به گزارش سرمایه فردا، امروزه تقریباً نیمی از صادرات خدماتی جهان بر روی پلتفرم های دیجیتال انجام می شود. ارزش کل بازار جهانی اقتصاد دیجیتال، حدود ۴٫۳ تریلیون دلاره که ارزش صادرات پنج کشور اول به ترتیب زیر هست:
۲۰ صادرکننده بزرگ خدمات دیجیتال در جهان را بر اساس داده های سازمان تجارت جهانی نشون می دهد. (صادرات دیجیتال استفاده از فناوری های دیجیتال برای تسهیل تجارت بین المللی است که شامل ایجاد ارتباط بین خریداران و فروشندگان از کشورهای مختلف و ایجاد امکان معاملات بین اونها به صورت آنلاین است)
صادرات کشور کوچکی مثل امارات از این حوزه حدود ۴۸ میلیارد دلاره و این نشان دهنده فرصت های از دست رفته برای کشور پهناور و صاحب نسل جوان ماست.
در حال حاضر یکی از بزرگترین فرصت های توسعه اقتصادی هوش مصنوعی است. حتی کشوری مانند امارات به یکی از کشورهای پیشرو در هوش مصنوعی شده است. هوش مصنوعی این روزها تنها در زمینه خدمات جایگاه ندارد، بلکه در تولید کالا و حتی در صنایع دفاعی و امنیتی نیز نقش مهمی دارد. بنابراین اگر ایران تواند در این زمینه در منطقه سرمایه گذاری مناسبی داشته باشد به چالش های زیادی مواجه می شود.
در حال حاضر کشورهای مانند اسرائیل حدود ۶۰۰ میلیون دلار از محل اقتصاد دیجیتال درآمد دارد. درحالی که این کشور کمتر از ۱۰ درصد جمعیت ایران را دارد و از نظر وسعت نیز به اندازه یک شهر کوچک ایران است. این موضوع نشان می دهد که مسئولان ایران با وجود آگاهای از مزیت های اقتصاد دیجیتال هنوز نتوانسته راهبرد مناسبی برای توسعه این صنعت داشته باشد. هرچند برخی مسئولان مدعی هستند که ایران توانسته در این زمینه پیشرفت های را در قالب دوت الکترونیک داشته باشد. اما امارها این مساله را تایید نمی کند. بنابراین باید استراتژی جدیدی در این بخش تدوین کنند.
سود عملیاتی نماد سخزر با رشد ۵۳ درصدی به ۳۴۵ میلیارد تومان رسیده. این افزایش…
ارزش بازار نماد شکبیر به ۲۴,۴۰۸ میلیارد تومان رسیده که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت در…
حاشیه سود عملیاتی نماد لطیف به ۱۱ درصد رسیده که از مدیریت ناکارآمد هزینهها و…
امسال حاشیه سود ناخالص نماد دزهراوی ۳۲ درصد بوده که نشاندهنده افزایش کارآمدی و کاهش…
ارزش بازار نماد پارتا به ۶,۶۴۰ میلیارد تومان رسیده است که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت…
حاشیه سود خالص نماد خشرق ۰.۱ درصد بوده که نشاندهنده تأثیر منفی هزینههای مالی و…