منطقه آزاد قشم با داشتن سواحل عمیق مناسب تخلیه و بارگیری شناورهای با ظرفیت بالای ۱۰۰ هزار تن است. همچنین در کریدور پروازهای بین المللی شرق و غرب جهان قرار گرفته است. به همین دلیل در مرکز بازار انرژی جهان حضور دارد. در زمینه تولید و پرورش آبزیان خلیج فارس ظرفیت بالقوه دارد. در کنار داشتن ژئوپارک جهانی قشم و عجایب هفت گانه پتانسیل گردشگری بالایی ایجاد کرده، به همین دلیل مورد توجه سرمایه گذاران است.
اما در حوزه زیرساخت های جزیره قشم با انباشتی از مطالبات سال های گذشته مواجه است. همین موضوع باعث شده ظرفیت های سرمایه گذاری این منطقه کمتر بالفعل شوند. بنابراین در سال جاری مدیران منطقه آزاد قشم با تمرکز بر اجرای پروژه های عمرانی تلاش کردند بستری برای جذب سرمایه گذاری ایجاد کنند.
امضای تفاهم نامه همکاری های مشترک میان منطقه آزاد قشم و شاخه عملیاتی سازمان پیمان شانگهای یکی از این اقدامات بود که فرصت مناسبی جهت بهرهمندی از ظرفیت های اقتصادی این منطقه است. پس از پیوستن ایران به پیمان شانگهای، منطقه آزاد قشم تنها نقطهای است که امروزه روی پلتفرم جهت برقراری بین شرکتهای داخلی و خارجی فعالیت دارد. روابط اقتصادی با ۱۹ کشور جهان، برقرار کرده و همین گامی شده تا قشم نقطه اتصال هاب انرژی و تجارت جهان شود.
از طرف دیگر با توجه به اینکه افق این منطقه ایجاد قطبهای اقتصادی در دنیاست که سند چشم انداز هم بر آن تاکید کرده است. از این رو منطقه آزاد قشم با تاکید بر اجرای برنامه به دنبال ایجاد زیرساخت ها برای ساخت قطبهای اقتصادی است همانطور که سنگاپور، هنگ کنگ و شانگهای در این مسیر حرکت کرده اند.
یکی از اقدامات مدیران منطقه آزاد توسعه و تامین آب مورد نیاز برای سکونت بوده است. به طوری که در ابتدای دولت سیزدهم ظرفیت تولید آب در شهر قشم معادل ۱۸ هزار مترمکعب در روز بود که این میزان تا پایان سال جاری به ۲۸ هزار مترمکعب در روز خواهد رسید.
جزیره قشم به عنوان بزرگترین جزیره مسکونی غیرمستقل جهان از نظر ارتباطات سیاسی، اقتصادی و جغرافیای انسانی دارای ظرفیت ها و اهمیت بسیار بالایی است. چراکه جزیره قشم نقطه اتصال فرهنگی و تمدنی منطقه خلیج فارس با سایر تمدن هاست و همواره دارای جایگاه ویژه ای بوده که از آن به عنوان مکتب فرهنگی و هنری خلیج فارس یاد می کنند.
همین پیوست های فرهنگی، جاذبه های گردشگری و هم مرز بودن با سایر کشورها در کنار قوانین ترددی ویژه مناطق آزاد، زمینه ساز ایجاد ظرفیت برای ۲ میلیون گردشگر نوروزی در مناطق آزاد قشم شده است.
همچنین با وجود فشار تحریم های سال های اخیر تراز تجاری منطقه آزاد قشم در دولت فعلی بالغ بر ۲۳۰ میلیون دلار در وضعیت مثبت بوده است.
این موضوع نشان می دهد که استراتژی منطقه آزاد قشم برای سرمایه گذاری در بخش های مولد اقتصادی موثر واقع شده است.
گرانی کالاهای مصرفی مانند نان، شیر، خودرو و ... در چند ماهه اخیر توسط تیم…
مجری طرح برق روستایی توانیر با اشاره به برق رسانی به ۴۰ روستا، ازبهسازی شبکههای…
به منظور تسهیل و تسریع در روند احداث نیرو گاههای خورشیدی جلسهای با حضور معاون…
هادی محمدپور، عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس، گفت: قطعا تصمیمگیریهای مناسب و منطقی…
قطعی برق در پاییز افزایش یافته است و سازمان برق حرارتی معتقدن است که این…
نقش مافیای خودرو در حملونقل شهری افزایش یافته و مانع از ورود خودروهای برقی به…