انرژی

تأثیر صرفه‌جویی مصرف گاز در رشد صادرات پتروشیمی

به گزارش سرمایه فرذا، سعید تاجیک، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران در سفر کوتاهی به ماهشهر از چند مجتمع پتروشیمی در این منطقه از جمله پتروشیمی بندر امام بازدید کرد. این بازدید، علاوه بر معاون بازرسی کالا و تجهیزات ISQI، با حضور تعدادی از نمایندگان و رؤسای کمیسیون‌های مجلس، مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی، مدیر عامل منطقه ویژه و مدیر عامل پتروشیمی بندر امام همراه بود. در این بازدید بر تأثیر صرفه‌جویی مصرف گاز در صادرات پتروشیمی پرداخته شد.

رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی تهران، در این بازدید گفت: صنعت پتروشیمی ایران با حدود ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری، ظرفیت سالانه ۹۶ میلیون تن تولید را دارد. اما تولید واقعی این صنعت در سال ۱۴۰۲، معادل ۷۴ میلیون تن بود که حدود ۲.۷ درصد تولید پتروشیمی جهان و ۲۹ درصد تولید منطقه خاورمیانه را دربردارد. تقریباً ۲۲ میلیون تن هم ظرفیت از دست رفته بود که عمدتاً به خاطر عدم تأمین گاز و خوراک پتروشیمی بوده هم است.

او ایران را دارای دومین ذخایر گازی جهان خواند و افزود: چنین کشوری به علت کمبود گاز، توان استفاده از ۲۳ درصد ظرفیت پتروشیمی را ندارد و همین امر موجب ناکارآمدی سرمایه‌گذاری ۲۰ میلیارد دلاری در این صنعت شده است.

تاجیک در ادامه سرانه مصرف ایران را ۱۱ برابر متوسط جهانی برشمرد و گفت: “طی ده سال گذشته با افزایش ۶۰ درصدی مصرف گاز در ایران مواجه بودیم. از ۵۰۰ میلیون مترمکعب در روز به بیش از ۸۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است. ۴۶ درصد کل مصرف گاز ایران مصرف خانگی تجاری و صنایع غیرعمده است (با مصرف غیر بهینه). علاوه بر آن، ۳۱ درصد نیز صرف تولید برق می‌شود (با راندمان بسیار کم). به‌طوری که بیش از ۸۰ درصد تولید برق ایران وابسته به گاز است.

افزایش ۷ میلیارد دلاری درآمد با صرفه‌جویی مصرف گاز

رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران، همچنین با تاکید بر صرفه‌جویی مصرف گاز، ادامه داد: صنعت پتروشیمی ۹ درصد گاز ایران را مصرف می‌کند که تقریباً نصف آن خوراک تولید و نصف دیگر صرف تأمین انرژی همین صنعت می‌شود. این یعنی اگر فقط ۵ درصد صرفه‌جویی مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری داشته باشیم برای کل ظرفیت خالی صنعت پتروشیمی کشور، گاز مورد نیاز تأمین می‌شود. و تولید و صادرات پتروشیمی ۳۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد که حداقل ۷ میلیارد دلار بر درآمد صادراتی آن می‌افزاید.

تاجیک در پایان اعلام کرد: صنعت پتروشیمی ناچارا آماده استفاده از فرصت‌های قانونی طرح‌های بهینه‌سازی مصرف، به‌ویژه در بخش خانگی و تجاری است منوط به اینکه روال درست بهینه‌سازی و فرصت استفاده از گاز صرفه‌جویی شده برای پتروشیمی‌ها فراهم شود.

modir

Recent Posts

حضور مؤثر ایران در نمایشگاه نفت، گاز و انرژی عمان؛ راهکار توسعه صادرات و خدمات

با هدایت اتاق بازرگانی تهران و مشارکت شرکت‌های برجسته ایرانی، نمایشگاه نفت، گاز و انرژی…

4 ساعت ago

انتقاد از وضعیت تعرفه‌گذاری در صنعت برق

دبیر سندیکای صنعت برق گفت: ساختار اقتصادی معیوب صنعت برق، مانع سرمایه‌گذاری و بهره‌وری شده…

5 ساعت ago

اقدامات ضروری برای عبور از بحران ناترازی برق

رئیس اتحادیه انجمن‌های انرژی ایران گفت: واقعی‌سازی قیمت برق، اصلاح یارانه‌ها و توسعه خصوصی‌سازی در…

6 ساعت ago

سازمان‌ها باید با تشکیل یک اتاق بحران استراتژی ارتباطی مشخصی تدوین کنند

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: روابط عمومی نقش حیاتی در ایجاد تعامل میان سازمان‌ها، افکار…

7 ساعت ago

روابط عمومی پلی میان شهروندان و مدیریت شهری

سخنگوی شهرداری تهران گفت: روابط عمومی شهری دیگر تنها به انتشار اخبار محدود نیست، بلکه…

7 ساعت ago

نقش روابط عمومی در مدیریت شهری؛ ارتباطات مؤثر و افکارسنجی

معاون وزیر کشور گفت: روابط عمومی در شهرداری‌ها از یک ساختار سنتی اطلاع‌رسانی فراتر رفته…

7 ساعت ago