عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به تشریح جزئیات طرح نشاندار کردن مالیاتها پرداخت و گفت: این طرح با هدف ایجاد انگیزه برای پرداخت مالیات توسط مودیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰ مطرح شده و میتواند تحولی مثبت در مدیریت منابع مالیاتی و کمک به توسعه مناطق محروم کشور ایجاد کند.
شهباز حسن پور بیگلری، در گفت وگو با خبرنگار ایمنا درباره طرح نشاندار کردن مالیاتها، گفت: این طرح راهی برای ایجاد انگیزه در مودیان و تأثیرگذاری مستقیم بر مناطق محروم است. طرح نشاندار کردن مالیاتها، میتواند یک معادله سهسر برد را برای مودیان مالیاتی، مناطق محروم و دولت به ارمغان بیاورد.
او با تشریح مزایای این طرح برای مودیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰ افزود: این طرح از جهت مختلف برای مودیان سودمند است. آنها با پرداخت مالیات میتوانند سرمایهگذاری مستقیمی در پروژههایی که به دلخواهشان است داشته باشند و این کار را با نام و نشان خود انجام دهند. این نوع تخصیص مالیات نه تنها انگیزهای قوی برای پرداخت بهموقع مالیات ایجاد میکند، بلکه احساس رضایت و مسئولیت اجتماعی بیشتری به همراه دارد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس همچنین به تأثیر مثبت این طرح بر توسعه مناطق محروم اشاره کرد و افزود: برای مناطق محروم نیز این طرح یک برد بزرگ محسوب میشود. با کمک این مالیاتها، بسیاری از نیازهای ضروری و فوری این مناطق بدون بروکراسیهای پیچیده و هزینههای اضافی برآورده میشود. خیرینی که از طریق این طرح در حوزه امور مالیاتی مشارکت میکنند، قادر خواهند بود تا بهصورت مستقیم به رفع فقر و محرومیت در این مناطق کمک کنند و این کار رونق اقتصادی را به این نواحی بازمیگرداند.
حسن پور با بیان اینکه این طرح به دولت نیز کمک شایانی میکند خاطرنشان کرد: این طرح از جهتی برای دولت و سازمان امور مالیاتی نیز بهشدت سودمند است. با اجرای این روش، افراد بدون نیاز به طی کردن فرایندهای اداری پیچیده و وقتگیر، مالیات خود را بهموقع و سریعتر پرداخت خواهند کرد. این کار باعث کاهش هزینههای اداری مربوط به فرایند اخذ مالیات و تسریع در تأمین منابع میشود.
وی در ادامه به مزیت مهم دیگری از این طرح اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین مزایای این طرح برای دولت، استفاده بهینه از مالیاتها در نقاط هدف است. به این ترتیب، مالیاتهای دریافتی به جای آنکه در هزینههای اداری و بروکراسی تلف شود، مستقیماً به پروژههایی اختصاص مییابد که به توسعه و آبادانی مناطق نیازمند کمک میکند.
نماینده کرمان و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی درباره چالشهای احتمالی این طرح نیز تأکید کرد: البته باید توجه داشت که اجرای این طرح نیاز به نظارت بسیار قوی دارد. اگرچه نشاندار کردن مالیاتها به کاهش بروکراسی و پرداخت سریعتر مالیاتها کمک میکند، اما برای اطمینان از اجرای صحیح و تخصیص درست این منابع باید نظارت کاملی از سوی دستگاههای ذیربط صورت گیرد تا از هرگونه سوءاستفاده یا انحراف در هدفگذاریها جلوگیری شود.
این نماینده مجلس دوازدهم گفت: تاکنون بالغ بر ۱.۲ همت از مالیاتهای مشاغل برای تأمین مالی پروژههای حوزه زیرساخت حمل و نقل (احداث راه، رفع نقاط حادثه خیز و …) توسط مودیان انتخاب شده است.
وی در ادامه اضافه کرد: در شرایطی که مناطق محروم کشور نیاز شدیدی به تأمین منابع مالی برای رفع مشکلات دارند، اجرای دقیق این طرح میتواند نه تنها انگیزه مودیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰ را برای پرداخت مالیات افزایش دهد، بلکه نقشی مؤثر در توزیع عادلانهتر ثروت ایفا کند. این طرح میتواند الگویی برای استفاده بهینه از منابع مالیاتی باشد که به مناطق نیازمند و پروژههای توسعهای تخصیص مییابد.
در پایان، حسن پور بیگلری با ابراز امیدواری از اجرایی شدن این طرح گفت: امیدواریم با تصویب و اجرای طرح نشاندار کردن مالیاتها بتوانیم به پیشبرد اهداف اجتماعی و اقتصادی در مناطق کمبرخوردار کمک کنیم و در عین حال، مودیان مالیاتی را تشویق به مشارکت مؤثرتر در آبادانی کشور کنیم. این معادله سهسر برد میتواند آیندهای روشنتر برای مالیاتدهندگان، دولت و اقشار نیازمند رقم بزند.
این گزارش با تحلیل دقیق قیمت انواع سکه، طلای ۱۸ عیار و دلار، به بررسی…
در روزهای اخیر، معاملات بورس تهران شاهد نوسانات چشمگیری بوده است. این تحولات به دلیل…
شرکت صنعتی دوده فام (شصدف) با ظرفیت تولید ۶۰ هزار تن در سال بهعنوان بزرگترین…
به گزارش سرمایه فردا، برگزیدگان نهمین فستیوال رقابتی «پیانو کلارا» در فرهنگسرای نیاوران جمعه، ۲۸…
مناطق آزاد تجاری به عنوان موتورهای پیشران اقتصادی، با معافیتهای مالیاتی و گمرکی، نقش بسزایی…
شبکه حملونقل ریلی ایران با توسعه و نوسازی خطوط و ناوگان خود، به کاهش وابستگی…