اقتصاد کلان

۳۰ میلیارد دلار از دارایی ایرانی ها در رمزارزها

به گزارش سرمایه فردا، آذر جهرمی وزیر ارتباطات دولت دوازدهم در همایش رویداد ملی ارز دیجیتال در ۱۸ آذر گفت: در دولت دوازدهم که بحث رمزارزها مطرح شد موضوع آیین نامه برای استخراج رمزارزها و رفع انحصار از پی اس پی ها دنبال می شد. در آن زمان نهایت دولت اعلام کرد استخراج رمزارزها ممنوع است و تنها به صورت محدود می توان برای آنها مجوز صادر کرد.

او افزود: رونمایی از سند رمزارزها خبر خوبی است. چراکه گفته می شود که حدود ۳۰ میلیارد دلار از دارایی ایرانی ها در رمزارزها است. البته نباید انتظار داشته باشید که سیاست گذاران در حوزه رمزارزها مانند سنگاپور و سوئیس عمل کنند. به طور قطع سختی های زیادی اعمال خواهد شد. اما در نهایت سیاست گذاران متوجه شده اند که مردم برای حفظ دارایی خود وارد این بازار شده اند. به همین دلیل در نهایت مجبور شده اند وارد این عرضه شوند.

کارگزاری رمزارز تحت تاثیر تحریم هستند؟

جهرمی تاکید کرد: اگر زودتر دولت به مقوله رمزارزها ورود می کرد می توانست در زمینه صیانت ها و بهره برداری از این ظرفیت ها اقدامات موثرتری انجام می داد.

وزیر دولت دوازدهم تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که در معاملات رمزارزها وجود داشت سرقت های سایبری بود که با این سند می توان بخشی از این مشکلات را برطرف کرد. البته این مساله را نیز نباید فراموش کرد که اگر بانک مرکزی که خود تحریم است مجوزی برای یک کارگزاری صادر کند احتمال اینکه آنها نیز مشمول تحریم کند زیاد است. هرچند وزیر اقتصاد به صورت هوشمندانه اعلام کردند که باید صنف راه اندازی شود.

حجم معاملات روزانه ایرانی ها در رمزارزها چقدر است؟

همچنین او تاکید کرد: به طور قطع مجوزها نیز باید توسط صنف صادر شود تا مخاطرات تحریم ها نیز کاهش یابد. در شرایط کنونی گفته می شود ارز ولت رمزارزهای مرتبط با ایرانی ها ۳۰ میلیارد دلار و حجم معاملات روزانه حدود ۱۰۰ میلیون دلار است. مشخص است که مردم به دلیل نگرانی ارزش ریال وارد این بازار شده اند. مفهوم آن این است که ۳۰ میلیارد دلار سرمایه فعال از کشور خارج شده است.

سپس جهرمی در ادامه گفت: در حالی حاضر وقتی بهره موثر بانک ها منفی است و سرمایه گذاری آنها در بخش مولد نیز بازدهی چندانی ندارد. بنابراین مردم تصمیم گرفته اند که بخشی از دارایی خود را تبدیل به رمزارز کنند. از طرف دیگر بانک ها نیز به دلیل اضافه برداشت و ناترازی که دارند قدرت تسهیلات دهی پایینی دارند. به همین دلیل امروز به جای اینکه بانک ه برای اعطای تسهیلات از مشتریان تشکر کنند پرداخت تسهیلات به نوعی رانت تبدیل شده است.

بانک ها توان پرداخت تسهیلات به بنگاه ها ندارند

این مقام سابق گفت: وقتی بانک ها توان پرداخت تسهیلات به بنگاه ها ندارند تولید می خوابد. از طرف دیگر بخشی از منابع در رمزارزها رفته است. پس باید بانک ها و صرافی ها ظرفیتی را ایجاد کنند که رمزارزها را به عنوان وثیقه بپذیرند و درصدی آن را برابر ریالی به عنوان وثیق بگردازند. بانک ها برابر وثایق رمزارزها از بانک استقراض کنند و بانک نیز پلتفرم رابه بانک مرکزی منتقل کنند. از این رو رمزارزی که قابل نقدیشوندگی دارند توسط بانک مرکزی مورد استفاده قرار بگیرد. همین مساله باعث می شوند که نقدینگی دوباره از اقتصاد خارج شود و اثر تورمی نداشته باشد.

او افزود: این معاملات رمزارزها باید با قیمت موثر باشد. در شرایط کنونی این مساله دو ریسک دارد نخست افزایش قیمت ارز و دومی تورم است. ازاینرو باید بانک مرکزی با ذخیره تتر در صندوق ذخیره برای کاهش ریسک ارزش پول استفاده کند. زیرا وقتی ارزش ریال کاهش می یابد ترازنامه بانک مرکزی منفی می شود.

این کارشناس گفت: در سال های گذشته ما نتوانستیم سیاست های اعتمادزایی داشته باشیم از منابع ارزی به خوبی استفاده کنیم. در مقطع کنونی باید سیاست ها به سمتی برود که بخش خصوصی منبع ارزی خود را وارد جامعه کند تا از مشکلات اقتصادی گره گشایی شود.

modir

Recent Posts

رالی صعودی ایران‌خودرو؛ تحلیل شرایط فعلی و یادآوری تجربیات گذشته

تجربه گذشته، به‌ویژه در زمستان ۱۳۹۸، نشان می‌دهد که ایران‌خودرو توانسته بود پس از یک…

15 ساعت ago

افزایش سرمایه با صرف سهام: حفظ ارزش سهام شرکت‌ها

روش صرف سهام در افزایش سرمایه به شرکت‌ها کمک می‌کند که با جذب منابع مالی…

16 ساعت ago

قیمت بنزین و ناترازی‌های اقتصادی؛ مسیر دشوار پیش‌روی اقتصاد ایران

یارانه سنگین ۴۰ هزار تومانی دولت برای هر لیتر قیمت بنزین و ناترازی‌های گسترده در…

21 ساعت ago

چالش‌های صنایع ایران و راهکارها برای آینده

از صنعت دارو و خودروسازی تا روانکارها، تأثیر قیمت‌گذاری دستوری بر اقتصاد ایران غیرقابل‌انکار است.…

21 ساعت ago

آیا برنامه هفتم توسعه اقتصاد ایران را شفاف‌تر و رقابت‌پذیرتر کند؟

تورم تولیدکننده صنعتی در پنج سال اخیر ۷۰ درصد جهش داشته است. با برنامه‌ریزی برای…

22 ساعت ago

بودجه سال ۱۴۰۴: چالش‌ها، ابرتورم و چشم‌انداز اقتصادی ایران

بودجه سال ۱۴۰۴ با رویکردی شفاف و واقعی‌تر نوشته شده است، اما کسری ۳۵۰ همتی،…

1 روز ago