آخرین اخبار

ارز تریدرها برای واردات خودروهای کارکرده

به گزارش سرمایه فردا، دولت در هفته گذشته آیین‌نامه اجرایی واردات خودروهای کارکرده را ابلاغ کرد. براساس آن هر شخص حقیقی می‌تواند خودرو واردات کند. اما بسیاری از کارشناسان اقتصادی و فعالان بازار خودرو معتقدند بر مبنای شرایط اعلام شده در آیین‌نامه امکان واردات خودرو کارکرده برای اشخاص وجود ندارد. مگر اینکه ارز تریدرها به واردات خودروهای کارکرده اختصاص یابد.

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه در حال حاضر مهمترین چالش واردات خودروهای کارکرده تخصیص ارز است، گفت: در حال حاضر اعلام شده ارز واردات باید منشا خارجی داشته باشد. همچنین ارز حاصل از صادرات مشتقات نفتی، پتروشیمی و فولادی نیز نباشد. دوم اینکه منشأ ارز باید توسط بانک مرکزی تایید شود. درحالی که هیچ شخص حقیقی حساب ارزی در خارج از کشور ندارد. ضمنا امکان تامین ارزی که توسط بانک مرکزی مورد تایید قرار بگیرد وجود ندارد.

کاهش سختگیری برای مبادلات مالی و ارز تریدرها به نفع واردات است


فرزاد وجیهی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی به نظر می‌رسد تنها شرکت‌های خودروساز و واردکنندگان موفق به واردات خودروهای کارکرده شوند، تصریح کرد: این شرکتها به واسطه توافق با شرکتهای صادرکننده خرد به منابع ارزی حاصل از صادرات دسترسی دارند. از طرف دیگر شرکت‌هایی مانند ایران‌خودرو و سایپا تا حدودی صادرات هم دارند. به همین دلیل در نهایت خودروهای دست دوم توسط همین شرکت‌ها انجام خواهد شد.

او با تاکید بر اینکه در حال حاضر یکی از بندهای مصوبه به ممنوعیت فروش و واگذاری خودروهای کارکرده تا ۵ سال اشاره دارد، تصریح کرد: این موضوع واردات خودرو توسط شرکتها را نیز با چالش جدی مواجه می کند. در حال حاضر تنها گزینه‌ای که می‌تواند به اجرای مصوبه واردات خودروهای دست دوم کمک کند رفع مشکل انتقال ارز توسط تریدرهای بازار مالی بین‌المللی است. در واقع اگر دولت از سختگیری ها نسبت به تریدرها کم کند. این افراد می‌توانند ارز زیادی را به کشور وارد کنند. از این رو منابع واردات خودروهای کارکرده نیز تامین می‌شود.

فرزاد وجیهی کارشناس بازار های مالی گفت: شرایط واردات خودروهای کارکرده به دلیل منشا ارز خارجی مانع بزرگی در اجرایی شدن آن است. بنابراین اگر دولت از سختگیری ها نسبت به تریدرها کم کند. ارز تریدرها می‌توانند منابع واردات خودروهای کارکرده را تامین می‌شود.

modir

Recent Posts

وضعیت بنیادی نماد سخزر

سود عملیاتی نماد سخزر با رشد ۵۳ درصدی به ۳۴۵ میلیارد تومان رسیده. این افزایش…

9 ساعت ago

عملکرد نماد شکبیر در ۱۴۰۳

ارزش بازار نماد شکبیر به ۲۴,۴۰۸ میلیارد تومان رسیده که نشان‌دهنده افزایش ارزش شرکت در…

9 ساعت ago

آیا نماد لطیف سودآور است

حاشیه سود عملیاتی نماد لطیف به ۱۱ درصد رسیده که از مدیریت ناکارآمد هزینه‌ها و…

9 ساعت ago

نماد دزهراوی سودآور است؟

امسال حاشیه سود ناخالص نماد دزهراوی ۳۲ درصد بوده که نشان‌دهنده افزایش کارآمدی و کاهش…

9 ساعت ago

ارزیابی عملکرد نماد پارتا در ۱۴۰۳

ارزش بازار نماد پارتا به ۶,۶۴۰ میلیارد تومان رسیده است که نشان‌دهنده افزایش ارزش شرکت…

9 ساعت ago

نماد خشرق چگونه سهامی است؟

حاشیه سود خالص نماد خشرق ۰.۱ درصد بوده که نشان‌دهنده تأثیر منفی هزینه‌های مالی و…

9 ساعت ago