آخرین اخبار

بازار جهانی آب بسته‌‌‌بندی‌شده با نرخ رشد ترکیبی ۹/ ۵درصد

به گزارش سرمایه فردا، در حالی که بر اساس گزارش منتشر شده از سوی سایت آماری تحلیلی Statista ارزش بازار جهانی آب‌‌‌های بسته‌‌‌بندی شده (معدنی و آشامیدنی) در سال ۲۰۲۲ بیش از ۳۰۳ میلیارد دلار بوده است، برآورد شده تا پایان سال ۲۰۲۳ نیز از ۳۲۵ میلیارد دلار عبور کند. این در حالی است که در این گزارش آمده است انتظار می‌‌‌رود بازار جهانی آب بسته‌‌‌بندی‌شده با نرخ رشد ترکیبی ۹/ ۵درصدی از سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۰ به ارزشی بالغ بر ۵۰۹ میلیارد دلار برسد.

به گفته کارشناسان تمرکز مصرف‌کنندگان بر سلامت و تندرستی خود، قابلیت حمل و راحتی آب‌‌‌های بسته‌‌‌بندی شده از جمله عواملی است که موجب رشد بازار جهانی این محصولات می‌شود.

تولیدکنندگان آب‌‌‌های معدنی و آشامیدنی کشور نیز سالانه ظرفیت تولید تا ۱۸ میلیارد لیتر را دارا هستند، اما میزان تولید کمتر از ظرفیت موجود است. «پیمان فروهر» دبیر انجمن آب‌‌‌های معدنی و آشامیدنی ایران در این خصوص گفت: بر اساس مستندات وزارت صمت ظرفیت تولیدی ما حدود ۱۷ تا ۱۸ میلیارد لیتر است که به دلیل کشش نداشتن بازار سالانه حدود ۲ میلیارد و ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون لیتر تولید داریم.

ضمن اینکه شرایط منطقه به گونه‌‌‌ای است که فعلا نمی‌توانیم بحث صادراتی  داشته باشیم. فروهر در خصوص وضعیت فعلی تولید و بازار نیز اظهار کرد: نیمه اول سال معمولا در اکثر نقاط دنیا (به جز مناطق استوایی که همیشه بازار چهار فصل است) فصل فروش تولیدات این حوزه است.

در واقع در این فصل واحدهای تولیدی با بیشترین ظرفیت خود فعالیت دارند اما به هر حال مثل همه واحدهای تولیدی با مشکلاتی هم دست و پنجه نرم می‌‌‌کنند. وی افزود: الان قطع برق برای ما مساله‌ساز شده است؛ به این معنا که هر یک ساعت خاموشی برای ما حکم فرصتی را دارد که از دست می‌‌‌رود.

دبیر انجمن آب‌های معدنی و آشامیدنی ایران ادامه داد: بر اساس قراردادی بین شرکت‌های برق منطقه‌‌‌ای و واحدهای تولیدی توافق شده بوده که روزهایی را در هفته واحدهای تولیدی خاموش کنند یا با برنامه‌‌‌ریزی قبلی برق قطع شود، اما نه تنها این توافق انجام می‌شود، بلکه متاسفانه قطعی برق ناگهانی هم به آن اضافه شده و آسیب‌های جدی به برخی از واحدهای تولیدی ما زده می‌شود.

وی ادامه داد: در حقیقت هر قطع ناگهانی برق، خطری برای قطعات الکترونیک است چون به تغییرات و نوسان برق بسیار حساس هستند. ضمن اینکه در برخی کارخانه‌ها هم اُفت ولتاژ دارند و اینها همه آسیب است. متاسفانه اینکه به یکباره ۱۲ ساعت برق قطع می‌شود آن هم در فصل رونق تولید، زیان و فرصت از دست رفته‌‌‌ای برای کل صنعت ماست. فروهر خاطرنشان کرد: مساله اینجاست که طی سال‌‌‌های اخیر قطعی برق طبق برنامه از پیش اعلام شده و به صورت هماهنگ شده اتفاق می‌‌‌افتاد، اما امسال قطعی ناگهانی و بدون خبر قبلی هم اضافه شده و بیشتر از آن مقداری که توافق شده، رخ می‌‌‌دهد./دنیای اقتصاد

modir

Recent Posts

تعارض منافع در مقررات نظام مهندسی

اعضا هیأت مدیره نظام مهندسی در یک تعارض منافع قرار دارند از سویی باید مدافع…

4 ساعت ago

استراتژی مدیریت اخلاقی

انگیزه‌های مدیریت اخلاقی را می‌توان: عدالت، انصاف و دیگر خواهی دانست. مدیریت اخلاقی اهداف سودآوری،…

4 ساعت ago

تاثیر معاملات بورس انرژی در ناترازی

عبدالخالق زاده گفت: معاملات بورس انرژی به دلیل وابستگی دولتی در منافع عرضه کنندگان تاثیر…

7 ساعت ago

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تولید محصولات بهداشتی

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…

1 روز ago

مدیریت سیستمی از شغل تا برنامه ملی

مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامه‌های…

1 روز ago

تبعات فیلترینگ فضای مجازی

تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسب‌وکارهای ایرانی نشده،…

1 روز ago