به گزارش سرمایه ی فردا، با توجه به اینکه روز ۲۳ فروردین ماه به نام روز دندانپزشک نام گذاری شده است. از طرف دیگر این روزها مردم به دلیل افزایش هزینه های زندگی کمتر به سلامت دهان و دندان می پردازند.حتی تشکل های حوزه سلامت نسبت به ناتوانی مردم در پرداخت هزینه های دندانپزشکی هشدار داده اند. به همین دلیل در این گزارش به سطح مراجعه مردم به دندانپزشکی و تبعات بی توجهی نهادهای مربوطه به خدمات این حوزه پرداخته شده است.
در چندسال اخیر مردم به سلامت و بهداشت دهان و دندان هایشان اهمیت بیشتری نشان دادند. نسبت به سال های گذشته سطح خرید مسواک و خمیر دندان از سمت مردم بیشتر شده است و با افزایش خرید مردم سطح هزینه های دندان پزشکی نیز بالا رفته است.
البته به علت هزینه های بالای دندانپزشکی افراد دیگر مراجعه دوره ای برای چکاپ دهان و دندان ندارند. بعد از به وجود آمدن مشکل و خرابی دندان هایشان تازه به دندانپزشک مراجعه می کنند که حتی ممکن است باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی از جمله عفونت دهان شود.
در همین رابطه رضا لاریپور، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی،گفته است« امسال برای تعرفه های پزشکی پیشنهاد افزایش۴۰ درصدی شده است باید دید که آیا باز هم همانند سال گذشته این فقط یک عدد در تعرفه پیشنهادی است یا واقعا عمل خواهد شد.» با توجه به اینکه دولت وعده داده میزان تورم در سال ۱۴۰۳ به ۳۰ درصد می رسد به نظر می آید هزینه تعرفه های پزشکی مطابق همین میزان تورم افزایش یابد از طرف دیگر میزان افزایش حقوق کارمندان حدودا ۲۰ درصد و برای تامین اجتماعی بین ۲۲ تا ۳۵ درصد در نظر گرفته شده که عمدتا حداقل افزایش اعمال می شود. بنابراین در سال جاری بازهم مراجعه مردم به دندانپزشکی کمتر از سال های قبل خواهد شد.
در سال گذشته هزینه ترمیم دندان تقریبا بین ۱ تا ۲ میلیون تومان و درمان ریشه بین ۱ تا ۵ میلیون تومان بوده است. تقریبا برای فردی که نیاز به ترمیم و عصب کشی دارد هر دندان ۳ تا ۵ میلیون تومان هزینه داشته است. در سال جاری بین ۷ تا ۸ میلیون تومان خواهد بود. با در نظر گرفتن حقوق ۹ میلیون تومان عملا مراجعه به دندانپزشک در سال جاری برای دهک های پایین جامعه چالش بزرگی خواهد بود.
در حال حاضررسیدگی و انجام کارهای زیبایی دندان مثل کامپوزیت از قیمت ۲۵ میلیون تومان تا ۵۰ میلیون تومان وبالاتر است. البته وابسته به مهارت دندان پزشک و نوع مواد متفاوت است.یکی از راهکاری که می تواند هزینه های دندانپزشکی را کم کند، بیمه است. اگر بیمه مردم را تحت پوشش پیشگیریها و درمان های دندانپزشکی قرار بدهد تحول عظیمی را در نظام سلامت دندانپزشکی به وجود می آورد. همچنین یکی دیگر از راهکار های کم کردن هزینه های دندانپزشکی این است که درصدی از بودجه کشوری صرف بهداشت و درمان بشود. باتوجه به اینکه ۷۰درصد مردم توان پرداخت این هزینه های بالا را ندارند،بسیاری از مردم اقدام به کشیدن دندان ها می کنند. به گفته بهنام عباسیان عضو شواریعالی سازمان نظام پزشکی:« آمار مراجعه بیماران به مراکز درمانی دولتی برای کشیدن دندان بالا رفته است. حالا او میگوید که چاره کار تعرفه است». اما این تمام ماجرا نیست، تأکید به نظارت واردات و کنترل قیمتها باید بیشتر شود. در ایران گاهی از مواد اولیه بی کیفیت استفاده می کنند و گاهی مافیای واردات جلوی تولید باکیفیت آن را گرفته و به جای آن مواد قاچاق وبی کیفیت خارجی را به مواد داخلی ترجیح می دهند.همین هزینهها منجر شده تا قیمت خدمات دندانپزشکی بالا باشد.مسئولان وزارت بهداشت میگویند با اینکه تعرفههای دندانپزشکی مصوب بیمه نیست، اما حداقل و حداکثری دارند و مردم اگر با تعرفههای بسیار بالا مواجه شدند، با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت تماس بگیرند.
سود عملیاتی نماد سخزر با رشد ۵۳ درصدی به ۳۴۵ میلیارد تومان رسیده. این افزایش…
ارزش بازار نماد شکبیر به ۲۴,۴۰۸ میلیارد تومان رسیده که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت در…
حاشیه سود عملیاتی نماد لطیف به ۱۱ درصد رسیده که از مدیریت ناکارآمد هزینهها و…
امسال حاشیه سود ناخالص نماد دزهراوی ۳۲ درصد بوده که نشاندهنده افزایش کارآمدی و کاهش…
ارزش بازار نماد پارتا به ۶,۶۴۰ میلیارد تومان رسیده است که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت…
حاشیه سود خالص نماد خشرق ۰.۱ درصد بوده که نشاندهنده تأثیر منفی هزینههای مالی و…