آخرین اخبار

ارزش معاملات رینگ بین‌الملل رکورد زد

به گزارش سرمایه فردا، در روز چهارشنبه ۳۱ مرداد ماه ارزش معاملات رینگ بین‌الملل و داخلی بورس انرژی ایران به ۴۴ هزار و ۶۰۶ میلیارد ریال رسید. عمده این ارزش‌آفرینی مربوط به رینگ بین‌الملل بود و درواقع استقبال خریداران از عرضه صادراتی گاز مایع، گازوئیل و نفتای سنگین به تحقق این جهش درآمدی انجامید.
در ارزش معاملات رینگ بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران در آخرین روز مرداد ماه برابر ۱۰۰ هزار تن گاز مایع تولید شده توسط مجتمع گاز پارس جنوبی را با قیمت پایه برابر منفی ۱۶۰ پریمیوم دلار به ازای هر تن در رینگ بین‌الملل عرضه کرد. برای این محصول تقاضایی بالغ بر ۱۸۵ هزار تن به ثبت رسید و برتری حجم تقاضا نسبت به حجم عرضه باعث رقابت قیمتی میان متقاضیان شد.
به این ترتیب میانگین نرخ فروش گاز مایع صادراتی پارس جنوبی به منفی ۱۵۵پریمیوم دلار به ازای هر تن رسید. مجموع ارزش دلاری این معامله برابر ۴۲ میلیون و ۶۷۱ هزار و ۵۰۰ دلار بود.
با احتساب نرخ دلار سنا در این روز، ارزش ریالی این معامله به ۲۰ هزار و ۸۵۸ میلیارد ریال رسید. همچنین شرکت ملی گاز ایران در این روز نسبت به عرضه هزار تن گاز مایع صادراتی دیگر تولید شرکت پالایش گاز سرخون و قشم با قیمت پایه منفی ۱۶۰ پریمیوم دلار نیز اقدام کرد. برای این محصول نیز تقاضایی ۷ هزار و ۵۰۰ تنی به ثبت رسید و همین امرموجب رقابت قیمتی میان متقاضیان شد. به نحوی که متوسط قیمت معامله به منفی ۱۴۰ پریمیوم دلار به ازای هر تن رسید. این معامله ارزش معاملات رینگ بین‌الملل مجموع ارزش ریالی برابر ۲۱۴ میلیارد ریال را رقم زد.

ارزش معاملات رینگ بین‌الملل تحت تاثیر نرخ دلار

این در حالی بود که در این روز شرکت پالایش نفت آبادان نیز ۱۲ هزار تن گاز مایع با  قیمت پایه منفی ۱۷۰ پریمیوم دلاری با ارزش معاملات رینگ بین‌الملل به فروش رساند.  تعادل عرضه و تقاضا باعث شد تا ارزش معاملات رینگ بین‌الملل حفظ شود. چراکه با احتساب نرخ روز دلار سنا، این معامله مجموع ارزش ریالی برابر ۲ هزار و ۳۸۱ میلیارد ریال را به ثبت رساند.
شرکت پالایش نفت آبادان نیز در روز ۳۱ مرداد ماه موفق به فروش ۳۵ هزار تن گازوئیل در نرخ پایه برابر منفی ۷۴.۸ پریمیوم دلار به ازای هر تن شد. با احتساب نرخ دلار سنا مجموع ارزش ریالی این معامله نیز به ۱۰ هزار و ۲۲۷ میلیارد ریال رسید.
این در حالی بود که در همین روز شرکت پالایش نفت تهران نیز ۳۰ هزار تن نفتای سنگین را در رینگ بین‌الملل با قیمت پایخ برابر ۶۲۸.۵ دلار به ازای هر تن عرضه کرد، میزان تقاضای ثبت شده برای این محصول ۳ برابر حجم عرضه بود و همین موضوع باعث شد تا مشتریان نفتای سنگین به رقابت قیمتی با یکدیگر روی آورند. به این ترتیب متوسط نرخ فروش این محصول با ثبت رقابت ۲.۵ درصدی به ۶۴۴ دلار به ازای هر تن رسید. با احتساب نرخ دلار سنا در این روز، برابر ۴۸ هزار و ۸۸۰ تومان این معامله مجموع ارزش ریالی برابر ۹ هزار و ۴۴۳ میلیارد ریال را رقم زد.

modir

Recent Posts

نوسانات شدید بازارهای دارایی

در پی جنگ ۱۲ روزه، اقتصاد کشور با موجی از اختلالات ساختاری روبه‌رو شده که…

5 ساعت ago

ستون ثبات بازار سرمایه؛ روایت عملکرد فولاد مبارکه

در بحبوحه نوسانات شاخص کل و فضای مبهم بازار سرمایه، فولاد مبارکه اصفهان به‌عنوان نماد…

5 ساعت ago

ضعف دولت در تعیین قیمت کالاها

ضعف دولت در تعیین قیمت کالاها و برخورد با گرانفروشی باعث شد که قیمت کالا…

6 ساعت ago

پایان بازار سیاه بلیت اربعین؟

دستورالعمل جدید سازمان هواپیمایی برای کنترل قیمت‌ها و ساماندهی پروازهای ۱۴۰۴ اربعین ارائه شد. با…

6 ساعت ago

انتخاب بهینه کابل آلومینیومی و کابل خودنگهدار؛ راهکاری برای پروژه‌های موفق برق‌رسانی

یکی از اصلی‌ترین دلایل استقبال گسترده از کابل آلومینیومی، وزن سبک‌تر و قیمت اقتصادی‌تر نسبت…

6 ساعت ago

کاهش قیمت برنج در راه است؛ افت شدید تا دو هفته آینده

با ورود محصول جدید به بازار، قیمت برنج در مسیر کاهش قرار گرفته و پیش‌بینی…

6 ساعت ago