انتخاب سردبیر

استراتژی زاگرس توقف تولید و به چالش کشیدن سهام

پتروشیمی زاگرس ابتدای دی ماه اعلام کرده که به خاطر قطعی گاز برخی واحدهای تولیدی این شرکت فعالیت آن واحدی تولیدی را متوقف کرده، در افشای دیگری در کدال اعلام کرده که  این بخش سالانه حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان درآمد عاید شرکت می کرده است و هم اکنون شرکت از آن انتفاعی نمی برد. این موضوع در حالی مطرح شده که نرخ خوراک محاسبه برای این شرکت ۷ هزار تومان لحاظ شده، به همین دلیل تلاش دارد که بعد از عرضه های اخیری که داشته جو منفی را به بازار سهام هم القا کند و قیمت سهام شرکت را به پایین ترین حمایت ها تقلیل دهد.

سهام زاگرس در یک روند نوسانی قرار گرفته و هم اکنون از قیمت ۱۳ هزار تومان به سمت ۱۱۵۰۰ تومان حرکت می کند و اگر در این محدوده کف سازی نکند به قیمت ۱۰ هزار تومان می رسد و ادامه این سیاست فشار به دولت از طریق توقف بخشی از فعالیت شرکت به معنای دورخیز مدیران شرکت برای رساندن قیمت سهام شرکت به نرخ ۹ هزار تومان است

در حال حاضر سهام این شرکت در یک روند نوسانی قرار گرفته و هم اکنون از قیمت ۱۳ هزار تومان به سمت ۱۱۵۰۰ تومان حرکت می کند و اگر در این محدوده کف سازی نکند به قیمت ۱۰ هزار تومان می رسد و ادامه این سیاست فشار به دولت از طریق توقف بخشی از فعالیت شرکت به معنای دورخیز مدیران شرکت برای رساندن قیمت سهام شرکت به نرخ ۹ هزار تومان است همانطوری که در بهار سال ۱۴۰۱ معاملات سهم را برای مدت طولانی بین کانال ۹۰ تا ۱۰ هزار تومان حفظ کردند.
طبق گزارش کدال، فروش داخلی شرکت در آذر ماه حدود ۱۰۴ میلیارد تومان بوده و در ۸ ماه قبل آن حدود ۹۳۸ میلیارد تومان بوده که نشان دهنده افت آذر از میانگین ماهانه قبل است.
از طرف دیگر این درآمد ۱۰۴ میلیارد تومانی آذر  مربوط به قبل از توقف بخشی از فعالیت تولیدی شرکت محسوب می شود که نشان می دهد در سه ماهه آخر سال هم باید شاهد افت درآمدی بیشتر این شرکت باشیم.

سهام این در بازه زمانی یکساله در یک کانال حرکت کرده است، به همین دلیل بازدهی مثبت چندانی ثبت نکرده و از طرف دیگر اگر سطح حمایتی خود را رو به پایین بشکند بازدهی یک ساله آن منفی خواهد شد. در شرایط کنونی اندیکاتورهای زاگرس هم سیگنال مثبتی نشان نداده اند به همین دلیل سهامداران خرد با چالش های زیادی مواجه هستند.

تقابل مدیران زاگرس با دولت
هرچند مدیران شرکت تلاش دارند بخشی از این سیاست را به سیاست های دولت نسبت بدهند اما نباید عملکرد مدیران شرکت را نادیده گرفت که به جای چاره اندیشی در اصلاح روند کنونی همواره به دنبال تقابل بوده تا دولت را تحت فشار قرار دهند.

در ۸ ماهه گذشته درآمد صادراتی این شرکت حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان بوده اما در آذر ماه حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان بوده که نسبت به میانگین ماهانه افت کرده که نشان می دهد و این روند احتمالا در ماه های آینده هم ادامه پیدا می کند

از طرف دیگر می خواهند سهامداران تحت تاثیر قرار گرفته و آنها را متقاعد کنند که افت عملکرد تولید و فروش شرکت به سیاست های دولت بر می گردد و همین موضوع را دستمایه افت ارزش سهام شرکت کنند.

در ۸ ماهه گذشته درآمد صادراتی این شرکت حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان بوده اما در آذر ماه حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان بوده که نسبت به میانگین ماهانه افت کرده که نشان می دهد و این روند احتمالا در ماه های آینده هم ادامه پیدا می کند.

۶ هزار میلیارد تومان از گذشته بدهی بابت گاز
همچنین باید توجه داشت که طبق گزارش پاییز امسال زاگرس بیش از ۶ هزار میلیارد تومان از گذشته بدهی بابت گاز داشته است و حتی یک مرحله در پاییز در اعتراض به افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها فعالیت خود را متوقف کرد و در شرایط کنونی هم به بهانه اورهال کردن تجهیزات خود به طور کامل تولید نمی کند.

در ادامه تنش های منطقه ای و جنگ روسیه و اوکراین، جهش قیمت گاز در هاب‌ های بین المللی قطعی است و همین‌دلیل درآمدهای عملیاتی پتروشیمی زاگرس روندی نزولی خواهد داشت و اگر واکنش مدیران آن به گرانی ها همچنان توقف تولید باشد عملا به سهامداران زیان وارد خواهند کرد

سهم بالای گاز در مواد اولیه متانول و روند رشد نرخ گاز در صورت‌های مالی زاگرس و مقایسه روند رشد نرخ گاز و بهره‌وری(میزان تحقق ظرفیت اسمی تولید) کاهش بهره‌وری خطوط تولید این شرکت را از پنج‌ سال گذشته نمایان ساخته است.
این بحران متانولی‌ها از آنجایی شروع شد، که نرخ جهانی متانول از اواخر مهر ۱۴۰۰ وارد یک روند نزولی شد و همواره قیمت‌های پایین‌تری را ثبت می‌کرد. متانول‌سازان و اوره‌سازان به دلیل همبستگی‌ بالای میزان تولید محصولاتشان با گاز خوراک در صورتی که برنامه ای برای ایجاد بهره وری نداشته باشند نمی توانند سهم تولید خود. او حفظ کنند.
در کنار این موضوع، اخذ مالیات و عوارض صادراتی از صادرات مواد خام و نیمه خام از محصولات پتروشیمی نظیر متانول و اوره، پلی اتیلن  و قیر در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ در تبصره ۶ قانون بودجه حاشیه سود متانولی ها کاهش یافته است. بنابراین آنها به جای اینکه به سمت بهره وری بروند تلاش کرده اند با تعطیلی و توقف تولید برخی از واحدها دولت را مجبور به ارزان فروشی گاز کنند.
در ادامه تنش های منطقه ای و جنگ روسیه و اوکراین، جهش قیمت گاز در هاب‌ های بین المللی قطعی است و همین‌دلیل درآمدهای عملیاتی پتروشیمی زاگرس روندی نزولی خواهد داشت و اگر واکنش مدیران آن به گرانی ها همچنان توقف تولید باشد عملا به سهامداران زیان وارد خواهند کرد.
این شرکت در برخی ماهها حاشیه سود ناخالص ۳۲ درصدی را داشته، اما  با افزایش سود نسبت به سال گذشته  هزینه‌های شرکت نیز به شدت افزایش یافته است و در نهایت حاشیه سود خالص این شرکت حدود ۱۵ درصد است.
پتروشیمی زاگرس دو محصول متانول و بخار تولید می کند و در بازار داخلی بخار و در بازار صادراتی متانول به فروش می‌رساند، فروش صادراتی متانول این پتروشیمی تقریباً بیشتر از دیگر شرکت‌های داخلی است اما نتوانسته به اندازه آنها سودآوری داشته باشد.

modir

Recent Posts

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تولید محصولات بهداشتی

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…

17 ساعت ago

مدیریت سیستمی از شغل تا برنامه ملی

مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامه‌های…

17 ساعت ago

تبعات فیلترینگ فضای مجازی

تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسب‌وکارهای ایرانی نشده،…

17 ساعت ago

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…

21 ساعت ago

قیمت حامل‌های انرژی در ۱۴۰۴

در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…

2 روز ago

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…

2 روز ago