یکی از مهمترین اقداماتی که بانک ملت در سال جاری انجام داده افزایش ۳۵۷ هزار میلیارد ریالی بوده که مورد توجه بسیاری از محافل اقتصادی و کارشناسی قرار گرفت. این باعث شد علاوه بر اینکه بانک ملت به سرمایه ۷۱۰ هزار میلیاردی برسد از گذشته زیانبار بانکداری سنتی فاصله بگیرد. این یک چشم انداز روشن است که پیش پای سرمایه گذاران و سهامداران قرار گرفته است.
این دستاورد محقق نشده مگر با برنامه ریزی که مدیران بانک ملت در سال های اخیر داشته اند. آنها توانسته با انتخاب استراتژی درست در ارائه خدمات بانکی و همچنین سرمایهگذاری مناسب سود خوبی کسب کنند. و این اطمینان را به وجود بیاورند که روند سودآور بانک در سال های آینده هم ادامه خواهد داشت.
چراکه در سال های اخیر برخی از بانک های کشور همچنان درگیر زیان هستند یا با حداقل سود به فعالیت های خود ادامه داده اند. اما بانک ملت با ایجاد سودهای قابل توجه بیشترین بازدهی را عاید سهامدارانش کرده است.
بانک ملت در سال های بیشترین تمرکز خود را روی چینش و اصلاح سبد پرتفوی سرمایه گذاری خود برای تقویت درآمد عملیاتی تمرکز کرده اند. به گونه ای که در ۹ ماهه نخست سال جاری نزدیک به ۹۶ هزار میلیارد تومان درآمد از محل اعطای تسهیلات داشته است.
درآمد تسهیلات بیش از ۸۰ درصد از مجموع درآمد بانک را شامل می شود. حکایت از این دارد که بانک ملت نه تنها در راستای سیاست های بانک مرکزی اقدام کرده و به تعهدات تسهیلاتی پایبند بوده است. بلکه به درآمد عملیاتی پایداری هم رسیده و این روند در ادامه منافع بیشتری را برای سرمایه گذاران خواهد داشت.
طبق آخرین گزارش ماهانه ۱۳ بانک بورسی و فرابورسی در مجموع ۴۷٫۵ هزار میلیارد تومان درآمد عملیاتی محقق کرده اند. بانک ملت با کسب سهم ۲۸ درصدی در صدر قرار گرفته است. همچنین ۱۳ بانک بورسی و فرابورسی در هشت ماهه سال جاری معادل ۹۰ درصد از کل سال ۱۴۰۱ در آمد عملیاتی محقق کرده اند.
طبق گزارش ها تراز عملکردی بانک ملت در بین بانک های بورسی رتبه یک قرار دارد و سهمی ۴۸ درصدی از مانده تراز عملیاتی بانک ها دارد. همچنین در نسبت سود تسهیلات ریالی بانک های بورسی با رشدی ۳۴ درصدی در ۸ ماهه سال جاری در جایگاه نخست ایستاد.
در سایر شاخص ها هم بهترین موقعیت را از آن خود کرده به گونه ای که در مقایسه منابع ریالی و بارزی در بین بانک های منتخب با رشدی ۱۰ درصد همچنان در صدر قرار گرفته است.
در سال های اخیر بانک ملت با تمرکز بر روی استراتژی توسعه فناوری اطلاعات ضمن بهبود در خدمات بانکی کمک کرد. تا کسبوکار هم دسترسی راحت تری به این خدمات داشته باشند. همین مسیر بهبود عملکرد بانک ملت را تسهیل کرد.
در ادامه تقویت زیرساختهای فناوری اطلاعات بر استراتژی فناوری اطلاعات باعث شده فرایندهای نظام بانکی نیز بر استراتژی کسبوکار تأثیر گذار است. نوعی همسویی استراتژی فناوری اطلاعات و استراتژی کسبوکار به افزایش کیفیت خدمات بانکی کمک کرد تا بانک ملت را به موفقیت بیشتر نزدیک کند.
از طرف دیگر افزایش سرمایه بانک ملت در سال جاری، علاوه بر استفاده از مزایای معافیت های مالیاتی، جایگاه نخست بانک ملت در بازار سرمایه به عنوان بزرگ ترین بانک بورسی کشور را تثبیت کرد. زمینه برای توسعه فعالیت های بانکیش را فراهم کرد. همین چشم انداز مثبت باعث شده در بورس هم معاملات بسیار مثبتی داشته باشد. به طوری که در یک سال گذشته سهام بانک ۹۷ درصد بازدهی مثبت داشته است. حتی در ۹ ماهه گذشته با وجود اینکه شاخص کل بورس اصلاحی بوده بازدهی مثبت ۴۳ درصدی داشته است.
نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…
مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامههای…
تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسبوکارهای ایرانی نشده،…
در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…
در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…
بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…