به گزارش سرمایه فردا، بررسیها نشان میدهد یکی از دلایل پیدایش بحران ذخایر سوخت مایع نیروگاهها در روزهای اخیر، کسری ۳۶ درصدی تحویل سوخت به این نیروگاهها در فاصله فوت رئیس جمهور (آخر اردیبهشت) تا برآمدن دولت جدید (اول شهریور) است. در حقیقت سوختی که باید در نیروگاهها ذخیره میشد تا در زمستان مشکل تولید برق نداشته باشیم عمداً صادر شد تا هم نیروگاهها در بحران فروروند و هم اعداد صادرات ماههای پایانی دولت سیزدهم به صورت دوپینگی افزایش یابد.
مثلاً و مطابق اسنادی که یافته ایم؛ حراج گازوئیل دریایی تولیدی پالایشگاه دولتی آبادان، در تاریخ ۴ تیرماه یعنی ۴ روز قبل از انتخابات به میزان ۵۲۰ هزاربشکه به صورت فوری فراخوان شد: بر این اساس عرضه ۵۲۰۰۰۰ بشکه گازوئیل ۱۰۰۰۰ PPM پالایش نفت آبادان با قیمت هر بشکه ۱۰- تحویل FOB برای دوشنبه ۴ تیر اعلام شد که در جزئیات نیز اعلام شده بود:
عرضه فوق در دو ردیف ۲۶۰۰۰۰ بشکهای میباشد. یک عرضه با حداقل خرید ۲۶۰۰۰۰ بشکه و عرضه دیگر با حداقل خرید ۱۳۰۰۰۰ بشکه مجاز است.
با این وصف، گازوئیلی که در تیر و مرداد باید راهی مخازن ذخیره نیروگاهها میشد آگهی حراج فوری خورد تا هم وزارت نفت دولت چهاردهم گرفتار شود و هم رقم صادرات دولت سیزدهم، در عددی ثبت بشود که بعدها بشود با آن پز داد. البته پزی از جیب ملت ایران.
در این زمینه اسناد دیگری هم داریم که به تدریج منتشر میکنیم و البته بی صبرانه منتظر اعلام رسمی《طرح تحقیق و تفحص از سوخت رسانی کشور در شش ماهه پایانی دولت سیزدهم 》توسط نهادهای ذیربط هستیم.
بر مبنای مشکلاتی که در زمینه ذخیره سازی سوخت مایع برای نیروگاهها به وجود آمده است رئیس جمهور اعلام کرده مردم یا باید در مصرف سوخت گاز مدیریت کنند یا باید مازوت را تحمل کنند و البته می توانند در خاموشی بشینند.
خسارت ناترازی انرژی در حال حاضر به واسطه سهمیه بندی برق و گاز برای صنایع…
وام مسکن ۸۰۰ میلیونی درحالی که بیش از ۵ ماه گذشته مصوب شده هنوز ابلاغ…
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: پیشتر به دلیل نبود قراردادهای استاندارد برای معاملات ملکی،…
وزیر صنعت قیمت خودرو را تا ۳۵ درصد افزایش داد. حالا برای توجیه اقدام خود…
اعضا هیأت مدیره نظام مهندسی در یک تعارض منافع قرار دارند از سویی باید مدافع…
انگیزههای مدیریت اخلاقی را میتوان: عدالت، انصاف و دیگر خواهی دانست. مدیریت اخلاقی اهداف سودآوری،…