به گزارش سرمایه فردا، بازار سرمایه در جریان معاملات امروز شاهد تغییرات قابلتوجهی بود، بهگونهای که شاخص کل بورس تحت فشار عرضهها با کاهش همراه شد، اما بهواسطه افزایش تقاضا در گروههای بانکی و خودرویی، از شدت افت آن کاسته شد. برخلاف شاخص کل، نمادهای کوچک بازار با استقبال خوبی مواجه شدند، که موجب رشد شاخص هموزن در پایان روز معاملاتی شد.
در نهایت، شاخص کل بورس با افت ۲۴۰۰۰ واحدی، کانال ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی را از دست داد، درحالیکه شاخص هموزن با افزایش ۴۱ صدم درصدی به سطح ۹۳۷ هزار واحدی رسید. ارزش معاملات خرد که طی روزهای گذشته روند نزولی داشت، امروز توانست با شکستن این روند، به بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
در ادامه خروج نقدینگی از بازار، که روز گذشته به میزان ۴ هزار میلیارد تومان ثبت شده بود، امروز نیز ۸۰۰ میلیارد تومان دیگر خارج شد، که در مجموع منجر به خروج حدود ۳۰ درصد از سرمایهای شد که از ابتدای سال وارد بازار شده بود. در دومین روز معاملاتی هفته، گروه فرآوردههای نفتی توجه سرمایهگذاران را به خود جلب کرد و پس از گروههای بانکی و خودرویی، سومین گروه با ارزش معاملات بالا محسوب شد.
همچنین، به دو خبری که ارتباط مستقیم با رشد بورس دارد باید توجه کرد نخست گزارش ماهانه پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی از رشد شاخص تولید صنعتی در اسفند ۱۴۰۳ خبر داده است، که افزایش تولید در صنایع کلیدی از جمله فلزات اساسی و محصولات شیمیایی، عامل اصلی این رشد بوده است. همینطور رئیس بانک مرکزی نیز اعلام کرد که تمامی بانکها موظف به افزایش سرمایه شدهاند و حداقل سرمایه موردنیاز برای بانکها ۲۰ هزار میلیارد تومان تعیین شده است.
از سوی دیگر، بازار سرمایه در روزهای اخیر تحتتأثیر سیاستهای جدید مربوط به صندوقهای اهرمی قرار گرفته است، که موجب کاهش ضریب اعتبار این صندوقها برای مشتریان اعتباری کارگزاریها شده است. این تصمیم با اعتراض برخی فعالان بازار مواجه شده، زیرا کاهش ضریب اعتبار صندوقهای اهرمی، به کاهش ارزش تضمین آنها منجر میشود.
در بخش انرژی، وزیر نیرو از آمادگی این وزارتخانه برای خرید برق تولیدی نیروگاههای خورشیدی احداثشده توسط صنایع خبر داده و اعلام کرده است که این خرید با بالاترین قیمت صورت خواهد گرفت.
در گفتگوی امروز با یکی از کارشناسان بازار سرمایه، این پرسش مطرح شد که آیا افزایش تقاضا در گروههای بانکی و خودرویی میتواند بهعنوان نشانهای از آغاز یک روند صعودی پایدار تلقی شود، یا صرفاً یک نوسان کوتاهمدت ناشی از خوشبینیهای سیاسی است. این کارشناس تأکید کرد که بازار سرمایه نسبت به اخبار مثبت و خوشبینیها واکنش سریعی نشان میدهد، اما برای ارزیابی دقیقتر، باید این روند را در کنار عوامل بنیادی در گروههای بانکی و خودرویی بررسی کرد.
همچنین، در شرایطی که صندوقهای اهرمی تحت فشار فروش قرار دارند، نگرانیهایی درباره اثر دومینویی آنها بر نوسانات بازار مطرح شده است. بااینحال، به نظر میرسد که در بلندمدت، نقش این ابزارها متعادل خواهد شد و سرمایهگذاران به سمت تحلیل دقیقتر بازار سهام و صنایع حرکت خواهند کرد.
در مجموع، وضعیت بازار سرمایه تحتتأثیر عوامل متعددی قرار دارد که در روزهای آینده، میتوانند جهتگیری جدیدی برای معاملات رقم بزنند.
تفاهمنامهای برای جایگزینی ۲۰ هزار موتورسیکلت بنزینی با موتورسیکلتهای برقی به امضا رسید. این طرح…
براساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، وضعیت هوای تهران از جمعه تا یکشنبه، افزایش…
مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: با توجه به چالشهای ناترازی گاز در کشور، وزارت نفت…
پس از سالها تأکید بر قدرت سخت، ایران اکنون در موقعیتی قرار دارد که با…
در جهانی که رقابتهای سیاسی و امنیتی نقش مهمی در توسعه کشورها دارد، ایران با…
سرمایهگذاری در توسعه کریدورهای ریلی و پایانههای بندری منطقه آزاد قشم میتواند علاوه بر افزایش…