ویژه

افزایش تولید برق و معاملات بورس انرژی در ۱۴۰۳

به گزارش سرمایه فردا، مدیرعامل مدیریت شرکت برق تهران در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه صنعت برق ایران گفت: برای سال ۱۴۰۴ با توجه به روند افزایش ۵ درصدی مصرف برق حداقل به ۴ هزار مگاوات به شبکه اضافه شود. برای انتقال این میزان برق در شبکه باید ۶ مگاوات برق تولید شود.

مهدی مقیم زاده افزود: در حال حاضر ۶ پروژه تولید برق در دستور کار است. همچنین بستر افزایش تولید را از طریق تامین تجهیزات تعمیراتی را در اولویت قرار می‌دهیم تا بتوانیم واحد‌های نیروگاه‌های را برای زمان پیک آماده نگهداریم. این مسأله به یک برنامه بزرگ نیاز دارد که ۲۴ هزار مگاوات نیروگاه تعمیرات انجام شود.

او تصریح کرد: یکی از مقدمات تولید پایدار ایجاد مرکز پایش نیروگاه‌هاست. در مقطع کنونی شرایط اقلیمی در میزان تولید برق تجدیدپذیرها تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل پایش تولید این نیروگاهها اهمیت دارد. از طرف دیگر قصد داریم که از تجربه کشورهای دیگر در تولید برق تجدیدپذیر استفاده کنیم. برای نمونه ترکیه ۲۴ مگاوات برق تجدیدپذیر تولید می‌کند که ۱۲ مگاوات آن خورشیدی و ۱۲ مگاوات آن بادی است.

مقیم زاده گفت: در تابستان سال گذشته به دلیل اینکه تراز نیروگاه‌های برق آبی را از دست دادیم حدود ۱۸ مگاوات تولید برق را از دست دادیم. به همین دلیل مدیریت مصرف برق صنایع را با وزارت صنایع انجام دادیم. پیش‌بینی می‌شود که از خرداد تا شهریور ماه شرایط هشدار و اضطرار را داریم که بین ۲۵۰۰ تا ۴۰۰۰ مگاوات مدیریت مصرف برق را انجام داده‌ایم.

۴۵ درصد تولید برق در بورس انرژی عرضه می‌شود

همچنین معاون بازار برق ایران گفت: کلیه تولید و مصرف برق طبق بیانات رهبر معظم انقلاب باید به بخش خصوصی واگذار شود که از سال ۱۳۸۴ قوانین لازم تدوین شد و تاکنون ۶۵ درصد تولید برق در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است. طبق برنامه هفتم توسعه باید ۶۰ درصد برق در بورس انرژی معامله شود و از اردیبهشت ماه این مسأله به طور جدی پیگیری شده است.

حمیدرضا باقری افزود: هم اکنون ۴۵ درصد برق مورد معامله کشور در بورس انرژی انجام می‌شود. به طور قطع انگیزه لازم برای حضور بخش خصوصی برای معاملات برق فراهم خواهیم کرد. قصد داریم تابلوی صرفه‌جویی در بورس انرژی ایجاد کنیم. برای نمونه شرکتی که در روشنایی شهر اقداماتی انجام دهند گواهی به آنها داده می‌شود و مصرف‌کنندگان می‌توانند این گواهی ها را بخرند و معادل آن را برق دریافت کنند.

باقری با اشاره به اینکه ۹۰ درصد برق در تابلوی اول بورس انرژی عرضه می‌شود، گفت: قیمت برق در تابلوی اول ۱۷۰ تومان است اما در تابلوی برق سبز متوسط ۴ هزار تومان است. کسانی که از تابلوی سبز و تابلوی آزاد برق می‌خرند مشمول خاموشی برق در زمان پیک نمی‌شوند.

modir

Recent Posts

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تولید محصولات بهداشتی

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…

18 ساعت ago

مدیریت سیستمی از شغل تا برنامه ملی

مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامه‌های…

18 ساعت ago

تبعات فیلترینگ فضای مجازی

تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسب‌وکارهای ایرانی نشده،…

18 ساعت ago

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…

22 ساعت ago

قیمت حامل‌های انرژی در ۱۴۰۴

در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…

2 روز ago

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…

2 روز ago