اقتصاد کلان

اکوسیستم کسب و کار در ایران

به گزارش سرمایه فردا، این جمله شعار سنگاپور قبل از کسب موفقیت های بی نظیر در اکوسیستم کسب و کار آن کشور است. بیکاری آشکار و پنهان همچون موریانه های موذی بنیانهای اقتصاد خانواده و جوامع را میخورند و گسترش فقر و نابسامانی را در کشورهای جهان سوم و کمتر توسعه یافته را موجب می‌شوند. آنچه مسلم ست و همه انسانها واقف هستند، اشتغالزایی، درآمدزایی برای افراد و ثروت آفرینی برای جامعه و افزایش پس اندازهای ملی و سپس سرمایه گذاری در بخش های مولد کشورها موجب می گردد. این سیکل با درایت دولت ها و مصوبات مجالس قانونگذاری و دعوت از بخش های خصوصی و تعاونی شکل می گیرد .

برای شکل گیری رونق اقتصادی و حذف آثار شوم بیکاری و فقر از جامعه ، چاره ای بجز بازسازی و نوسازی اکوسیستم کسب و کار ملی به تاسی از مهندسی دانش محور وجود ندارد . برای رسیدن به این مهم ، نیاز به مشارکت مردم و سرمایه گذاری و کارآفرینی گسترده وجود دارد. برای جلب مشارکت های مردمی نیاز به آماده سازی ؛ روحی – روانی – فکری – انگیزشی – مالی – آموزشی – فرهنگی – اجتماعی- قانونی – نرم افزاری – سخت افزاری و تجهیز منابع و امکانات برای کارآفرینان و بهترین برنامه ریزی استراتژیک سبک زندگی – تحصیل – رفاهی و بیمه برای نیروهای کار و جمع آوری منابع مالی احتیاج است. نمیتوان از نوسازی اکوسیستم محیط کسب و کار سخن گفت اما در مورد بسترهای قانونی و چشم انداز راهبردی تصویبی بعنوان نقشه راه چیزی ندانست و بدانها اشاره ای نکرد.

تاثیر اجرای متوازن برنامه هفتم بر اقتصاد

در قانون برنامه پنجساله هفتم توسعه که در حال حاضر سند اصلی توسعه میان مدت در کشور است ، تولید ۹/ ۳ میلیون شغل در مدت ۵ سال از طریق تاسیس بنگاههای SMEs در اندازه های خرد و کوچک پیش بینی شده است. دقت در مفاد مواد قانون برنامه هفتم در بخش تامین منابع و اشتغالزایی، برای تحقق اهداف اشتغالزایی و اشتغال آفرینی بر اساس الگوریتم این برنامه، همانطور که در متن آن تاکید شده به فعال سازی موسسات استارتاپ و شرکت های شتابدهنده صادراتی نیاز است.

کارشناسان مدیریت های ریسک و بازاریابی می دانند، اجرای متوازن برنامه هفتم به مطالعات سریع بررسی آماری منابع و امکانات اشتغال آفرینی در توزیع جغرافیایی کشور بر اساس برنامه آمایش سرزمین و پراکندگی جمعیت ماهر و غیر ماهر یا هدایت دولت ضرورت دارد.

کارشناسان حوزه کارآفرینی با تکیه بر آمار و اطلاعات دقیق میزان جمعیت مستعد مولد ثروت به تفکیک شهرها از روستاها و استانهای کشور و تفکیک جنسیتی و سطح تحصیلات و مهارت های حرفه ای و پتانسیل سرمایه گذاری در هر منطقه برنامه ریزهای دقیق آموزشی ، انگیزشی ، ترویجی و اجرایی را طی نهادسازی بصورت سیستم از کل به جز فعال سازی اکوسیستم کسب و کار را طرح‌ریزی می‌کنند.

الگوی شکل گیری اکوسیستم کسب و کار برای ایران

شکل گیری اکوسیستم کسب و کار دقت در  چشم انداز انقلاب های چهارم و پنجم صنعتی که موجبات دگردیسی بزرگ اقتصادی جهان را سبب شده اند. در زمان اجرای برنامه هفتم لازمست رعایت گردد. نهاد سازی در قالب شرکت های سهامی عام و شرکت های سهامی تعاونی عام برای راهبری نهضت کارآفرینی بخش SMEs تحت هدایت وزارتخانه های تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و امور اقتصاد و دارایی از الزامات کسب موفقیت و مطلوبیت پیاده سازی برنامه های اشتغال آفرینی است.

ضروریست تک تک هموطنان فرق بین احداث پروژه های بزرگ ملی در مناطق صنعتی با تاسیس کارگاههای خرد و کوچک در فلان روستای کوچک دور افتاده را بدانند. آشنایی با تفاوتهای برنامه ریزی این دوسیستم و سایر بنگاهها در اذهان کارشناسان مهندسی طراحی سیستم حایز اهمیت بسیار است.

کشورهای جنوب شرقی آسیا و اروپای شرقی الگوهای شایسته ای برای ایران در اصلاحات اکوسیستم محیط کسب و کار در بخش SMEs شهرهای کوچک و روستاها هستند. همین شعار سنگاپوری این گفتگو نشان میدهد که چگونه میتوان ایده را به شعار و شعار را به عمل و عمل را به تولید ثروت و رفاه ملی تبدیل نمود.

modir

Recent Posts

چرا زعفران ایرانی محبوب است؟

زعفران ایرانی در بازار جهان طرفدار زیادی دارد اما به تازگی گشورهایی مانند چین و…

4 ساعت ago

افزایش زیان بانک پارسیان

زیان بانک پارسیان در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۳ افزایش داشته است. به همین دلیل…

4 ساعت ago

گزارش تصویری جلسه شورای شهر تهران

به گزارش سرمایه فردا، گزارش تصویری جلسه شورای شهر تهران در جاسه روز سه شنبه…

5 ساعت ago

ناترازی انرژی و مصائب پیش روی صنعت

راه مواجهه با جریان ترامپیسم در سطح بین المللی و راه عبور از ناترازی های…

7 ساعت ago

اوج‌گیری‌‌ شرکت نفت سپاهان

به گزارش سرمایه فردا، اوج گیری کیفیت و نوآوری، شرکت نفت سپاهان، با همت فرهاد…

8 ساعت ago

انقلاب اسلامی مفهوم جدیدی از قدرت معرفی کرد

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی مفهوم جدیدی از قدرت را…

1 روز ago