آخرین اخبار

ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود، جذابیت لازم را برای حضور دانش‌بنیان‌ها در بورس ایجاد می‌کند

روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور در آیین افتتاح رسمی بازار نوآفرین در فرابورس ایران با اشاره به این‌که حضور دانش‌بنیان‌ها در بازار سرمایه به پویایی و تحرک هرچه بیش‌تر اقتصاد کشور با نقش آفرینی مردم کمک می‌کند، افزود: این بازار جدید یک چشم انداز خوب را برای مردم، سرمایه گذاران و شرکت های دانش بنیان در بازار سرمایه ایجاد می‌کند.

وی با بیان این که ایجاد خطوط حمایتی و تسهیل‌گری برای دانش‌بنیان‌ها، به واسطه ارزش آفرینی و سود قابل توجه این شرکت‌ها است ادامه داد: اگر شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور مزایایی یکسان و مشابه با کسب و کارهای فعال در بازار سنتی ایجاد کنند لزومی به ایجاد یک مسیر ویژه نیست؛ بنابراین، خلق ارزش افزوده، اشتغال و تاثیرگذاری کلان در اقتصاد به عنوان مزایای شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور است که حمایت و هموار کردن مسیر را برایشان حائز اهمیت می‌کند.

دهقانی با بیان این‌که تمام تلاش‌ها بر این مبنا است که توسط شرکت‌های دانش‌بنیان‌، ارزش افزوده و ویژگی‌های جدید به بازار و اقتصاد کشور برسد، افزود: شرکت های فعال در بورس‌ دو‌ دسته هستند، نخست آن دسته از شرکت‌هایی که توانسته‌اند دانش و فناوری به صنعت تبدیل کنند و با اتصال به صنعت، کسب درآمد کنند و به‌طور معمول هم به بازار سرمایه متصل می شوند و قابل احترامند. اما دسته دوم که مورد تاکید و مد نظر حمایت معاونت علمی است، شرکت‌هایی با سودآوری و خلق ارزش افزوده‌های قابل توجه هستند و این دسته از شرکت‌ها، می‌توانند آن تحول مد نظر را تحقق ببخشند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور عنوان کرد: در سال های اخیر بازار سرمایه برای این دسته از شرکت ها چندان جذابیت نداشته است و تمایلی به اشتراک گذاری اطلاعات و حتی شراکت نداشته اند. در حالی که مشارکت، می تواند کسب و کار را ارتقا دهد؛ بنابراین اگر بازار سرمایه قرار است این دسته شرکت ها را پوشش دهد و با کمک این شرکت ها به بازار سرمایه گرما ببخشیم، باید کارهایی را انجام دهیم از جمله این که بازار سرمایه را حائز جذابیت های لازم برای این شرکت ها کنیم و اقدامات فرهنگ‌ساز، رسانه ای، آموزشی و ترویجی را برای این شرکت ها انجام دهیم تا به مشارکت ترغیب شوند و بازار نوآفرین فرابورس، برای این شرکت‌ها جذابیت‌های ویژه و منحصر بفرد داشته باشد‌.

وی با اشاره به این که ارزش‌گذاری بورس و فرابورس روی دارایی های نامشهود می تواند جذابیت لازم را برای حضور شرکت ها در بورس ایجاد کند افزود: ارزش‌گذاری این شرکت‌ها عمدتاً دانش و اندوخته فکری و مفزافزاری آن‌ها است که ارزش‌گذاری و شناخت اهمیت این جنس دارایی، می‌تواند ضمن کمک به توسعه این کسب و کارها، تحولی جدی در اقتصاد ایجاد کند.

دهقانی ادامه داد: شرکت های مطرح و برتر در دنیا عمدتا از شرکت هایی هستند که ارزش واقعی آن‌ها، دارایی‌های نامشهودشان است و حضور در بورس برای این شرکت ها زمانی می تواند جذاب باشد که ماحصل یک تا دو دهه سرمایه‌گذاری بر روی تحقیق و پژوهش، فناوری و نوآوری، ارزش گذاری شود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور با اشاره به تصویب دستورالعمل ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود گفت: خوشبختانه هفته پیش دستورالعمل اجرایی ارزش‌گذاری دارایی های نامشهود با مشارکت خوب وزارت امور اقتصادی و دارایی و معاونت علمی، تصویب شد و به مرحله اجرا رسید. با اجرای این مصوبه شاهد این خواهیم بود که شرکت های موفق با دارایی بالا به سوی بازار سرمایه روی می‌آورند و به این ترتیب، شاهد تحول جدی در بازار سرمایه خواهیم بود.

دهقانی، با اشاره به سهم سه درصدی شرکت‌های دانش‌بنیان از بازار بورس و افزایش این میزان با حمایت سازمان بورس و پیگیری‌های معاونت علمی، عنوان کرد: قریب به ۹۸ شرکت دانش بنیان در بازارهای بورس و فرابورس حضور دارند و با اهتمام جدی سازمان بورس وپیگیری و حمایت معاونت علمی این میزان به صورت نمایی در حال افزایش است.

افزایش پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان در بازار سرمایه

محمدعلی شیرازی، مدیرعامل فرابورس ایران نیز در این مراسم با اشاره به این‌که این بازار دارای دو تابلوی دانش‌بنیان و رشد است، عنوان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها در این تابلوها درج می‌شوند. در حال حاضر ۱۰ شرکت دانش‌بنیان در سطح پذیرش فرابورس قرار دارند و ۳۰ شرکت هم متقاضی پذیرش هستند. سرمایه این شرکت‌ها بین ۱۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان خواهد بود و با مجوز معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری فعالیت می‌کنند.

مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به رشد اشتغال شرکت‌های بورسی عنوان کرد: شرکت‌هایی که تقاضای پذیرش در بورس داشتند دارای ۵۸٫۸ هزار کارمند بودند که بعد از پذیرش وضعیت آنها بهتر شده و تعداد کارمندان به بیش از ۷۷ هزار نفر افزایش یافت یعنی اشتغال در این شرکت‌های پذیرفته شده از رشد ۳۱ درصد برخوردار شد.

وی گفت: در بازار اول، دوم و بازار پایه فرابورس ۲۲ شرکت دانش‌بنیان حضور دارند که پنج شرکت در بازار اول، ۱۷ شرکت در بازار دوم و سه شرکت در بازار پایه حهستند. از ابتدای سال تاکنون سهام سه شرکت دانش‌بنیان در فرابورس عرضه اولیه شده‌اند.پنج شرکت در انتظار درج و ۱۰ شرکت هم در انتظار عرضه اولیه قرار دارند.

مدیرعامل فرابورس ایران گفت: در ۹ ماه سال گذشته شرکت‌ها به مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان از فرابورس تأمین مالی کردند که این رقم امسال به ۴۵۰ میلیارد تومان افزایش یافته است./مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری

modir

Recent Posts

ارزیابی گزارش کدال نماد ساراب

حاشیه سود خالص نماد ساراب ۵۸ درصد بوده که نشان‌دهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…

5 ساعت ago

بررسی گزارش عملکردی نماد شخارک

حاشیه سود خالص نماد شخارک ۴۰ درصد بوده که نشان‌دهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…

5 ساعت ago

عملکرد نماد اوان در ۱۴۰۳

در سال جاری زیان خالص نماد اوان به ازای هر سهم به ۵۹ ریال رسیده…

5 ساعت ago

گزارش روزانه قیمت انواع سکه‌ در بازار

این گزارش با تحلیل دقیق قیمت انواع سکه‌، طلای ۱۸ عیار و دلار، به بررسی…

6 ساعت ago

تحلیل نوسانات معاملات بورس تهران

در روزهای اخیر، معاملات بورس تهران شاهد نوسانات چشمگیری بوده است. این تحولات به دلیل…

6 ساعت ago

شرکت صنعتی دوده فام: بررسی و تحلیل

شرکت صنعتی دوده فام (شصدف) با ظرفیت تولید ۶۰ هزار تن در سال به‌عنوان بزرگ‌ترین…

7 ساعت ago