جامعه

شهرداری تهران با تحولات گسترده‌ای همراه خواهد شد؟

به گزارش سرمایه فردا، علیرضا زاکانی در نشست خبری صبح امروز_شنبه بیست و هفتم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴_ در خانه شهر (بلدیه) اظهار کرد: ۴۴ ماه و ۱۶ روز فعالیت خود در شهرداری تهران فعالیت کرده‌ام در این مدت، شهرداری رویکردی جدید را دنبال کرده است. برای هر اقدام شهری، روایت و دقت لازم در نظر گرفته می‌شود تا در چارچوب تحول شهر معنا پیدا کند. شهردار تهران با اشاره به چهار محور تحولی برای پایتخت، از همکاری شورای شهر ششم در پیشبرد این برنامه‌ها قدردانی کرد. این تحولات شامل بهبود کالبد شهری، ارتقای سبک زندگی شهروندان، تبدیل مدیریت شهری از یک نهاد خدماتی به یک سازمان اجتماعی، و توسعه فناوری برای ایجاد شهری هوشمند است.

وی با اشاره به چالش‌های مدیریت شهری در زمان تحویل شهرداری، افزود: با همکاری و مشارکت مردم، مدیریت شهری از وضعیت متزلزل به ثبات رسیده است. این تغییرات با برنامه‌ریزی دقیق و اقدامات منسجم همراه بوده تا مشکلات شهری به‌صورت گام‌به‌گام رفع شوند. اقدامات انجام‌شده تاکنون وارد مرحله دوم توسعه شهری شده و چشم‌انداز مدیریت شهری بر پایه تحول و نوآوری است. وی از ایجاد پارک علم و فناوری به وسعت ۲۰۰ هکتار و ۹ کارخانه نوآوری در نقاط مختلف شهر خبر داد که به توسعه فناوری‌های نوین کمک خواهد کرد.

شهردار تهران با اشاره به حمل‌ونقل شهری، از گسترش خطوط مترو، توسعه ناوگان اتوبوس‌رانی، راه‌اندازی تراموا، بهبود سیستم تاکسیرانی و ورود موتورهای برقی به ناوگان حمل‌ونقل عمومی شده است، گفت» این اقدامات موجب تحولات جهشی در حوزه حمل‌ونقل شهری خواهد شد.

باید سرمایه‌گذاری در بافت‌های فرسوده انجام شود

زاکانی همچنین تأکید کرد: برای حل مشکل مسکن، باید سرمایه‌گذاری در بافت‌های فرسوده انجام شود تا واحدهای مسکونی استاندارد و قابل بهره‌برداری در شهر تأمین شوند، نه برج‌های بلندمرتبه‌ای که ایجاد آن‌ها مستلزم زیرساخت‌های پیچیده باشد. اخیراً گزارش وزارت راه و شهرسازی درباره وضعیت تهران و استان‌های پیرامونی، برخی اشکالات اساسی داشت و داده‌های نادرست درباره جمعیت تهران ارائه شده بود. بر اساس این گزارش، استان تهران رشد جمعیتی بی‌ضابطه‌ای دارد، اما جمعیت تهران در حال کاهش است. نباید یک آمار مخدوش را به کل جامعه هدف تعمیم داد، بلکه باید اطلاعات به‌صورت دقیق بررسی و اصلاح شود. امیدوارم با اهتمام جدی رئیس‌جمهور، این گزارش‌ها اصلاح شده و اقدامات عملی برای بهبود مدیریت شهری انجام شود.

وی ادامه داد: تهران در آستانه یک تحول عظیم و یک جهش اساسی قرار دارد و همراهی رسانه‌ها و خبرنگاران نقش کلیدی در انعکاس واقعیت‌های اجتماعی و انتقال رخدادهایی دارد که موجب انسجام، دلگرمی و حضور فعال مردم در میدان عمل می‌شود. وی افزود که مسیر کنونی مدیریت شهری فراتر از تعلقات بخشی و گروهی طراحی شده است و هدف اصلی، ارائه خدمات جامع به مردم است.

شهردار تهران تأکید کرد: سال جاری سال سرمایه‌گذاری برای تولید است و شهرداری برنامه‌های متعددی دارد تا با سرمایه‌های خرد و مشارکت عمومی، طرح‌های نوآورانه‌ای در شهر اجرا شود. زاکانی با اشاره به گذر مدیریت شهری از تزلزل مدیریتی در سال اول فعالیت خود، خاطرنشان کرد که اکنون بسترهای لازم برای یک جهش بزرگ شهری فراهم شده است.

زاکانی با اشاره به وضعیت مالی شهرداری، گفت: درآمد شهرداری از ۲۷ همت در سال ۱۳۹۹ به ۱۰۸ همت در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته و در سال گذشته، با وجود دو برابر شدن پایه پولی اعتباری، تحقق مالی بیش از ۲۰۰ همت ثبت شده است. وی افزود که این روند نشان‌دهنده انضباط مالی، مولدسازی دارایی‌ها و جذب سرمایه‌گذاری مردمی است.

وی در حوزه مشارکت مردمی، به طرح «من شهردارم» اشاره کرد و گفت: میزان مشارکت شهروندان از ۳۴۶ هزار نفر در سال ۱۴۰۱ به بیش از دو میلیون نفر در سال ۱۴۰۳ افزایش یافته که نشان‌دهنده افزایش تعامل مردم با مدیریت شهری است. همچنین، در حوزه ورزش و فعالیت‌های اجتماعی، رویداد «قهرمان شهر» با استقبال گسترده‌ای مواجه شده و تعداد شرکت‌کنندگان از ۴۰۰ هزار نفر در سال نخست به ۱.۵ میلیون نفر در سال ۱۴۰۳ رسیده است.

مذاکرات با وزارت صنعت و معدن برای انتقال نمایشگاه‌های پرمخاطب

شهردار تهران در خصوص نمایشگاه‌های بین‌المللی، شهردار تهران گفت: مذاکرات با وزارت صنعت و معدن برای انتقال نمایشگاه‌های پرمخاطب به شهر آفتاب همچنان ادامه دارد و توافق شده که با تکمیل زیرساخت‌های شهر آفتاب، این انتقال سرعت بیشتری بگیرد. همچنین، در نمایشگاه بین‌المللی تهران، تصمیم بر آن شده که برگزاری نمایشگاه‌ها محدود به سطح محلی باشد تا از اختلال در ترافیک شهری جلوگیری شود.

زاکانی در خصوص مبارزه با فساد شهری، توضیح داد: این فرآیند در سه سطح تعریف شده است: فساد ناشی از مشارکت‌های نامناسب، دلالی و خرده‌فسادهای وابسته. وی تأکید کرد که شهرداری توانسته در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ بیش از ۱۴۶ همت از دارایی‌های شهری را بازگرداند و با اجرای سامانه شهریار، ارتباط بین متقاضیان و ارائه‌دهندگان خدمات شهری کاهش یابد تا احتمال تخلفات اداری کمتر شود.

وی تأکید کرد: در حوزه ایمنی ساختمان‌ها، شهرداری تهران اقدام به پایش ۱۶ هزار ساختمان بلندمرتبه کرده و بالغ بر ۵ هزار ساختمان مورد بررسی قرار گرفته‌اند. مالکان ساختمان‌های ناایمن باید به اصلاح و نوسازی ساختمان‌ها اقدام کنند، در غیر این صورت مشمول جرایم سنگین خواهند شد. وی به وضعیت پاساژ علاءالدین اشاره کرد و گفت که مالکان این مجموعه مکلف به بازسازی نما، تأمین پارکینگ و رفع خطرات ساختمانی هستند و در صورت عدم تمکین، جریمه‌های سنگین در انتظار آن‌ها خواهد بود.

شهردار تهران گفت: در زمینه دیپلماسی شهری، شهردار تهران به نشست‌های بین‌المللی شهرداری با کشورهای عضو بریکس اشاره کرد و گفت که این دیدارها فرصتی برای سرمایه‌گذاری خارجی، گردشگری و تبادل تجربیات فراهم کرده است. وی از تفاهم‌نامه ۱۳ میلیارد یورویی با چین خبر داد که تاکنون بیش از یک میلیارد یورو آن عملیاتی شده است و زمینه سرمایه‌گذاری‌های جدید در حال فراهم شدن است. زاکانی تأکید کرد که دیپلماسی شهری در کنار دیپلماسی عمومی کشورها، می‌تواند به تقویت تعاملات اقتصادی و توسعه زیرساخت‌های شهری کمک کند. در مجموع، شهرداری تهران با تحولات گسترده‌ای در حوزه مالی، فناوری، حمل‌ونقل، مشارکت مردمی، ایمنی شهری و دیپلماسی شهری مواجه است و برنامه‌های متعددی برای بهبود زیرساخت‌های شهری و ارائه خدمات جامع به شهروندان در حال اجراست.

زاکانی، در ادامه نشست خبری خود، بر احداث شهرک‌ها و ساختمان‌های الگو برای تسریع نوسازی بافت فرسوده تهران تأکید و بیان کرد: طرح جامع تهران در سال‌های ۸۶ و ۸۷ تصویب شده و جمعیت‌پذیری تهران تا سال ۱۴۰۵، ۱۰.۵ میلیون نفر پیش‌بینی شده است، در حالی که آمار فعلی جمعیت تهران بین ۹.۵ تا ۱۰ میلیون نفر تخمین زده می‌شود. با وجود این، همچنان مشکلات گسترده‌ای در حوزه زیرساخت‌های شهری وجود دارد که نیازمند بازنگری و توسعه است.

ایده‌ای برای احداث شهرک‌های الگو

وی اظهار کرد: از ۹۳۰ هزار پلاک شهری، ۲۶۰ هزار پلاک فرسوده‌اند، اما در سال گذشته ۵۶۰۰ پلاک نوسازی شده و امسال ایده‌ای برای احداث شهرک‌های الگو و ساختمان‌های الگو مطرح شده است. ۲۶ شهرک الگو مجوز گرفته‌اند و اجرای این پروژه از محله هرندی آغاز خواهد شد. زاکانی افزود که با افزایش طبقات به‌صورت منطقی و به جای خانه‌های محدود، نوسازی در بافت فرسوده شکل خواهد گرفت و شهر متحول خواهد شد.

شهردار تهران گفت: در حوزه کمبود فضاهای آموزشی در تهران، پنج منطقه شهری (۱۷، ۱۸، ۱۵، ۱۹ و ۲۲) دچار کمبود کلاس درس هستند. با توجه به اینکه بخش زیادی از ۲۸۰۰ مدرسه تهران فرسوده است، شهرداری متعهد شده است که با مشارکت دولت، طرح‌های بازسازی مدارس و تأمین زمین برای احداث ۱۲۰ مدرسه را اجرا کند. در همین راستا، شهرداری پیشنهاد احداث ۸۰ مجتمع آموزشی در تهران را ارائه کرده و نقاطی برای احداث مدارس جدید در مناطق مختلف شهر لکه‌گذاری شده است. این طرح شامل ساخت مرکز تربیت معلم و مدارس تیزهوشان نیز خواهد بود و امکانات ورزشی و رفاهی در این مجتمع‌ها لحاظ می‌شود.

وی گفت: در بخش مدیریت انرژی و کاهش ناترازی مصرف، شهردار تهران عنوان کرد: برای کاهش مصرف سوخت، ۹۸ طرح اصلاح تقاطع اجرا شده که روزانه یک میلیون لیتر کاهش مصرف بنزین را به همراه داشته است. همچنین، توسعه حمل‌ونقل عمومی و برقی‌سازی وسایل حمل‌ونقل در دستور کار است. شهرداری تهران پیشتاز در حوزه سوخت پاک بوده و در کنار توسعه ناوگان برقی، طرح ساختمان‌های سبز را نیز پیش برده است تا ساختمان‌هایی که از پنل‌های خورشیدی برای تولید برق استفاده کنند، مشوق‌های ویژه‌ای دریافت کنند.

تأمین برق وسایل حمل‌ونقل برقی

شهردار تهران گفت: تأمین برق وسایل حمل‌ونقل برقی از سه منبع شامل شبکه برق، مبدل‌های تولید گاز به برق و پنل‌های خورشیدی انجام خواهد شد. علاوه بر تولید انرژی، بهینه‌سازی مصرف و کاهش اتلاف منابع در اولویت است و شهرداری قصد دارد از طریق اجرای این روش‌ها، در حوزه مدیریت مصرف انرژی و آب نیز نقش مؤثری ایفا کند. در مجموع، رویکرد شهرداری تهران بر تحولات گسترده در بافت فرسوده، نوسازی مدارس، توسعه حمل‌ونقل عمومی، بهبود مدیریت انرژی و ایجاد شهرک‌های الگویی متمرکز شده است که با اجرای این برنامه‌ها، شهر تهران در مسیر تحولی پایدار و متوازن قرار خواهد گرفت.

زاکانی در ادامه نشست خبری خود، به مسائل مرتبط با تعیین حریم شهرهای اقماری تهران پرداخت و از تعلل ۱۸ ساله دولت در این زمینه انتقاد کرد. وی توضیح داد که حریم تهران در سال ۱۳۷۱ حدود ۱۹۰۰ کیلومتر بود، اما در سال ۱۳۸۶ شورای عالی شهرسازی این رقم را به ۵۹۸۰ کیلومتر افزایش داد. بااین‌حال، استانداری تهران این مصوبه را ابلاغ نکرد و همین مسئله موجب تناقضات گسترده و مشکلات متعدد در مدیریت ساخت‌وساز شد.

وی اظهار داشت: در آذرماه ۱۴۰۲ استاندار وقت، این حریم را ابلاغ کرد و مسئولیت اجرای آن را به شهرداری تهران سپرد. بااین‌حال، حریم شهرهای پیرامونی هنوز تعیین نشده که منجر به بروز مشکلات عدیده‌ای در زمینه ساخت‌وسازهای غیرمجاز شده است. زاکانی اعلام کرد که شهرداری تهران برای رصد این ساخت‌وسازها، قراردادهای جدیدی برای استفاده از فناوری‌های نوین و تصویربرداری ماهواره‌ای منعقد کرده تا با کمک هوش مصنوعی، نظارت دقیق‌تری بر این مناطق اعمال شود.

شهردار تهران گفت: همچنین به نامه اخیر استانداری که ابلاغیه سال ۱۴۰۲ را لغو کرده است اشاره کرد و تأکید کرد که این اقدام، زمینه‌ساز رشد بی‌رویه ساخت‌وسازهای غیرمجاز و ایجاد لکه‌های قرمز در اطراف تهران شده است. شهرداری تهران با وزارت کشور و دستگاه قضائی مکاتبات لازم را انجام داده است تا این موضوع اصلاح شود و از گسترش زمین‌خواری جلوگیری شود.

وضعیت قرارداد تأمین واگن‌های مترو با چین

زاکانی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره آخرین وضعیت قرارداد تأمین واگن‌های مترو با چین، شهردار تهران اظهار کرد: هم دولت شهید رئیسی و هم دولت آقای پزشکیان اهتمام ویژه‌ای به اجرای این قرارداد داشته‌اند. وی تأکید کرد که این واگن‌ها نیاز به ۱۵ درصد پیش‌پرداخت داشتند که از سال ۱۳۹۶ باقی مانده بود. شهرداری ۹.۸ درصد این مبلغ را با اعتبار خود تأمین کرد و قرارداد اجرایی شد.

وی افزود: واگن‌ها قرار بود طی ۲۳ تا ۲۷ ماه وارد شوند اما این مدت به ۱۲ تا ۱۴ ماه کاهش یافت و بخشی از تولید بوژی به‌صورت داخلی انجام شده است. بااین‌حال، ۵.۲ درصد دیگر از پیش‌پرداخت باقی مانده بود که باید از منابع دولتی تأمین شود. دولت مصوبه‌ای برای تأمین ۲ هزار واگن مترو در شهرهای مختلف، از جمله تهران، مشهد، کرج، شیراز و قم تصویب کرده است اما هیئت تطبیق ایرادی به آن وارد کرده که نیازمند اصلاح و تصویب مجدد است. شهرداری تهران امیدوار است تا پایان امسال دو رام قطار جدید وارد مترو شود.

شهردار تهران با اشاره به اهمیت نشاط اجتماعی در پایتخت، گفت: شهرداری در سال‌های اخیر برگزاری جشن‌های بزرگ و مردمی را گسترش داده است. وی از اجرای برنامه مهمونی ۱۰ کیلومتری غدیر، برگزاری جشن‌های نیمه رمضان در باغ‌راه حضرت زهرا (س) و برپایی هزار موکب مردمی برای جشن امام رضایی‌ها خبر داد و تأکید کرد که شهرداری در تلاش است چارچوبی را طراحی کند که این فعالیت‌های مردمی به‌صورت نهادینه در شهر اجرا شوند.

زاکانی در پاسخ به سوال خبرنگاری دیگر درباره هتل ولنجک، اظهار داشت: این پروژه تمامی مجوزهای قانونی را از شورای عالی شهرسازی و کمیسیون ماده پنج دریافت کرده است و بررسی‌های کارشناسی نشان داده که مشکلات مطرح‌شده درباره آن از نظر تخصصی رد شده‌اند. وی تأکید کرد که شهرداری نمی‌تواند بر اساس نگاه‌های ژورنالیستی شهر را اداره کند و باید بر اساس ضوابط قانونی تصمیم‌گیری شود.

وی در مورد خواهرخواندگی تهران با شهرهای آمریکا، از جمله لس‌آنجلس، عنوان کرد: شهرداری تهران هیچ محدودیتی برای این همکاری ندارد اما مشکل از سوی سیاست‌های ایالات متحده و موانع تحمیلی آن‌ها به شهرهای آمریکایی است. اگر شهردار لس‌آنجلس علاقه‌مند به همکاری باشد، باید فشارهای داخلی را برطرف کند تا این روابط شکل بگیرد.

شهردار تهران درباره وضعیت بحران دفن در تهران، تصریح کرد: شهرداری این موضوع را به‌عنوان یک بحران نمی‌بیند. شهرداری مجوز ایجاد ۵ آرامستان جدید را دریافت کرده است، از جمله دو مورد که تملک شده‌اند و دو مورد که در حال ساخت هستند. رویکرد شهرداری تمهید اقدامات لازم برای آینده، نه اضطرارسازی است. مدیریت شهری پویا است و تغییرات بر اساس نیازها و اهداف شهری انجام می‌شود. وی عنوان کرد که اگر شهرداری در هر بخشی به رکود برسد، سریعاً تغییرات مدیریتی اعمال می‌کند تا سرعت اجرای برنامه‌ها افزایش یابد.

همکاری‌های تهران با شهرهای روسیه باید تقویت شود

زاکانی تأکید کرد: سطح همکاری‌های تهران با شهرهای روسیه باید تقویت شود و این روابط از وضعیت فعلی فراتر رود. وی اظهار داشت که شهردار کازان همکاری‌هایی را آغاز کرده تا این تعاملات تشدید شود. زاکانی تصریح کرد که سفر وی به مسکو یا سفر شهردار مسکو به تهران می‌تواند زمینه‌ساز تعاملات گسترده‌تر در حوزه‌های فناوری، مدیریت شهری و تجارت باشد. سن پترزبورگ نیز یکی از شهرهای مهم روسیه است که می‌توان همکاری‌های جدیدی با آن تعریف کرد.

وی با اشاره به حضور تهران در نشست‌های بین‌المللی مانند بریکس پلاس، آفریقای جنوبی، بروکسل و چین تأکید کرد: رویکرد شهرداری بر برقراری دیپلماسی شهری جدی و مؤثر، دور از تنش‌های سیاسی متمرکز شده است.

شهردار تهران به روند ساماندهی معتادان متجاهر در دوره ششم مدیریت شهری اشاره و تصریح کرد: هنگام آغاز فعالیت این دوره ۲۳ هزار معتاد متجاهر در سطح شهر تهران حضور داشتند، در حالی که مراکز نگهداری ماده ۱۶ تنها ۱۱ هزار نفر ظرفیت داشت. وی تأکید کرد که با راه‌اندازی قرارگاه اجتماعی، ظرفیت این مراکز به ۲۴ هزار تخت افزایش یافته است. از شهریورماه سال گذشته، تأمین اعتبارات برخی مراکز نگهداری مانند فشافویه و سروش انجام نشد و موجب آزادسازی برخی معتادان گردید. با جبران این اعتبارات، ساماندهی مجدد صورت گیرد و تأکید کرد که مشکلات پیش‌آمده ناشی از کوتاهی دستگاه اجرایی در تأمین منابع مالی بوده است.

بازخوردهای دریافتی از سامانه ۱۳۷

زاکانی در پاسخ به بازخوردهای دریافتی از سامانه ۱۳۷، اعلام کرد: پیام‌های انتقادی شهروندان نسبت به سال گذشته ۱۳ درصد کاهش داشته است و در سه ماه اخیر این کاهش به ۲۵ درصد رسیده است. وی تأکید کرد که در فروردین ۱۴۰۴، پیام‌های انتقادی نسبت به سال قبل ۱۱ درصد و نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود ۱۷ درصد کاهش داشته است، که نشان‌دهنده بهبود خدمات شهری و افزایش رضایت شهروندان است.

وی اظهار داشت: در ۴۴ ماه اخیر، به‌طور میانگین روزانه یک اتوبوس جدید به شهر تهران اضافه شده است. وی اعلام کرد که ۳۲۲۳ اتوبوس دیزلی و ۳۵۰۰ اتوبوس برقی در قالب قراردادهای جدید تأمین شده‌اند و تا پایان سال، ۸۰۰ اتوبوس دیگر وارد ناوگان حمل‌ونقل عمومی خواهند شد. هنگام آغاز مدیریت فعلی، شهرداری تنها ۸۶۰ اتوبوس فعال تحویل گرفته بود، در حالی که در ۱۲ سال مدیریت قبلی تنها ۱۵۰۴ اتوبوس خریداری شده بود، که نشان‌دهنده رشد قابل‌توجه در توسعه حمل‌ونقل عمومی در این دوره است.

شهردار تهران به چالش‌های زباله‌گردی و مافیاهای فعال در این حوزه اشاره و اعلام کرد: شهرداری با پیمانکاران هر منطقه جلساتی برگزار کرده تا متولیان مسئول جمع‌آوری زباله‌گردها را انجام دهند. وی افزود که دستگاه قضائی و وزارت دادگستری نیز در این زمینه ورود جدی داشته‌اند و تأکید کرد که گردش مالی مافیاهای زباله در تهران بین ۴ تا ۵ هزار میلیارد تومان است، که باید به‌صورت اصولی و برنامه‌ریزی‌شده مدیریت شود.

زاکانی اعلام کرد: شهرداری تهران در بالاترین سطح برای برگزاری مجمع بین‌المللی گفت‌وگوی تهران همکاری خواهد کرد. این رویداد به میزبانی وزارت امور خارجه برگزار می‌شود و شهردار تهران یکی از سخنرانان اصلی این نشست خواهد بود.

وی تأکید کرد: شهرداری در حال بررسی راهکارهای جدید برای مدیریت زباله‌های شهری است. برخی زباله‌ها دارای ارزش حرارتی هستند و می‌توان از طریق ایجاد نیروگاه‌های زباله‌سوز، روزانه ۳۰ مگاوات برق تولید کرد. این طرح به سازمان محیط‌زیست ارائه شده و پیمانکاران منتخب در حال بررسی نهایی آن هستند. دفن زباله در آرادکوه بیش از ۶۰ سال است که ادامه دارد و باوجود تلاش‌ها برای مدیریت آن، شرایط مطلوب هنوز حاصل نشده است. استفاده از فناوری‌های نوین و ایجاد زباله‌سوزهای استاندارد می‌تواند موجب کاهش مشکلات زیست‌محیطی شود.

بحران آب و راهکارهای مدیریت مصرف شهری

شهردار تهران در ادامه نشست خبری خود به بحران آب و راهکارهای مدیریت مصرف شهری اشاره کرد و اظهار داشت: ۸۴ درصد تصفیه‌خانه‌های تهران در دوره اخیر مدیریت شهری احداث شده است. وی تأکید کرد که کمبود آب یک چالش جدی برای ایران و سایر کشورها است و شهرداری تهران اقداماتی برای کاهش مصرف آب در فضای سبز شهری، استفاده از رواناب‌ها و بازچرخانی آب در دستور کار قرار داده است.

زاکانی توضیح داد: میزان بازچرخانی آب از ۷ می لئون مترمکعب در ابتدای دوره، به ۵۶ میلیون مترمکعب افزایش یافته است. همچنین ظرفیت ذخیره مخازن از ۲ میلیون مترمکعب، با افزایش ۶۰۰ هزار مترمکعبی در دوره ششم، به رشد ۳۰ درصدی رسیده است. شهرداری تهران تاکنون ۵ تصفیه‌خانه جدید احداث کرده و طول خطوط انتقال آب نیز دو میلیون متر افزایش یافته است. زاکانی اعلام کرد که ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای آبرسانی به تهران تخصیص داده شده و بخشی از آن پرداخت شده است.

وی در پاسخ به سؤالی درباره تعامل شهرداری با شورای شهر، تأکید کرد: شهرداری منتخب شورای شهر است و تعامل و همکاری میان این دو نهاد حیاتی است. ورود مباحث انتخاباتی آینده شوراها به معادلات امروز شهری، به ضرر شهر و شهروندان خواهد بود و نباید مسائل مرتبط با انتخابات بر تصمیم‌گیری‌های شهری تأثیر بگذارد.

شهردار تهران اعلام کرد: ۶۶ درصد پروژه‌های شهری در جنوب تهران اجرا شده‌اند. با وجود آنکه شمال تهران فراموش نشده است، عمده تمرکز شهرداری بر توسعه خدمات شهری در مناطق جنوبی بوده است. در سال جاری، افتتاح بزرگراه یادگار امام (ره) از میدان جی تا میدان فتح، بهره‌برداری از فاز دوم بزرگراه شهید بروجردی، و احداث آزادراه شهید شوشتری از منطقه ۱۵ تا منطقه ۴ از پروژه‌های مهم در بهبود زیرساخت‌های جنوب تهران محسوب می‌شوند. همچنین ۳۰۰ هکتار به سرانه فضاهای تفرجگاهی جنوب تهران اضافه کرده است که شامل بزرگ‌ترین مرکز تفریحی شهر در شن‌چاله منطقه ۱۸ (۹۰ هکتار)، ایجاد مجموعه تفریحی و فرهنگی در منطقه ۱۵ (۱۵۰ هکتار)، و افتتاح اولین اکوپارک کامل تهران در منطقه ۲۰ (۳۸ هکتار) است.

 

modir

Recent Posts

نظم بازار، سرنوشت اقتصاد را رقم می‌زند

برخلاف تصورات رایج، موفقیت اقتصادی کشورها نه به جمعیت کم وابسته است و نه به…

8 ساعت ago

بازار فروش دستگاه تصفیه آب خانگی تصفیه آسا

اهمیت استفاده از دستگاه‌ تصفیه آب خانگی روز به روز بیشتر می‌شود تا خانواده‌ها بتوانند…

15 ساعت ago

مدیریت افراد غیرمنطقی در سازمان‌ها

درک و مدیریت افراد غیرمنطقی نه‌تنها نیازمند مهارت و تجربه است، بلکه اتخاذ رویکردهای هوشمندانه…

21 ساعت ago

رسمی‌سازی مالکیت زیر تیغ قانون: نقدی بر رسمی‌سازی حقوق مالکیت

رسمی‌سازی مالکیت به‌عنوان ابزاری برای تثبیت حقوق افراد، در ظاهر گامی در جهت عدالت اجتماعی…

1 روز ago

جزئیات توافق ایران و اورآسیا

با اجرایی شدن جزئیات توافق ایران و اورآسیا دورنمای تحقق صادرات ۲۰ میلیارد دلار ایران…

1 روز ago

رسانه ابزار روایت سازی در رویدادهای تاریخی

مهدی مرتضوی پژوهشگر رسانه گفت: امروز بسیاری از اتفاقاتی که از سوی دولت و کشورهای…

2 روز ago