به گزارش سرمایه فردا، یدالله کریمی پور: از زمان تکوین ایران جدید در دوران صفویه تاکنون، جهتگیری استراتژیک حکومتها نقش چشمگیری در اعتلا و فتور این ملت کهن داشته است. تصمیمگیری استراتژیک، یعنی تشخیص درست یا نادرست دشمنان و دوستان در فضای پیرامونی، از عوامل کلیدی بوده است.
شاه عباس و نادر شاه با شناخت دقیق پیچیدگیهای مناسبات پیرامونی ایران و تغییرات آن، موجبات اقتدار ایران را فراهم کردند. اما شاهان قاجار، به جز محمد شاه، نتوانستند دوست و دشمن ایران را درک کنند و این امر منجر به فروپاشی شد. پهلویها، به ویژه استراتژیستهای پهلوی دوم، نیز به درک خوبی از فضای پیرامونی ایران نائل شدند و توانستند با جلب حمایت قدرتهای دریایی و استراتژیک، ایران را سرپا نگه دارند.
استراتژی جمهوری اسلامی از آغاز تاکنون، به رغم تلاش برای استقلال و خوداتکایی نظامی، شامل هفت اشتباه مهلک بوده است:
اگر جمهوری اسلامی به فوریت سیاست خارجی خود را تغییر ندهد و همکاری با آمریکا، ناتو و اروپا را احیا نکند و از درگیری مستقیم با اسرائیل دست نکشد، دچار اشتباه تاریخی خواهد شد. سرنوشت آینده ایران به این تصمیم استراتژیک وابسته است و ماههای پیش رو ترازویی دقیق برای سنجش درستی این تحلیل خواهد بود.
برای بهینهسازی این متن برای موتورهای جستجو (SEO)، میتوانید از کلمات کلیدی مانند “جهتگیری استراتژیک”، “سیاست خارجی ایران”، “پهلویها”، “جمهوری اسلامی” و “همکاری با آمریکا” استفاده کنید. همچنین، لینکدهی به مقالات یا صفحات مرتبط میتواند به بهبود سئو کمک کند
برای هر فرد فوتشده، در خسارت حادثه بندر شهید رجایی مبلغ ۱.۶ میلیارد تومان به…
اربابی گفت: منطقه آزاد چابهار با داشتن دسترسی سریع به آبهای آزاد، بهترین مسیر برای…
برندهای صنایع غذایی ایران در نمایشگاه ایران اکسپو حضور پررنگی داشتند اما برای اینکه سهم…
سرمایهگذاری در ۱۴۰۴ برخلاف سالهای گذشته با ابهام زیادی روبروست و حرکت گله ای در…
بازارهای طلا و ارز، با افت قابلتوجهی مواجه شدند که باعث کاهش قیمت دلار و…
شرکت بنیان رخشان تجارت، با تمرکز بر تولید محصولات پلیمری و محصولاتبهداشتی مادر و کودک،…