. هزینه مسکن، خانوار ایرانی را ملزم کرده تا حتی از بسیاری از مایحتاج روزانه خود کم کرده تا بتواند سایر بخشها را پوشش دهد. تحریم، کیفیت نامناسب برای بازار جهانی و… سبب شده تا این کالاها فرصت صادراتی کمی داشته باشند از این رو کم کم شاهد خروج تولیدکنندگان متوسط از میدان رقابت بوده و فقط تولیدکنندگان بزرگ فعالیت خواهند داشت. تن ماهی و انواع لبنیات از جمله کالاهایی هستند که بازارشان ریزش زیادی داشته و زنگ هشدار تعطیلی برخی کارخانجات به صدا درآمده است. چرا وقتی کالایی به دلیل مشکلات اقتصادی در بازار داخل تقاضا ندارد تلاشی برای ورود به بازار کشورهای همسایه نمیکند؟ چرا با خلاقیت و نوآوری تولیدکنندگان سعی در ارزان سازی تولید ندارند؟ دولت در این خصوص چه برنامهای دارد آیا تخصیص کالابرگ الکترونیک پاسخگو تأمین نیازمندی مواد غذایی خانوار ایرانی است؟
هفته گذشته قیمت گوشت مرغ با افزایش حدود ۵ درصدی از هر کیلو ۷۸ هزار تومان به ۸۳.۸۰۰ تومان رسید که این نرخ در این هفته تغییری نداشت این در حالی است که قیمت مصوب این محصول هر کیلو ۷۳ هزار تومان است. البته گوشت چرخ کرده مرغ نسبت به هفته گذشته کاهش قیمت داشته و از کیلویی تقریباً ۱۵۰ هزار تومان به ۱۳۰ هزار تومان رسیده است.
عرضه گوشت قرمز دولتی در فروشگاههای زنجیرهای ادامه دارد و قیمت هر بسته ۲ کیلویی ۶۳۲ هزار تومان بوده (کیلویی ۳۱۶ هزار تومان) و هر بسته یک کیلویی ۳۹۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است.
نرخ هر شانه تخم مرغ بین ۹۵ تا بیش از ۱۲۰ هزار تومان متغیر است. کله و پاچه با کاهش دما افزایش قیمت به نسبت زیادی داشته و از هر دست حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان در نیمه نخست سال به ۵۰۰ تا ۶۵۰ هزار تومان رسیده است.
برخی محصولات در بازار لبنیات هم تغییر قیمت داشته و هر دبه ۲ کیلو و ۲۰۰ گرمی یکی از برندها، از ۱۱۵ به ۱۱۹ هزار تومان افزایش یافته است./مهر
نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…
مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامههای…
تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسبوکارهای ایرانی نشده،…
در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…
در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…
بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…