به گزارش سرمایه فردا، همیشه بعد از انتخابات دولت روی کار تلاش می کند بورس را مثبت کند. به همین دلیل نمادهایی در تابستان بیشترین بازدهی را می دهند که شاخص ساز هستند.
بورس بعد از ریزش ۲۳ هزار واحدی روز شنبه،کم کم به سمت روند صعودی بازگشت.به طوری که در نهایت توانست کانال ۲.۱ میلیون واحد را لمس کند.
روز گذشته شاخص کل بورس تهران با رشد همراه شد.در شرایط کنونی یک پرسش مهم مطرح میشود.با توجه به سناریوهای گوناگون انتخباتی،کدام دسته از صنایع با خطر کمتر سقوط و ریزش روبرو هستند؟
اگر انتخابات منجر به حضور یک چهره معتدل در پاستور شود، شاخص کل بورس رشد خوبی را تجربه خواهد کرد.چرا که بازار خطر قیمتگذاری دستوری و دخالت دولت در بورس را کمتر ارزیابی کرده و P/Eبالایی را به بازار اختصاص میدهد.
به طور تاریخی نیز آغاز رونق بورس، با تسریع روند صعودی سهام شاخص ساز خواهد بود.از این رو شاخص کل در بازه کوتاه مدت، از شاخص هموزن سبقت میگیرد.
در این صورت، دو سناریو پیش روی بازار سهام است.اول آن که دلار نیمایی باقی بماند و با اختلاف اندک با دلار آزاد مورد دادوستد قرار گیرد.
احتمالا در این سناریو”صنایع دلاری محور”عقبنشینی میکند و نوبت به صنعت کوچک میرسد.دوم، وعده انتخاباتی نامزد معتدل مبنی بر تک نرخی کردن ارز است. در این صورت، نیز بزرگان بورسی، پیشتازی خواهند کرد.
اگر دیگر نامزد انتخاباتی، شانس برتری داشته باشد، بازهم میتوان به سهام بنیادی و بزرگ بازار اعتماد کرد. چرا که در صورت تحکیم هیجان کاذب و زودگذر در بازار، صنایع بزرگتر ریسک کمتر خواهند داشت.
همیشه بعد از انتخابات دولت روی کار تلاش می کند بورس را مثبت کند. به همین دلیل نمادهایی در تابستان بیشترین بازدهی را می دهند که شاخص ساز هستند./دنیای اقتصاد