آخرین اخبار

بهره وری از منظر ارزیابی ریسک

به گزارش سرمایه فردا، حمید رضا حاجی اشرفی: دکتر سهرابی استاد درس بهره وری بود . یکی از تکه کلام هایش وقتی خودش از طولانی شدن کلاس و نوشتن پای تخته سبز خسته میشد و می دید از دانشجویان صدایی در نمی آید. می‌پرسید: آقایون محترم ، به اندازه کافی گیج شدید !؟ این جمله جرقه ای میشد برای گفتن استاد خسته نباشید و خروج سریع دو سه دقیقه ای از کلاس و اتمام درس آن هفته بهره وری. درس بهره وری اختیاری ، اما یکی از کلیدی ترین مباحث آموزشی بود که اکثر دانشجویان به محتوای آن اهمیت نمی‌دادند. همین بی توجهی ها منشا پیدایش ریسک های اقتصادی و مدیریتی در جوامع است.
در برهه ای حساس از تاریخ دگردیسی بزرگ تمدنی بشر قرار گرفته ایم و کشورهای فرا صنعتی در حال برنامه ریزی استراتژیک ، تغییر ریل مصرف انرژی و بهره برداری از انرژی پاک بجای فسیلی که به اصطلاح جایگزینی باطری ها بجای باک ها در ابعاد بسیار گسترده می باشد و بهره برداری از هوش مصنوعی در محاسبات و هدایت سیستم ها و تصمیم گیری با کمک دانش و ارزیابی این علم جدید هستند. انگار تاریخ در حال تکرار است ! همانطوریکه در بسیاری از مراحل تاریخی، استعمار بدنبال عقب نگه داشتن عامدانه کشورهای مستعمره در اقتصاد مرکانتلیسم بود، اینبار نیز به لطایف الحیل در صدد دو گانه سازی؛ کشورهای پیشرفته و در حال توسعه اند ! با این تفاوت که رویکرد مدیریتی باقی نگه داشتن کشورهای در حال توسعه در وضعیت راکد و بدون گام برداشتن بسوی ارتقا و پیشرفت در شکل و شمایل جدید جلوه گر شد.

بهره وری عامل توسعه پایدار و متوازن جامعه

کاوش از منظر ارزیابی ریسک های نامشهود فرهنگی و اجتماعی گردش مطالب در فضای مجازی نشان می‌دهند که نوع جدیدی از اتلاف وقت و پرت کردن حواس ها از مسیر منطقی توسعه فردی و اجتماعی توسط استعمار طرح ریزی می‌شوند. تا روند درجازدگی و عدم توسعه با سرگرم ساختن شهروندان به اخبار [ فیک = جعلی ] و مباحث پیش پا افتاده تکراری را تبدیل به حربه ای کنند تا نسل های جدید از مسیر اندیشیدن به توسعه پایدار و متوازن جامعه ‌منحرف شوند. بطوریکه خود آدمها با خرید گوشی موبایل و شارژ اینترنت و صرف وقت ، سرگرم مسائل پیش پا افتاده شوند و هیچگاه بفکر ساختن آینده و همگرایی برای رفتن جامعه و کشور بسوی آینده بهتر نباشند.
ایجاد جنگ های زرگری ، بد بینی ، عصبی کردن، تولید پست های فرسایشی اذهان و روح و روان ، طرح مسائل منتهی به ناامیدی به آینده با دوقطبی و چند قطبی کردن جامعه و جروبحث های جناحی بی انتها و بدون تحلیل تاریخی و پژوهشی سطحی نگرانه و … در صدد اتلاف انرژی و وقت ملی در کشورهای در حال توسعه هستند تا خودشان به بالاترین قله پیشرفت با تمرکز بر دانش و توسعه برسند و ما هنوز مصرف کننده محصولات آنها و مشتری افکار و کالاهای بنجل آنها باشیم .!

تحریمهای ناجوانمردانه کشورمان گوشه ای از کینه توزیهای گلوگاه ساز مانع توسعه محسوب باید نمود. آنها برنامه ریزی برای خود تحریمی ، ایجاد اختلاف دیدگاههای مصنوعی و ترویج بدبینی در درون کشورهای منطقه نسبت بهم را برای القا ناتوانی در پیشرفت را طرحریزی می کنند. با کمک فضای مجازی اذهان نیروهای کارآفرین را با مسائل سطحی و روزمره سرگرم می کنند. با ناامید کردن آدمها و ایجاد بدبینی به برنامه های توسعه که از جمله برنامه های جنگ سرد تلقی میشود در صدد ساختن مصنوعی ریسک های نامشهود برای بهم زدن تعاون و ناهمگرای در مسیر سازندگی و در جازدگی جوامع مستعد توسعه همچون کشور ما هستند .

راههای حذف ریسکها

از دولت چهاردهم انتظار میرود ، در مسیر اجرای برنامه های چشم انداز و آمایش سرزمین و هفتم توسعه ، علاوه بر شناخت عوامل و برنامه های تحریم ساز عامدانه و راههای حذف ریسکها ، با کمک دانشگاهها و استارتاپ های مطالعه گر ریسک ، سایر عوامل تحریم ساز داخلی مانع توسعه و اختلاف سازی کاذب و واهی مکرر در هر موضوع برای فرسایش اذهان به جهت به مسیر توسعه نرفتن را شناسایی و فرهنگ سازی ملی در جهت کاهش این ریسک ها نمایند . اولین گام عینی و فوری ؛ حذف اختلافات کاذب فرسایشی از مسابقات فوتبال لیگ برتر است که چند فصل اخیر بجای نشاط و توانمند سازی جوانان برای تحرک و انرژی ملی همچون گذشته ، تبدیل به آوردگاه اشاعه خشم و تنفر و دعواهای پوچ و بی ثمر فرسایشی باشگاهها شده است.
دولت چهاردهم و مدیران آن ان شاالله [ توانایی کنترل مسلط برنامه های تصنعی، گیج شدن کردنهای اذهان در جهت بن بست سازی مسیر توسعه و بهره وری بهینه ملی ] را با کمک اساتید مجرب حوزه و دانشگاه و مراجع شاخص اجتماعی و جوانان برومند فرهیخته ایرانی را دارند و ان شاالله مسلط به یافتن راههای افزایش امید ، شادی ، تعاون ، آینده نگری با هدف گذاری تامین منافع ملی از طریق فرهنگ سازی توسعه محور را مد نظر قرار میدهند.

modir

Recent Posts

آینده صنعت نفت ایران چگونه خواهد بود؟

کمبود سرمایه‌گذاری آینده صنعت نفت ایران را با چالش مواجه کرده و عمدتاً به دلیل…

10 ساعت ago

تأثیر فقر در ایران چه بوده است ؟

تأثیرات بلندمدت فقر در ایران احتمالاً چندوجهی خواهد بود و جنبه‌های مختلفی از جامعه، سیاست…

11 ساعت ago

قیمت کیا کی ۴ چند؟

در حال حاضر کیا کی ۴ در آمریکا جانشین گران‌تر کیا سراتو شده‌است. در ارزیابی‌ها…

12 ساعت ago

افزایش قیمت آلومینیوم در بازار جهانی

افزایش قیمت آلومینیوم در بازار جهانی به صورت تدریجی اتفاق افتاده است. به طوری که…

13 ساعت ago

افزایش تمرکز برابر است با افزایش قدرت

افزایش تمرکز برابر است با افزایش قدرت زیرا منجر میشود انسان راحتتر به اهداف خود…

13 ساعت ago

تجربه رانندگی با تویوتا لوین توربوشارژ

تویوتا لوین توربوشارژ تلفیقی از کیفیت ژاپنی و ارزانی چینی‌هاست. به همین دلیل خودرویی مناسب…

13 ساعت ago