بانک و بیمه

جزئیات افزایش سرمایه بانک ملت

به گزارش سرمایه فردا،، مجمع فوق‌العاده بانک ملت برگزار شد. در این جلسه تصمیم به افزایش سرمایه از محل منابع داخلی به منظور استفاده از ظرفیت موجود در ماده ۱۴ قانون طرح تامین مالی تولید و افزایش کسب درآمد و توانایی انجام امور جاری، گرفته شد. این تصمیم بر اساس تصویب‌نامه شماره ۱۴۰۳/۲۵، و پس از تایید سازمان حسابرسی و اخذ مجوزهای لازم از بانک مرکزی، سازمان خصوصی‌سازی و سازمان بورس، در مجمع عمومی فوق‌العاده به تصویب رسید. به موجب آن، سرمایه بانک ملت از ۷۱۰ هزار میلیارد ریال به ۱ میلیون و ۲۱۰ هزار میلیارد ریال افزایش یافت که معادل ۵۰۰ هزار میلیارد ریال است.

تقدیر و تشکر از کارکنان و مشتریان

مسعود نصر اصفهانی، رئیس هیئت مدیره بانک ملت، ضمن اشاره به این تصمیم گفت: “این جلسه فرصتی است تا از زحمات همه کارکنان محترم بانک در سراسر کشور تقدیر و تشکر کنیم و نیز از مشتریان عزیزی که بانک ملت را به عنوان بانک اصلی خود انتخاب کرده‌اند، قدردانی ویژه‌ای داشته باشیم.” وی همچنین از نمایندگان محترم وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان حسابرسی، سازمان خصوصی‌سازی، بانک مرکزی، سازمان بورس و اوراق بهادار و همه عزیزانی که کمک کردند تا این مجمع به خوبی برگزار شود، تشکر کرد.

اهداف و برنامه‌های بانک ملت

اصفهانی افزود: “بانک ملت، با داشتن نیروهای متخصص و توانمند، همواره سعی کرده پیشرو باشد و از دانش روز در صنعت بانکی بهره گیرد. ارتباط خوب با تمامی اجزای اکوسیستم مالی از جمله بانک مرکزی، سهامداران، سازمان حسابرسی و سازمان بورس، این امکان را فراهم کرده که وظایفمان را به خوبی انجام دهیم. تلاش هیئت مدیره و مدیران بانک، همواره در جهت حداکثرسازی منافع سهامداران و توجه به مصالح همه ذینفعان است تا بتوانیم با رضایت نسبی مجموع، به فعالیت‌های خود ادامه دهیم.”

  1. افزایش سرمایه: هدف اصلی از افزایش سرمایه، توانمندسازی بانک برای انجام امور جاری و بهره‌برداری از فرصت‌های جدید مالی است.
  2. توسعه خدمات مالی: برنامه‌ریزی برای ارائه محصولات نوآورانه و به‌روز مالی به مشتریان.
  3. تعامل با ذینفعان: تلاش برای ایجاد ارتباط موثر و تعامل بیشتر با تمامی ذینفعان و بهره‌برداری از نظرات و پیشنهادات آن‌ها.
  4. ارتقای مهارت‌ها: آموزش و توسعه مهارت‌های کارکنان برای ارتقای بهره‌وری و ارائه خدمات بهتر به مشتریان.

عملکرد و نتایج بانک ملت

بانک ملت در پایان بهمن ماه، مجموع سپرده‌های ریالی بانک نسبت به پایان اسفند سال گذشته ۳۱۱ هزار میلیارد ریال افزایش یافته که معادل ۳۹ درصد است. رشد منابع جاری در این مدت ۶۹ درصد بوده که نشان‌دهنده تلاش‌های مضاعف همکاران ما در جذب منابع است. سپرده‌های پس‌انداز نیز در این مدت ۴۲ درصد افزایش یافته است. سپرده‌های بلند مدت بانک ملت نیز به میزان قابل توجهی افزایش داشته که نشان‌دهنده اعتماد مشتریان به این بانک است.

خدمات و عملکرد مالی بانک ملت

فرشید فرخ‌نژاد، مدیرعامل بانک ملت گفت: “با افتخار اعلام می‌کنم که بانک ملت، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و پیشروترین بانک‌های کشور، همواره تلاش کرده تا با استفاده از دانش روز و بهره‌گیری از نیروهای متخصص، خدمات مالی متنوع و با کیفیتی به مشتریان عزیز ارائه دهد. ما امیدواریم که با تداوم تلاش‌های خود و حمایت‌های شما عزیزان، بتوانیم به اهداف و برنامه‌های خود دست یابیم و رضایت شما را جلب کنیم.”

بانک ملت با داشتن چهار شعبه در خارج از کشور و مالکیت و سهامداری چهار بانک مستقل خارجی، از ۲۶۱۶۴ نفر پرسنل توانمند و با ارائه طیف وسیعی از خدمات مالی و بانکی در سطوح مختلف شخصی یکی از اثرگذارترین نهادهای مالی و اقتصادی کشور است. این بانک با اتکا به گذشته پرافتخار خود به دنبال ساختن آینده‌ای زیبا و پر رونق است. تعداد مشتریان حقیقی و حقوقی بانک ملت در پایان دی ماه ۱۴۰۳ به ۵۸ هزار نفر رسیده است. بر اساس آخرین گزارش سازمان مدیریت صنعتی در سال ۱۴۰۳، بانک ملت به عنوان داراترین شرکت در بین تمام شرکت‌های ایرانی و برترین بانک ایرانی در شاخص بازده فروش شناخته شده است.

ارزیابی عملکرد و سودآوری بانک ملت

فرخ‌نژاد تصریح کرد: “بانک ملت در دو سال متوالی ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ موفق به اخذ تندیس زرین جایزه ملی مدیریت مالی ایران شده است. یکی از مهم‌ترین شاخص‌های ارزیابی عملکرد بانک‌ها، تراز عملیاتی و حاشیه سود آنها است. مدیریت هوشمندانه منابع و مصارف، کنترل قیمت تمام شده پول، رعایت بهداشت اعتباری و مدیریت نقدینگی از جمله عوامل اثرگذار بر حاشیه سود بانک‌ها هستند. بانک ملت در این شاخص کلیدی عملکردی قابل توجه داشته و در جایگاه نخست نظام بانکی قرار دارد. تراز عملیاتی بانک ملت در پایان دی ماه ۱۴۰۳ به عدد چشمگیر ۶۷۹۴ رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد رشد داشته و رتبه برتر در بین بانک‌های خصوصی را کسب کرده است.”

بانک ملت در پایان دی ماه ۱۴۰۳ سود خالص ۷۱۰۵۸۰ میلیارد ریالی محقق کرده است که در مقایسه با مقطع زمانی مشابه در سال قبل، حاکی از یک رشد و جهش کم‌نظیر ۱۳۲ درصدی است. درآمدهای کارمزد بانک ملت در پایان دی ماه ۱۴۰۳ معادل ۱۲۲۴۵ میلیارد ریال بوده که نسبت به سال قبل ۶۶ درصد رشد داشته است. مجموع کل درآمد تسهیلات بانک ملت در پایان دی ماه ۱۴۰۳ به ۳۵ هزار میلیارد ریال رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۹ درصد رشد داشته است.

افزایش سپرده‌ها و تسهیلات بانکی

تجهیز منابع بانک ملت با جذب بیش از ۱۲ میلیون و ۴۶۹۲۸۰ میلیارد ریال سپرده‌های ریالی و ارزی در پایان دی ماه ۱۴۰۳، نسبت به اسفند ماه سال قبل ۳۸ درصد افزایش یافته است. سپرده جاری ریالی بانک در دی ماه ۱۴۰۳ با رشد ۶۴ درصدی نسبت به پایان سال قبل به ۲۴۹۹۱ میلیارد ریال رسیده است و جایگاه نخست در بین بانک‌ها را به خود اختصاص داده است. سپرده‌های کوتاه‌مدت بانک ملت در پایان دی ماه ۱۴۰۳ با رشد ۳۸ درصدی نسبت به پایان سال قبل به دو میلیون و ۵۷۸۹۰۸ میلیارد ریال رسیده است که نشان‌دهنده ۲۹ درصدی کل سپرده‌های کوتاه‌مدت بانک ملت است.

فرخ‌نژاد تصریح کرد: “مجموع تسهیلات ریالی بانک ملت در پایان دی ماه ۱۴۰۳ با ۱۸ درصد رشد نسبت به پایان سال قبل به رقم چشمگیر هجرت ۱۴۶۸۱۴ میلیارد ریال رسیده است که حاکی از ۳۴ درصدی مجموع تسهیلات اعطایی و رتبه نخست در میان بانک‌ها است. این ارقام بیانگر مشارکت موثر بانک ملت در نظام اقتصادی و تامین مالی کشور است. اعتبارات اسنادی داخلی بانک ملت در پایان دی ماه ۱۴۰۳ با مانده ۹۲۹۶۴۸ میلیارد ریال، با رشد ۴۸ درصدی نسبت به اسفند ماه سال قبل و ۳۶ درصدی، رتبه نخست در میان بانک‌های تجاری را به دست آورده است. همچنین ضمانت‌نامه‌های ریالی بانک ملت در پایان دی ماه ۱۴۰۳ با رشد ۳۶ درصدی نسبت به اسفند ماه سال قبل به ۱۶۱۱۴۲ میلیارد ریال رسیده و جایگاه دوم در میان بانک‌های تجاری را حفظ کرده است.”

نسبت کفایت سرمایه و وضعیت دارایی‌ها

وی ادامه داد: “نسبت کفایت سرمایه یکی از نسبت‌های سنجش سلامت عملکرد و شاخصی برای ارزیابی پوشش ریسک بانک‌ها و موسسات اعتباری است. این نسبت در بانک ملت در پایان دی ماه ۱۴۰۳ به عدد بسیار مطلوب ۱۱۳۱ صدم درصد رسیده است که در مقایسه با سایر بانک‌ها و بر اساس استانداردهای جهانی بیانگر موفقیت در مدیریت دارایی‌ها است. در صورت رفع تحریم‌ها، بانک ملت قادر به فعالیت سریع در بازارهای بین‌المللی خواهد بود.”

وضعیت دارایی‌های بانک ملت در پایان دی ماه ۱۴۰۳ به رقم دو میلیون و ۷۹۰ هزار میلیارد ریال و معادل ۶۳۱۰ میلیون دلار رسیده است که ذخیره ارزشمندی برای سهامداران محسوب می‌شود. بانک ملت در بازار سرمایه نیز با بررسی قیمت پایانی که بیانگر ارزش ذاتی و عملیاتی است،

وضعیت دارایی‌های بانک ملت در پایان دی ماه ۱۴۰۳ به رقم دو میلیون و ۷۹۰ هزار میلیارد ریال و معادل ۶۳۱۰ میلیون دلار رسیده است که ذخیره ارزشمندی برای سهامداران محسوب می‌شود. بانک ملت در بازار سرمایه نیز با بررسی قیمت پایانی که بیانگر ارزش ذاتی و عملیاتی است، همواره خلق ثروت و حداکثرسازی سود برای سهامداران را در دستور کار قرار داده است.

تصمیمات مجمع عمومی و افزایش سود انباشته

بر اساس تصمیمات مجمع عمومی عادی سال ۱۴۰۲، بانک ملت افزایش ۷۰.۴ درصدی سود انباشته به میزان ۵۰۰ هزار میلیارد ریال را در دستور کار قرار داده و خود را به عنوان بزرگترین بانک خصوصی از منظر سرمایه به ۱۲۱۰ میلیارد ریال افزایش داده است. مقایسه بازار سهام بانک ملت با بیش از ۳۲.۵ درصدی رشد در سال ۱۴۰۳ نسبت به ۲۶ درصدی ارزش شاخص صنعت بانکداری، نشان‌دهنده اعتماد سهامداران حرفه‌ای بازار سرمایه به سهم بنیادی و ارزشمند بانک ملت در مقابل سایر سهام بازار است. ارزش بازار سهام بانک ملت همچنان نشان‌دهنده درک فعالان بازار سرمایه از سودآوری مستمر این بانک است.

گزارش توجیهی افزایش سرمایه

محمودی، حسابرس بانک ملت، در ادامه این مراسم گفت: “بانک ملت در اجرای مفاد تبصره نوع ماده ۱۳۶۱ قانون تجارت مصوب سال ۱۳۴۷ و گزارش سال ۱۴۰۱، تصمیم به افزایش سرمایه از مبلغ ۷۱۰ هزار میلیارد ریال به مبلغ ۱۳۶۰ هزار میلیارد ریال گرفته است. این افزایش سرمایه بر اساس صورت‌های سود و زیان فرضی، وضعیت حقوق مالکانه فرضی، جریان‌های نقدی فرضی و یادداشت‌های همراه پیوست تهیه شده و طبق استاندارد رسیدگی به اطلاعات مالیاتی مورد بررسی قرار گرفته است.”

مسئولیت گزارش توجیهی و مفروضات

حسابرس بانک ملت افزود: “گزارش توجیهی افزایش سرمایه در اجرای تبصره نوع ماده ۱۶۱ اصلاحیه قانون تجارت و با هدف توزیع افزایش سرمایه از محل سود انباشته و استفاده از مشوق‌های مالیاتی بند ۳ ماده ۱۴ فصل چهارم قانون تامین مالی فوری و زیرساخت‌ها تهیه شده است. این گزارش بر اساس مفروضات مجتمع و مفروضات ذهنی درباره رویدادهای آتی و اقدامات مورد انتظار تهیه شده است. به استفاده‌کنندگان توجه داده می‌شود که این گزارش توجیه ممکن است برای هدف‌هایی جز هدف توصیف شده مناسب نباشد.”

وی تاکید کرد: “مسئولیت گزارش توجیهی افزایش سرمایه و مفروضات مبنای آن، بر عهده هیئت مدیره بانک است. این گزارش طبق استاندارد حسابداری تهیه و ارائه شده است. آثار برندهای توزیعی، مبانی اظهار نظر مشروط گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ شامل جبران کسری منابع صندوق بازنشستگی کارکنان بانک‌ها، کسری مالیات پرداختنی، تسویه دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی به مبلغ ۵۶۸ هزار میلیارد ریال و همچنین آثار کسری ذخیره تعهدات بانک بابت هزینه‌های عرفی و درمانی کارکنان و بازنشستگان است.”

اهمیت شواهد پشتوانه و مفروضات

محمودی ادامه داد: “آثار مالی سود ناشی از مطالبات و تعادل ارزیابی از بانک مرکزی در گزارش توجیهی افزایش سرمایه لحاظ نشده است. بر اساس رسیدگی به شواهد پشتوانه مفروضات و با فرض تحقق مفروضات ذکر شده در گزارش توجیهی، این سازمان به مواردی برخورد نکرده که متقاعد شود مبنای مربوط برای تهیه گزارش توجیهی فراهم نیست. همچنین، به نظر این سازمان، گزارش توسعه یافته بر اساس مفروضات و مبانی تهیه شده و طبق استاندارد حسابداری ارائه شده است.”

ضرورت اخذ مجوزهای قانونی

بر اساس اساسنامه بانک، برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده جهت هرگونه تامین سرمایه نیازمند اخذ مجوز قبلی از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سازمان بورس اوراق بهادار است. حتی اگر پیش‌بینی‌ها بر اساس مفروضات ذهنی توصیف شده رخ دهد، نتایج واقعی احتمالاً متفاوت از پیش‌بینی‌ها خواهد بود زیرا رویدادهای پیش‌بینی شده اغلب به گونه‌ای متفاوت از انتظار رخ می‌دهند و تفاوت‌های حاصل ممکن است بر نتایج تاثیر بگذارد.

modir

Recent Posts

راهنمای جامع سرمایه‌گذاری: تحلیل طلا تا بازار خودرو

در این گزارش جامع به بررسی سوالات کلیدی در حوزه سرمایه‌گذاری پرداخته‌ایم، از انتخاب بین…

4 ساعت ago

آیین اختتامیه نخستین رویداد ملی هنر سرامیک دانشجویان ایران

مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان رویداد ملی هنر سرامیک دانشجویان ایران با عنوان «متغیرها»، در…

6 ساعت ago

ویدیوهایی از آموزش ترید و معامله گری

سرمایه گذاری موفق شروطی دارد که باید رعایت شود. برای آموزش ترید و معامله گری…

6 ساعت ago

دلایل افزایش و نوسان قیمت برنج

شوک افزایش قیمت برنج در حالی رخ داد که کشاورزان بهترین محصول خود را به…

8 ساعت ago

گزارش تفصیلی درباره تعیین دستمزد ۱۴۰۴

سبد معیشت کارگران حدود ۲۳.۴ میلیون تومان تعیین شده اما با توجه به پایه حقوق…

8 ساعت ago

پروفسور محمد شریف ملک‌زاده: پیشگام مدیریت و گردشگری

پروفسور محمد شریف ملک‌زاده، پدر علم نوین مدیریت گردشگری و بنیان‌گذار نظریه MFT (گردشگری با…

11 ساعت ago