به گزارش سرمایه فردا، موضوع خسارت افغانستانیها در بازار کار کار به یکی از مهمترین مسائل این روزهای کشور تبدیل شده و اهمیت آن تا جایی است که یکی از اولویتهای دولت چهاردهم نیز «ساماندهی وضعیت مهاجرت اتباع خارجی» است. از طرفی حضور جوانان افغان در ایران و تمایل کارفرمایان ایرانی برای استخدام این نیروهای مهاجر آن هم بدون بیمه و با دستمزد کمتر موجب شده تا این تصور ایجاد شود که فرصت اشتغال برای نیروهای بومی ار بین رفته است.
ابوالفضل حسن بیگی نائب رییس اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با پشت_پرده در این باره اظهار کرد: دهکده جهانی سالهاست تشکیل شده و طبیعتاً ۸ میلیارد انسانی که روی کره زمین زندگی میکنند در همه کشورها در تردد هستند. به همین دلیل اشتغال انسانها و اشتغال جمعیت مهاجر میتواند برای کشورهای مختلف مفید بوده است. البته افغانستانیها در بازار کار کار ضررهایی در زمینه مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و غیره نیز با خود به همراه داشته باشد.
حسن بیگی خسارت افغانستانیها در بازار کار ادامه داد: در حال حاضر مشاهده میکنیم که کشورهای غربی به لحاظ کمبود جمعیت همواره دنبال جذب نیروی کار به ویژه نیروی جوان هستند. لذا در خاورمیانه هم کشورهایی همچون عربستان سعودی دارای ۳۳ میلیون جمعیت است که ۲۰ میلیون جمعیت خود این کشور بوده و ۱۳ میلیون مهاجر هستند. امارات نیز دارای ۱۳ میلیون جمعیت است که تقریبا ۴ میلیون آن مهاجر هستند. همچنین، چین دارای یک و نیم میلیارد نفر جمعیت ثابت است که مجدد در حال پذیرش نیروی کار جدید است. پس میتوان گفت در دهکده جهانی بر اساس زندگی مشترک همه کشورها تبادل نیرو میکنند. اما همه چیز طبق قانون و با حساب و کتاب انجام میشود.
وی ادامه داد: به اعتقاد من دولت مجلس و قوه قضاییه طی سالهای گذشته کم کاری و ندانم کاری کردند. به همین دلیل ما نیز برای اداره کشور نیازمند نیروی کار هستیم و راهی به جز بهکارگیری اتباع بیگانه نداریم. چرا که از یک طرف ۷ میلیون نفر جمعیت از ایران به کشورهای غربی یا سایر کشورها مهاجرت کردند. زیرا در بعضی از بخشها نوع تحصیلات و مدارج و مدارک علمی موجب میشود که این دسته افراد بتوانند کارهایی را انجام بدهند که امکان انجام آن در داخل کشور نیست.
نماینده مردم دامغان در دورههای سوم، چهارم و دهم مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به منظور بی نیازی از حضور اتباع در کشور باید ساماندهیهای لازم صورت بگیرد. او گفت: دولت باید کل کشور را به عنوان منافع ملی و تمامیت ارضی ببینند. همچنین باید آن میزان از مهاجران را که لازم دارد ساماندهی کرده و برای آنها کارت اقامت تدارک ببیند تا اینگونه از اقدامات غیر قانونی رها شویم.
وی با تاکید بر اینکه اتباع بیگانه در سایر کشورها بر اساس ضوابط و مقررات اداره میشوند. اما متاسفانه در ایران چنین نیست، عنوان کرد: گفته میشود که ۱۰۰ هزار نیروی سازمان یافته افغانستانی که با آمریکاییها نیز مراوده دارند وارد کشور شدهاند. در جاهای مختلف رفت و آمد دارند و هیچ کار خاصی نیز انجام نمیدهند و تنها برای کشور آمریکا و اسرائیل جاسوسی میکنند. از آنجایی که ما بالغ بر ۶ میلیون نیروی کار از اتباع بیگانه داریم که متاسفانه سازماندهی درستی ندارند، ممکن است علیه امنیت ملی تهدید ایجاد کنند.
سهم تولید ناخالص داخلی ایران از اقتصاد دانشبنیان حدود نیم درصد است درحالی که در…
تحلیل بازار دلار نشان میدهد که تغییرات نرخ ارز و سیاستهای اقتصادی داخلی و بینالمللی…
قیمت مسکن در شهرهای پرند و اسلامشهر از پروژههای نهضت ملی مسکن ارزانتر است، به…
ساختمان شرکت ملی نفت ایران (NIOC) در روتردام هلند به علت ادعای طلب ۲.۶ میلیارد…
افزایش قیمت لوازم خانگی در پی تغییرات ارز توافقی تا ۲۰ درصد رخ داده است.…
شهرداری تهران با اجرای طرح آرمان، با هدف تقویت انسجام اجتماعی، برنامههای متنوع فرهنگی و…