فناوری

عقب ماندگی ایران از رقابت در هوش مصنوعی

به گزارش سرمایه فردا، محمد شریف ملک زاده با اشاره به اینکه جهان در انقلاب صنعتی چهارم به سر می‌برد، گفت: به همین دلیل هوش مصنوعی و فرآوری اهمیت ویژه ای دارد. برای موفقیت در این بخش مهرت و آموزش های مهارتی جایگاه ویژه ای پیدا کرده است. بنابراین در صورتی که جامعه‌ای نتواند در این بخش سرمایه گذاری کند از دنیا عقب می‌ماند.

ملک زاده افزود: کشورهای حوزه خلیج فارس ۴ تریلیون دلار صندوق ذخیره ارزی تشکیل داده اند که می‌تواند به عنوان مهمترین بانک در دنیا محسوب می‌شود. در حالی که پیش از این در سال ۱۳۸۸ پیشنهاد تشکیل صندوق ملی ایرانیان خارج از کشور ارائه کردم که متأسفانه به محاق رفت. موضوع اینجاست که همه شرکت‌ها به ویژه شرکت‌های فناوری و انرژی تلاش می‌کنند سهامی در صندوق ذخیره خلیج فارس داشته باشند و این یک ظرفیت سازی است و ما نباید بی توجه از کنار این مساله عبور کنیم.

او تصریح کرد: عربستان ۹۲۵ میلیارد دلار، کویت ۸۴۶ میلیارد دلار، قطر ۵۱۰ میلیارد دلار و دبی ۳۶۰ میلیارد دلار در این صندوق سرمایه گذاری کرده اند. این کشورها قصد دارند جدی دی پی ملی خود را در سال آینده بهبود ببخشند. اگر این اتفاقات عملی شود باید ارزیابی کنیم که جایگاه ایران در حوزه انرژی، فناوری و … کجا هستیم. امروز امارات ۲۲۰ مگاوات سرور دارد. حالا تصور کنید در حوزه خلیج فارس کشورهای منطقه به دنبال رقم زدن چه اتفاقی هستند؟ به طور قطع زندگی این کشورها به سمت حوزه دیجیتال می‌روند که پیشرفته‌تر از کشورهای اروپایی خواهند شد.

جایگاه امارات در بین برترین های هوش مصنوعی

درادامه ملک زاده اظهار کرد: اگر در حوزه فناوری و هوش مصنوعی با همین روند کنونی جلو برویم در آینده بین ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس ایجاد می‌شود. ایران اگر شرایط اقتصادی و تکنولوژی خود را با کشورهای منطقه مقایسه نکند و نتواند به صورت همپا از ظرفیت خودش و کشورهای همسایه استفاده نکند عقب خواهیم افتاد. یکی از برنامه های کشور باید توسعه روابط و بهره گیری از ظرفیت کشورهای همسایه باشد.

او گفت: امارات که دو میلیون جمعیت دارد قصد دارد که بزرگترین همایش هوش مصنوعی را برگذار کند. هدف این کشور از ورود به هوش مصنوعی چیست؟ دانشگاه استنفورد اعلام کرده نخستین کشور در حوزه هوش مصنوعی آمریکاست که با سایر کشورها فاصله زیادی دارد. بعد از آن کشورهایی مانند انگلستان، چین، امارات، فرانسه، آلمان و ایتالیا و ژاپن قرار دارند. حالا سوال این است که چرا کشورهای همسایه به دنبال ظرفیت سازی در این حوزه هستند؟

ملک زاده تشریح کرد: به طور قطع سه مؤلفه مغز، مهارت و استعداد را برای دستیابی به اهداف خود در نظر گرفتند. به عبارت دیگر دنبال این هستند که فرادی که در این سه مؤلفه توانمندی بالایی دارند را در کشور خود جذب کنند. سپس از ظرفیت آنها برای بهبود «جی دی پی» کشورشان استفاده کنند.

modir

Recent Posts

جزئیات نماز عید فطر ۱۴۰۴

جزئیات نماز عید فطر تهران از این قرار است که درهای مصلا از ساعت ۴…

4 ساعت ago

خودروهای برقی تهران از وعده تا عمل

تهران بعد از یک سال درگیری با آلایندگی و خاموشی حالا بسته حمل و نقل…

17 ساعت ago

تحلیل جنگ در خاورمیانه

تحلیل جنگ در خاورمیانه به دو منبع عظیم گازی برمی‌گردد که تحت مالکیت فلسطین است…

1 روز ago

تحلیل بنیادی و عملکرد مالی آلومینا

عملکرد مالی آلومینا با رشد چشمگیر فروش، به عنوان یکی از ویژگیهای شرکت‌ در رویکرد…

3 روز ago

آخرین دستاوردهای فناوری در جهان

از حذف ناگهانی کوپایلوت در ویندوز ۱۱ تا پروژه ماهواره‌ای گوگل برای مقابله با آتش‌سوزی…

3 روز ago

زیان‌های شرکت شهید قندی در معامله با سوریه

شرکت شهید قندی، در معاملات خود با وزارت اتصالات سوریه متحمل زیان‌های قابل‌توجهی شده است.…

3 روز ago