به گزارش سرمایه فردا، رضا حیدرینژاد: تکنوکراسی در مدیریت، نوعی از مدیریت بر پایه تکنیک است که در آن تصمیمگیری بر مبنای نظر کارشناسان و تحلیلهای علمی اتخاذ میشود، طبق این رویکرد، مدیریت امور سیاسی، اقتصادی و اجتماعی باید به متخصصان، مهندسان، دانشمندان و تکنوکراتها در رشتههای مختلف واگذار شود.
حدود صد سال پیش، در حالی که اقتصاددانان و سیاستمداران از غلبهٔ بر بحران بزرگ اقتصادی آمریکا عاجز بودند، تئوری فنسالاری در دانشگاه کلمبیا به وجود آمد تا شاید فن سالاران قادر به مهار بحران باشند.
در این روش، شایستگی افراد برای قرار گرفتن در موقعیتهای مختلف بر اساس دانش تخصصی و فنی آنها سنجیده میشود، در واقع نه دموکراسی است و نه بوروکراسی، بلکه تکنوکراسی است.
همچنین دولت تکنوکراسی، متعلق به کشورهای دموکراتیک است که افراد را بر اساس تخصص آنها در هر زمینه معین برای تصدی پست انتخاب میکند، و خودشان نقش رهبری را بر عهده میگیرند تا بر اساس داده های علمی یا عینی تصمیمگیری کنند.
در تکنوکراسی تصمیمگیری مبتنی بر دانش و تخصص است، تصمیمات بر اساس دانش فنی و اطلاعات علمی دقیق اتخاذ میشوند، به عبارت دیگر، دادهها و شواهد عینی به جای ایدئولوژیها و منافع شخصی، مبنای تصمیمگیری قرار میگیرند.
در تکنوکراسی از ابزارهای فنی و علمی برای مدیریت استفاده میشود، و به بهرهگیری از فناوری و ابزارهای علمی برای بهبود فرآیندهای سازمان و مدیریت منابع عمومی تکیه دارد.
در تکنوکراسی به مشارکت کارشناسان در سطوح مختلف مدیریتی اهمیت داده میشود، و کارشناسان و متخصصان در حوزههای مختلف سازمانها و جامعه به عنوان تصمیمگیرندگان اصلی حضور دارند و نقش کلیدی ایفا میکنند.
مدیر توسعه گردشگری و میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد اروند گفت: با توجه به اینکه…
نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره دپوی خطرناک در بنادر هشدار داد: حادثه بندر شهید رجایی…
وزارت صنعت به تکلیف خود در تدوین دستورالعمل صدور مجوز سامانه معاملات آنلاین عمل نکرد…
استاندار آذربایجانشرقی گفت: تبادل دانشجو میان دانشگاههای ایران و جمهوری آذربایجان و اجرای پروژههای تحقیقاتی…
مقدمزاده گفت: منطقه آزاد ارس در حوزه زیرساختهای حملونقل، احداث اتوبان و تکمیل مسیر ریلی…
قادری گفت: در نمایشگاه کیش اکسپو دور اول، ۱۷۶ شرکت از حوزههای مختلف حضور داشتند…