آخرین اخبار

حاشیه های انتخاب وزرا در دولت چهاردهم

به گزارش سرمایه فردا، فاروغ فاریابی: من فکر میکنم با این پیش زمینه که در کشور ما به آن خو گرفته شده و در سخنان پزشکیان هم به شکل “هر کس آدم خودشو معرفی می‌کند.” در انتخاب افراد ایده آل، برای کابینه دولت چهاردهم در زمان اندک، توفیقی متصور نیست. کار سخت و پر حرف و حدیثی است. یک راه حل میتواند بررسی سوابق و منش افراد بصورت بسیار کلی و در حد اشتهار باشد. وهمین که معلوم باشد فردی فریبکار و دروغگو و جاه طلب و اهل زد و بند نیست. تا حدود زیادی کفایت میکند. برای پس از این گزینش کلی و اولیه من سه گام پیشنهادی وجود دارد.

۱-  در گام اول، شاید چاره ای نباشد که اصل را بر صحتِ ادعا و توانمندی افراد گذاشت.  
۲-  کار اصلی و تکمیلی در گام دوم شکل میگیره که  نوعی تعهد و قبول مسئولیت از طرف افراد داوطلب هست. چندان هم فرق نمیکند. پیش تر تجربه موفقی داشته اند یا نه یا عضو کدوم دارو دسته و حزبند! مهم اینه که صادقانه با چشم انداز رئیس جمهور همسو باشند. بنابر این باید از افراد تعهد گرفته بشود که اگر در ادعاها یا حرکت در مسیر ایران آباد و ایجاد فرصت های برابر یا هر محوری که رییس جمهور تعیین می کند، توفیق نیافتند، بدون توسل به این و آن و بدون درخواست فرصت بیشتر، برکنار شوند. بنابراین میشود از اول قرار گذاشت که اعلام عمومی خواهد شد و اگه تحمل چنین چیزی رو ندارند از حالا تصمیم واقع بینانه ای بگیرند.

چرا انتخاب وزرا در دولت چهاردهم پرحاشیه شد

در چند وقت اخیر گزینه‌های دولت چهاردهم برخلاف پیش بینی بوده است. بنابراین اگر افراد منتخب نتوانند رضایت دولت را جلب کنند به طور قطع دولت را با چالش بیشتری مواجه می کنند. روحیه وزرا باید به همسویی با شعارهای عدالت، انصاف و راستگویی تغییر کند. این شاخص باید در عمل اثبات کنند وگرنه آماده برکناری باشند که شدنی است.

۳-  در گام سوم برای ساماندهی مشارکت جامعه در انتخاب وزرا باید به سرعت قانون احزاب یا  نهادهای مدنی اصلاح بشه و شرایطی در این قانون پیش بینی بشه که این نهادها چگونه  فعالیت کنند و چگونه فقط از میان اعضای خود نامزد معرفی کنند.

با این سه گام دولت می توانست با افراد متهعد به شعارهای رئیس جمهور کار را شروع کند و وامدار کسی هم نباشه جز مردم. هم سازو کار بهتری برای انتخاب گزینه ها در  آینده تدارک ببیند. هم جامعه مدنی و حزبی یک تکانی بخورند و برای نشستن در صندلی های قدرت برنامه و مجری داشته باشند. 

modir

Recent Posts

کتاب‌سوزی پایان سال؛ زنگ خطر برای آموزش ایران

صحنه‌های آتش‌زدن کتب درسی توسط دانش‌آموزان ایرانی در پایان سال تحصیلی، نشانه‌ای از فرسودگی نظام…

6 ساعت ago

بی‌توجهی به سوءپیشینه رانندگان؛ خطر در کمین مسافران تاکسی‌های آنلاین

آیا در ایران نظارتی واقعی بر سابقه کیفری رانندگان تاکسی وجود دارد؟ بررسی‌ها نشان می‌دهد…

6 ساعت ago

مافیای آب ایران؛ حکمرانی آشکار بر منابع زیرزمینی

در این گزارش هشدارآمیز از یک ساختار قدرتمند و پنهان‌نشده می‌گوید که بحران آب و…

6 ساعت ago

تعیین حقوق با رسته بندی مشاغل

تعیین حقوق با رسته بندی مشاغل باعث ماندگاری متخصصان می شود هرچند  نظام تأمین اجتماعی…

7 ساعت ago

چشم انداز ملی شدن اینترنت

ملی شدن اینترنت از تصمیم به استقلال دیجیتال آغاز شد، با الهام از دیوارهای اطلاعاتی…

7 ساعت ago

سرمایه‌گذاری سال ۱۴۰۴ به چه عواملی بستگی دارد؟

سرمایه‌گذاری سال ۱۴۰۴ محورهای مهمی چون اثرات نرخ ارز، شاخص‌سازی در بازار سهام، تغییرات نرخ…

15 ساعت ago