به گزارش سرمایه فردا، ایجاد تکنولوژی نیازمند سرمایه گذاری در تحقیق و توسـعه و آمـوزش نیـروی انسـانی اسـت . نـرخ سـرمایه گـذاری کشورهای درحال توسعه ازجمله کشور ما بر روی تحقیق و توسعه و آموزش بسیار پایین تر از کشورهای توسعه یافته اسـت بـه طوری که در سال ۱۹۹۰ ، کشورهای توسعه یافته ۲/۵ الی ۲/۸ درصد از تولید ناخالص ملی را صرف این امر کرده انـد درحـالی که در همین زمان این رقم در سی کشور درحال توسعه کمتر از ۰/۳ درصد بوده است و ۹۰ درصد بودجه تحقیقات دنیا توسـط آمریکا، ژاپن و اروپا هزینه شده است
با مطالعه سابقه توسعه کشورهای درحال توسعه، خصوصا کشورهای شرق آسیا ملاحظه می گردد کـه آنهـا در مسـیر توسعه خود برای تسریع در حل مشکلات بخش صنعت، بنیان تکنولوژی کشور خود را از طریق انتقال تکنولوژی از سـایر کشـورهای توسعه یافته تقویت کردند.
سپس با ایجاد زیربنای اقتصادی مناسب درصدد تقویت مراکز دانشگاهی و پژوهش خود برآمده اند . بررسی های انجام شده در « کنفرانس سازمان ملل متحد برای علوم و فنون در خدمت توسـعه » نیـز مویـد ایـن نظـر اسـت.
در برنامه عملی وین آمده است که «اگر کشورهای درحال توسعه به عنوان یک راه حل دیگر قصد دارند که خود دانشهای علمی و فنی ضروری جهت توسعه اقتصادی را بدون بهره گیری از دانشهای موجـود و انتقال تکنولوژی کـه نتیجـه تحقیقـات پژوهشـگران و اندیشـمندان جهان است کسب نمایند. این نه تنها عملی بس مشکل است، بلکه باعث اتلاف غیرمنطقی نیروها می گردد.
به عـلاوه دسـتیابی به چنین راه حلی در مدت زمانی که کشورهای کم رشد جهت رسیدن به توسعه اقتصادی درنظر گرفته اند امکان پذیر نیسـت.» اگر چنین تفکری در جهان مقبولیت یابد، پیشرفت فنی تمام کشورهای جهان منجمله کشـورهای صـنعتی مختـل خواهدشـد.
تغییر روند معاملات بورس در مقطع کنونی تخت تاثیر سیگنالهای سیاسی و همچنین جریان پولی…
پسانداز و مدیریت مالی، اولین قدم برای خروج از چرخه فقر و ورود به مسیر…
با توجه به انباشت کالاها در بنادر، زمانبر بودن ترخیص و تعدد سازمانهای دخیل، ضروری…
ایران تلاش کرده با پیشنهادهای اقتصادی، زمینه پذیرش برخی شروط را فراهم کند، اما در…
بررسی آمارها نشان میدهد که اقتصاد ایران در حال ورود به دورهای پرتلاطم است که…
پروژه های نهضت ملی مسکن پس از گذشت چند سال، با چالشهای متعددی نظیر تأخیر…