آخرین اخبار

دو اقدام موثر در بازدهی صنایع بورسی

به گزارش سرمایه فردا، وقتی نرخ سود سپرده‌ و اوراق افزایش یابد سرمایه‌گذاران برای دریافت سود بدون ریسک، تمایل بیشتری به نگهداری پول در حساب‌های بانکی، صندوق‌های درآمد ثابت یا نگهداری اوراق خواهند بود. در نتیجه، سرمایه‌گذاری در بورس و بازار سهام کاهش می‌یابد. چراکه بازدهی صنایع بورسی تحت تاثیر این عوامل افت می کند.
بنابراین در زمان نزول یا رکودی بورس مردم سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری بدون ریسک،‌ را ترجیح می‌دهند. بدین ترتیب، در بازار بورس سرمایه‌گذاری، کاهش می‌یابد. پول کمتری به معاملات این بازار تزریق می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. ازاینرو بانک مرکزی برای هدایت نقدینگی به بازار سرمایه باید سیاست کنترل نرخ بهره بین بانکی و تعدیل نرخ اخزا را اجرا کند. هرچند تا حدودی این اقدام شده اما جدی نیست.

تاثیر سیاست‌های بانک مرکزی در بازدهی صنایع بورسی

این سیاست در راستای حمایت از بورس و اقتصاد مولد باید اجرا شود. زیرا با افزایش نرخ اخزا شرکت‌ها و صنایع راه دشوارتری برای تامین مالی خواهند داشت. همچنین بورس با نقدشوندگی کمتری مواجه بود. از سوی دیگر بازدهی سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها نیز کاهش خواهد یافت و نقدینگی به بازارهای موازی سوق پیدا می‌کند.
درواقع سرمایه‌گذاران برای کسب بازدهی از بازارهای بدون ریسک از بورس خارج می‌شوند. بنابراین بانک مرکزی با مدیریت بازار پول در جریان نقدینگی بورس و کاهش هزینه تامین مالی موثر است. از این طریق بازدهی صنایع بورسی نیز مثبت می‌شود.
رضا روحی در گفتگو با سرمایه فردا درباره بازدهی صنایع بورسی گفت: رشد نرخ سود اخزا صنایع را برای بازپرداخت با هزینه بالاتری مواجه می کند. این هزینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی بیشتری به قیمت کالا یا خدمات شرکت‌های بورسی منتقل می‌شود. با افزایش هزینه نسبت به درآمد حاشیه سود شرکت‌ها افت پیدا می کند. همین سیگنالی برای خروج سرمایه ها از سهام شرکت می‌شود.
او افزود: بدین ترتیب در اوراق با نرخ بالا سرمایه به‌عنوان عاملی برای رشد تولید، بهای تمام شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی بالایی را برای شرکت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها در پی خواهد داشت. حتی درصد بالای قیمت تمام شده منجر به توقف روند رشد و توسعه‌ی شرکت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها شود. در مجموع افزایش نرخ بهره بر بورس تأثیری معکوس دارد و با بالاتر رفتن نرخ بهره‌ی بانکی، شاهد رکود بازار سرمایه خواهیم بود.

ارزش سهام شرکت‌ها چگونه محاسبه می‌شود

روحی با تاکید بر اینکه نرخ بهره بر فعالیت صنایع و شرکت‌های بورسی تاثیر دارد، گفت: با توجه به اینکه ارزش سهام هر شرکت بر اساس مجموع ارزش فعلی جریان‌های نقدی آتی آن تقسیم بر تعداد سهام شرکت می‌شود. پس نرخ بهره به صورت غیرمستقیم بر قیمت‌های بازار سهام تأثیر خواهد داشت. درواقع نرخ بهره‌ی بالا، بدهی شرکت به بانک را بالا می‌برد یا درآمد کم می‌شود. در نتیجه جریان‌های نقدی شرکت کاهش خواهد یافت و شرکت در آینده سود و رشد کمتری خواهد داشت. سپس قیمت سهام آن صنعت یا شرکت کاهش می‌یابد.
براساس این گزارش، می‌توان گفت فراز و فرود قیمت سهام در بازار بورس در حقیقت تابعی از انتظار سهام‌داران شرکت از سوداوری است. در سطح کلان اگر سهام نمادهای بورسی به دلیل افزایش نرخ بهره کاهش یابد، شاخص کل بازار بورس نیز سقوط خواهند کرد. بنابراین با افزایش نرخ بهره بدون ریسک، سهامداران نمی‌خواهند سود کمتری از قیمت تمام شده بالا ببرند. پس سرمایه‌ی خود را از بازار سهام بیرون می‌کشند و به سپرده‌های بانکی یا اورتق می‌سپارند تا سود سرمایه خود را بدون ریسک دریافت کنند. بانک مرکزی در چند وقت اخیر با اجرای سیاست‌های مدیریت بازار پول مانع از نگرانی سهامداران درباره جریان پول شده است.

modir

Recent Posts

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تولید محصولات بهداشتی

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…

19 ساعت ago

مدیریت سیستمی از شغل تا برنامه ملی

مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامه‌های…

19 ساعت ago

تبعات فیلترینگ فضای مجازی

تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسب‌وکارهای ایرانی نشده،…

20 ساعت ago

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…

24 ساعت ago

قیمت حامل‌های انرژی در ۱۴۰۴

در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…

2 روز ago

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…

2 روز ago