یادداشت

نگاه متفاوت در تحلیل های بازار سهام

به گزارش سرمایه فردا، در روزهای اخیر بسیاری از فعالان بازار سرمایه نسبت به چشم انداز  تحلیل های بازار سهام نگاه متفاوتی ارائه داده اند که بیشتر آنها وابسته به نقش دولت بوده است.

علی پروین کارشناس بازارهای مالی در یادداشتی برای بازار به نقش دولت و ارتباط آن با عملکرد بازار سرمایه پرداخته است. در ادامه یادداشت را بخوانید «بازار سرمایه پس از سقوط تاریخی خود در سال ۱۳۹۹، مدت‌ها در یک روند خنثی بسر برد. اما به تازگی توانست آن روی سکه را به سهامداران خسته نشان داده و نوید روزهای بهتری را به جامعه سرمایه‌گذاران دهد.

عوامل موثر در تحلیل های بازار سهام

افت سهام با چاشنی کاهش ارزش دلاری بازار، عقب ماندن از تورم و تحمل ریسک‌های متعدد از نگرش تحلیل های بازار سهام به مثابه شکست در امر سرمایه‌گذاری تلقی می‌شود.

حال که چند روزی می‌شود این بازار با رونق همراه شده، بهتر است که سیاست‌گذاران در تصمیمات خود احتیاط بیشتری کنند. اساساً بخش مولد اقتصاد کشور باید محل جذب سرمایه جدید برای سرمایه‌گذاری باشد نه بازاری برای نقد کردن سهام، دارایی‌ها و اوراق بدهی روی دست مانده دولت‌ها.

عدم اطمینان سهامداران به آینده بازار

طبق برخی تحلیل های بازار سهام دولت بهتر می‌داند که سال‌هاست بودجه عمرانی، صرف بودجه جاری می‌شود. لذا اکنون می‌بایست با انواع حمایت‌ها و اصلاح قوانین سعی کند. دولت سرمایه‌ای که وارد بازار سهام شده را به سمت شرکت هدایت کند.  رشد و ارتقا شرکت و  سرمایه‌گذاری دقیق، سهامداران و کشور را از سود حاصل از سرمایه گذاری در بازار سرمایه منتفع می‌کند. دولت باید تلاش کند ریسک سیستماتیک را کاهش داده و برای سهامداران قابل هضم کند. تنها با سیاستهای دولت این جوانه‌ای که اکنون سبز شده می‌تواند در ادامه به درختی زیبا تبدیل گردد.

ارزیابی پارامترهای اثرگذار در روند معاملات بازار سهام حاکی از این است. ریزش قیمت سهام شرکت‌ها در معاملات روز جاری می‌تواند متأثر از دو اتفاق باشد. ابتدا اتفاقات و تحولات سوریه که برای کشور محوری استراتژیک محسوب می‌شود. دیگری عدم اطمینان سهامداران به آینده بازار، رشد اندک قیمت سهام شرکت‌ها در هفته‌های قبل توأم با نوسان‌گیری سهامدارانی که وارد سود جزئی شده‌اند.»

modir

Recent Posts

وضعیت بنیادی نماد سخزر

سود عملیاتی نماد سخزر با رشد ۵۳ درصدی به ۳۴۵ میلیارد تومان رسیده. این افزایش…

6 ساعت ago

عملکرد نماد شکبیر در ۱۴۰۳

ارزش بازار نماد شکبیر به ۲۴,۴۰۸ میلیارد تومان رسیده که نشان‌دهنده افزایش ارزش شرکت در…

6 ساعت ago

آیا نماد لطیف سودآور است

حاشیه سود عملیاتی نماد لطیف به ۱۱ درصد رسیده که از مدیریت ناکارآمد هزینه‌ها و…

6 ساعت ago

نماد دزهراوی سودآور است؟

امسال حاشیه سود ناخالص نماد دزهراوی ۳۲ درصد بوده که نشان‌دهنده افزایش کارآمدی و کاهش…

7 ساعت ago

ارزیابی عملکرد نماد پارتا در ۱۴۰۳

ارزش بازار نماد پارتا به ۶,۶۴۰ میلیارد تومان رسیده است که نشان‌دهنده افزایش ارزش شرکت…

7 ساعت ago

نماد خشرق چگونه سهامی است؟

حاشیه سود خالص نماد خشرق ۰.۱ درصد بوده که نشان‌دهنده تأثیر منفی هزینه‌های مالی و…

7 ساعت ago