به گزارش سرمایه فردا، شرکت برق حرارتی ضمن رد اینکه مساله قطعی برق روزهای اخیر در کشور مرتبط با راندمان پایین نیروگاهها را رد کرده است. همچنین اعلام کرده بررسی روند راندمان متوسط نیروگاههای حرارتی از سال ۱۳۵۷ تاکنون نشان میدهد که راندمان میانگین نیروگاههای حرارتی از ۲۶.۵ درصد در سال ۱۳۵۷ تا ۳۹٫۵ درصد در سال جاری معادل رشد حدود ۴۹ درصدی داشته است.
درخصوص رتبهبندی راندمان نیروگاهی کشورها، ایران در رتبه پانزدهم جهان قرار دارد. در حالی که متوسط راندمان نیروگاههای حرارتی جهان به ۳۹٫۰۴ درصد رسیده است. این رقم در پایان نیمه نخست امسال در ایران به حدود ۳۹٫۵ درصد رسید و از متوسط جهانی بالاتر است.
در زمینه استفاده از نیروگاههای راندمان پایین نیز این واحدها در نیمه نخست سال به ناچار برای پاسخگویی به نیاز روزهای پیک مصرف برق و پاسخگویی به نیاز شبکه سراسری مورد استفاده قرار میگیرند. اما برای نیمه دوم سال اغلب نیروگاههای زیر ۱۰۰ مگاوات و واحدهای با راندمان زیر ۲۵ درصد وارد مدار نمیشوند. در واقع اولویت تولید برق در زمستان با نیروگاههایی است که راندمان بالاتری دارند.
شرکت برق حرارتی اعلام کرده درخصوص عدم اجرای فیلترینگ در نیروگاهها نیز باید به این مساله اشاره شود که در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ هیات دولت ماده ۲۳ آییننامه فنی در زمینه کنترل و کاهش آلودگی (موضوع ماده ۲ قانون هوای پاک) را مورد تجدید نظر قرار داد. براساس آن شرکتهای پالایش نفت مکلف گردیده تا نسبت به اجرای طرح ارتقای کیفیت نفت کوره مطابق استاندارد ملی اقدام نمایند. استاندارد مذکور به گونهای تدوین شده در صورت مصرف مازوت در نیروگاههای بخاری میزان آلایندگی تولیدی مطابق استانداردهای اعلامی سازمان حفاظت از محیطزیست باشد. در حالی که فرهاد شهرکی عضو کمیسیون انرژی در گفتگو با خبرنگار سرمایه گفت: میزان سمی بودن مازوت ایران ۷ برابر استانداردهای جهانی است و هر میزان استفاده از این نوع سوخت می تواند تبعات فاجعه باری را برای انسان داشته باشد.
در نتیجه نصب فیلتراسیون در اگزوز خروجی بویلر نیروگاهها که علاوه بر مصرف حجم عظیمی از منابع آب و جاگذاری پسماندهای گچی که میتوانست آسیبهای جدی به محیطزیست وارد نماید منتفی گردید و از قانون مذکور حذف شده است.
با توجه به توسعه ظرفیت شبکه برق کشور از ۳۰ هزار مگاوات در دهه ۷۰ به حدود ۹۰ هزار مگاوات در سال جاری، متوسط عمر ناوگان نیروگاهی کشور کمتر از ۲۰ سال بوده و به مراحل فرسودگی نرسیده است. به همین دلیل مساله فرسودگی نیروگاهها نمی تواند به عنوان یکی از عوامل به وجود آمدن ناترازی قطعی برق دانست.
شرکت برق حرارتی همچنین در رد قطعی برق ببه دلیل ضعف عملکرد نیروگاه ها اعلام کرده در حدود ۱۵ درصد از نیروگاهها دارای سن بالا هستند و نیاز به نوسازی دارند که اقدامات نوسازی این نیروگاهها در دستور کار قرار گرفته و برنامه مربوطه تدوین و در حال انجام است. همچنین نوسازی نیروگاههای موجود از طریق اختصاص اعتبار بهینهسازی به صورت مستمر و سالیانه در حال انجام است. در سال ۱۴۰۳ نیز فقط در بخش نیروگاههای دولتی بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد ریال جهت انجام بهینهسازی تجهیزات و سیستمهای نیروگاهها اختصاص داده شده است.
گفته می شود که مطالبات شرکت شیرین دارو بعد از پیگیری قضایی از شرکت لیکوگامز…
فناوریهای دیجیتال از نقاط قوت نظام بانکی است. در حال حاضر بانک مرکزی ایران از…
گرانی کالاهای مصرفی مانند نان، شیر، خودرو و ... در چند ماهه اخیر توسط تیم…
مجری طرح برق روستایی توانیر با اشاره به برق رسانی به ۴۰ روستا، ازبهسازی شبکههای…
به منظور تسهیل و تسریع در روند احداث نیرو گاههای خورشیدی جلسهای با حضور معاون…
هادی محمدپور، عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس، گفت: قطعا تصمیمگیریهای مناسب و منطقی…