آخرین اخبار

نوسانگیری از معاملات اختیار فروش

در نوسانات اخیر بازار سهام آپشن‌بازها موفق شدند از سبد خود در برابر ریزش‌ها تا حدودی مراقبت کنند.

رونق اختیار فروش‌ها در برخی از نمادها، رکوردزنی ارزش معاملات بازار اختیار معامله در سال جدید و عبور عدد این شاخص از ۳۵۰میلیاردتومان، دو عامل اصلی هیجان در این بازار بود.

اجرای برخی از استراتژی‌ها بازدهی ثابت ۶درصدی را برای سبدها به همراه داشت. ضمن آنکه راهبردهای معاملاتی جذاب در بازار اختیار معامله، ضرر ۱۵روز اخیر را برای اهالی مشتقه، جبران کرده است.

راهبردهای معاملاتی با سرمایه و ریسک محدود، شرایطی را برای سبدهای مشتقه فراهم کرده که در صورت رشد احتمالی بازار، سودهای «اهرمی» در انتظار پرتفوی‌های فعال بورسی است.

برخلاف آنچه انتظار می‌رفت، دو خودروساز بزرگ بورسی از دادوستد در بازار پایه فرابورس، نجات یافتند. قراردادهای اختیارمعامله «خودرو»و«خساپا» که در اوایل تیرماه سررسید شدند، فورا قراردادهای مردادماه این دو نماد بر روی دیده‌بان‌های اختیارمعامله لیست شدند.

بازدهی از معاملات اختیار فروش

به طوری که طی یک‌ماه اخیر «ضخود۵۰۳۰»، قرارداد اختیار خرید با سررسید مرداد و قیمت اعمال ۲۸۰تومان یکی از پرمعامله‌ترین قراردادهای این بازار بود. 

ضمن آنکه با وجود ریزش شدید قیمت سهام این دو خودروساز پرحاشیه بورسی، قراردادهای پرمعامله این دو نماد، موقعیت‌های خوبی را برای اجرای استراتژی کاوردکال در سود (ITM) فراهم آوردند  (کاوردکال ITM، شامل خرید سهام و فروش قرارداد اختیار خریدی می‌شود که قیمت اعمال آن برابر یا کوچک‌تر از قیمت سهام باشد).

بازدهی معاملات اختیار فروش چقدر است

مقایسه آمار و ارقام نوسانات دلار نیما نشان می‌دهد که در ۱۱ ماه نخست سال ۱۴۰۱، میانگین دلار نیمایی حدود ۲۸هزار تومان بوده است.

در سال ۱۴۰۲ دلار نیما با میانگین ۳۹هزار و ۵۰۰تومان، رشد بیش از ۳۵درصدی در یک سال را به ثبت رساند. رشد دلار نیما در سال‌های مذکور باعث شد روند سودسازی بنگاه‌های اقتصادی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایشی باشد.

این در حالی است که متوسط دلار نیما در سال جاری نسبت به سال گذشته حدود ۷درصد رشد داشته است. رشد محدود کمتر از ۱۰درصدی دلار نیما در یک سال گذشته نمی‌تواند هزینه‌های بخش حقوق و دستمزد، و افزایش قیمت حامل‌های انرژی از بخش سربار را پوشش دهد که باعث کاهش سودآوری بنگاه‌ها در سال جاری نسبت به سال گذشته می‌شود.

از طرفی بررسی گزارش‌های سه‌ماهه نخست سال جاری شرکت‌ها در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته، روند کاهشی سودآوری بنگاه‌ها را به‌وضوح گوشزد می‌کند.

در سال جاری هزینه تامین مالی بنگاه‌ها و شرکت‌ها افزایش قابل‌توجهی پیدا کرده و به حدود ۴۰درصد رسیده است.

عواملی مانند کاهش سودآوری بنگاه‌ها در کنار افزایش نرخ اوراق اخزا، نرخ بهره بدون ریسک و کاهش سودهای تقسیمی بنگاه‌های اقتصادی همه و همه وضعیت ناخوشایند بازار حال حاضر سرمایه را رقم زدند و جذابیت بازار را به عنوان مقصدی برای سرمایه‌گذاری کاهش دادند.

به دلیل افت قیمت سهام در حال حاضر نوسانگیرها استراتژی کاوردکال را اجرا می کنند. جزئیات آن در گزارش ارائه شده است./دنیای اقتصاد

modir

Recent Posts

انتخابات شورای شهر چه زمانی برگزار می شود

به گزارش سرمایه فردا، رئیس کمیسیون شوراهای مجلس خبر داده که انتخابات شورای شهر احتمالا…

5 ساعت ago

خسارت ناترازی برق و کم کاری وزارت صنعت و نیرو

خسارات ناترازی برق با افزایش هزینه‌ها و اختلال در فرآیند تولید، وزارت صنعت، معدن و…

6 ساعت ago

رشد و چالش‌های پست بانک ایران

بازدهی بالایی که از سال ۹۹ تاکنون داشته است، ممکن است نتیجه‌ی کوتاه‌مدت باشد و…

7 ساعت ago

تحلیل نمادهای دارویی: عملکرد الحاوی منفی شد

تحلیل نمادهای دارویی نشان می دهد که افزایش قیمت دارو ممکن است به رشد درامد…

7 ساعت ago

گزارش بازار دلار و طلا در سال جاری

بازار دلار و طلا تحت برای سرمایه‌گذاری و حفظ ارزش دارایی امن است. اما آیا…

15 ساعت ago

استراتژی‌های سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی

بازار سرمایه به یک وضعیت نوسانی رسیده و نیاز به استراتژی‌های سرمایه‌گذاری هوشمندانه‌تر از همیشه…

15 ساعت ago