فناوری

تعرفه واردات آیفون اعلام شد

دبیر هئیت دولت اعلام کرد: با مصوبه هئیت دولت در جلسه عصر امروز  تعرفه واردات آیفون در سال جاری برای گوشی های بالای ۶۰۰ دلار مطابق قانون بودجه در رویه تجاری ۱۵ درصد و در سایر رویه ها ۳۰ درصد تعیین شد و برای گوشی های اپل ۶۰۰ دلار و پایین تر حقوق ورودی در رویه تجاری ۵ درصد و در سایر رویه ها ۶ درصد تعیین شد.

پیش از این با ابلاغیه معاون اول رئیس جمهور در ۹ آبان ماه ۱۴۰۳ تعرفه واردات آیفون ۹۶ درصد اعلام شده بوده و حالا در جلسه جدید دولت آن مصوبه را اصلاح کرده است.

با توجه به اینکه مصوبه قبلی منجر به افزایش دو برابری قیمت گوشی‌های آیفون در کشور می شد عملا  اثر منفی بر بازار تلفن همراه داشت. درحالی که هدف از آزادسازی واردات تلفن همراه باید حل مشکلات کنونی بازار باشد. به عبارت دیگر آزادسازی واردات آیفون کمک می کند تا گوشی های ری پک و قلابی که چند وقتی است در بازار ایران به وفور یافت می شود جمع شوند.

دلایل تغییر تعرفه واردات آیفون

دولت در مصوبه نخست بیشتر با نگاه درآمدزایی از محل واردات گوشی آیفون تعرفه ۹۶ درصدی تعیین کرده بود.  از طرف دیگر لوکس سازی کالاها منجر می شود که تنها قشر خاصی بتوانند از یک محصول استفاده کنند. درحالی که سیاست کلان کشور رفع تبعیض و حمایت از دهک های پایین جامعه است.

نکته دیگری که درباره کالاهای وارداتی حائژ اهمیت است افزایش قیمت دلار در چند ماه اخیر است. این مساله منجر شده قیمت کالاهای وارداتی حدود ۱۲ درصد افزایش یابد. به عبارت دیگر قیمت ارز نیمایی که برای واردات کالا اختصاص می یابد پیش از این در محدوده ۴۰ هزار تومان بود. دولت چهاردهم اعلام کرده در دراستای رانت و افزایش تحویل ارز صادرکننده ها به سامانه نیما قیمت ارز سامانه را به صورت تدریجی افزایش داده است. به همین دلیل در روزهای اخیر ارز نیمایی به محدوده ۵۰ هزار تومان رسیده که رشدی حدود ۱۲ درصدی داشته است. بنابراین تعرفه واردات آیفون ۹۷ درصدی هزینه بسیار بالایی را به مصرف کنندگان تحمیل می کرد.

هرچند واردات کالاهای لوکس و گران که نیازمند تخصیص ارز فراوان است در مقطع کنونی به زیان اقتصاد کشور است و به ناترازی ارزی دامن می زند. با این حال چالش عرضه آیفون ری پک که چند وقت اخیر در بازار تلفن همراه بسیاری از مصرف کنندگان را دچار خسارت کرده بود نیازمند تدبیر بود.

modir

Recent Posts

وضعیت بنیادی نماد سخزر

سود عملیاتی نماد سخزر با رشد ۵۳ درصدی به ۳۴۵ میلیارد تومان رسیده. این افزایش…

7 ساعت ago

عملکرد نماد شکبیر در ۱۴۰۳

ارزش بازار نماد شکبیر به ۲۴,۴۰۸ میلیارد تومان رسیده که نشان‌دهنده افزایش ارزش شرکت در…

7 ساعت ago

آیا نماد لطیف سودآور است

حاشیه سود عملیاتی نماد لطیف به ۱۱ درصد رسیده که از مدیریت ناکارآمد هزینه‌ها و…

7 ساعت ago

نماد دزهراوی سودآور است؟

امسال حاشیه سود ناخالص نماد دزهراوی ۳۲ درصد بوده که نشان‌دهنده افزایش کارآمدی و کاهش…

7 ساعت ago

ارزیابی عملکرد نماد پارتا در ۱۴۰۳

ارزش بازار نماد پارتا به ۶,۶۴۰ میلیارد تومان رسیده است که نشان‌دهنده افزایش ارزش شرکت…

7 ساعت ago

نماد خشرق چگونه سهامی است؟

حاشیه سود خالص نماد خشرق ۰.۱ درصد بوده که نشان‌دهنده تأثیر منفی هزینه‌های مالی و…

7 ساعت ago