اقتصاد کلان

نشست اضطراری پزشکیان برای استیضاح وزیر اقتصاد

به گزارش سرمایه فردا، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز چهارشنبه طرح استیضاح وزیر اقتصاد را با ۹۱ امضا اعلام وصول کرد. درحالی که مسعود پزشکیان روز گذشته در جلسه غیر علنی مجلس شورای اسلامی از نمایندگان مجلس شورا اسلامی خواست که وزیر اقتصاد را استیضاح نکنند.

در جریان بازدید از وزارت امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: همانگونه که در مجلس گفتم، الان هم دوباره می‌گویم که تمام سیاست های پولی و بانکی و ارزی در جلسه سران قوا با حضور تیم اقتصادی دولت و روسای کمیسیون های اقتصادی مجلس و کارشناسان تصمیم گیری شده است.

درواقع امروز، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در اقدامی غیرمنتظره به وزارت امور اقتصادی و دارایی رفت تا در نشستی با وزیر و مدیران ارشد، برنامه‌ها و اقدامات این وزارتخانه برای مدیریت اقتصادی کشور را بررسی کند. این اقدام پس از جلسه هیئت دولت انجام شد و نشان‌دهنده اهمیت و فوریت موضوعات اقتصادی برای دولت است. در این بازدید، پزشکیان بر ضرورت حل مشکلات اقتصادی و تعامل بیشتر با رسانه‌ها تأکید کرد.

بررسی برنامه‌های اقتصادی دولت

مسعود پزشکیان با اشاره به گفت‌وگوهای انجام‌شده گفت: “می‌توانیم مشکلات اقتصادی را حل کنیم. مشکلات اقتصادی از هر سو موانعی ایجاد می‌کنند و شایعات نادرستی که رسانه‌ها منتشر می‌کنند، ما را دچار مشکل می‌کنند. با این‌حال مصمم هستیم مشکلات مردم را حل کنیم.”

تصمیم‌گیری‌های کلان اقتصادی

رئیس‌جمهور تأکید کرد: “هرگز مشکلات را انکار نکرده‌ایم و معتقدیم که باید هر مشکل را با راه‌حل‌های خاص خودش برطرف کنیم. هر مسئله‌ای بسته به زمان و نیاز خود حل خواهد شد. ما باید دست‌به‌دست هم دهیم و با قدرت پیش برویم. اگر همدلی و همراهی داشته باشیم، می‌توانیم مشکلات خودمان و مردممان را حل کنیم.”

جلسه با کمیسیون اقتصادی مجلس

مسعود پزشکیان افزود: “همان‌طور که در مجلس گفتم، سیاست‌های پولی، بانکی و ارزی در جلسه سران قوا با حضور تیم اقتصادی دولت، رؤسای کمیسیون‌های اقتصادی مجلس و کارشناسان تصمیم‌گیری شده است. اینکه همه تقصیرها را به گردن یک نفر (وزیر اقتصاد) بیندازیم، بی‌انصافی است. برای پیشرفت باید همگی دست به دست هم دهیم و با باور به توانایی‌های خود، با قدرت پیش برویم.”

بررسی استیضاح عبدالناصر همتی

وی به حضور عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و دارایی، در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس اشاره کرد و گفت: “جلسه خوب بود و دوستان مجلس نکاتی را مطرح کردند که تا حد توان پاسخ دادم. ان‌شاالله قانع می‌شوند.” همتی درباره محورهای استیضاح اظهار داشت: “بیشتر مباحث اقتصادی، تورم، بی‌ثباتی اقتصادی و مسائل ارزی مورد بحث قرار گرفت.”

عبدالناصر همتی تأکید کرد: “اگر استیضاح به صحن علنی مجلس برود، باز هم آماده است تا صحبت کند و تمام تلاشش را برای قانع کردن کل نمایندگان به کار گیرد.”

طرح استیضاح و دلایل آن

در تاریخ ۲۴ بهمن ماه، عباس گودرزی، نماینده مجلس شورای اسلامی، با اشاره به درخواست تعدادی از نمایندگان برای استیضاح همتی، اعلام کرد: “طرح استیضاح که ۸۹ امضا دارد و روز سه‌شنبه ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۳ از سوی هیأت رئیسه به کمیسیون اقتصادی ارجاع شده است.”

احمد نادری از اعضای هیأت رئیسه مجلس، در توییتی دلایل اصلی استیضاح همتی را مشکلات شدید ارزی، افزایش بی‌رویه قیمت‌ها، بحران نقدینگی و ناتوانی در کنترل تورم عنوان کرده است.

فضای مجلس و نظرات مخالفان استیضاح

فتح‌الله توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، درباره فضای مجلس برای استیضاح وزیر اقتصاد اظهار داشت: “این موضوع تنها به کمیسیون اقتصادی محدود نمی‌شود. ما جلسات متعددی با مسئولان وزارت اقتصاد و بانک مرکزی داشته‌ایم، اما در نهایت این استیضاح‌کنندگان هستند که باید قانع شوند. اگر این نمایندگان در جلسه کمیسیون قانع نشوند، طبیعتاً استیضاح به هیأت رئیسه ارجاع خواهد شد.”

مهم‌ترین تهدید اقتصادی

شیخی، اقتصاددان، درباره مدیریت همتی بر اقتصاد اظهار داشت: “مهم‌ترین خطری که تولیدکننده داخلی را تهدید می‌کند، نوسان نرخ ارز است. وزیر اقتصاد به اشتباه معتقد است نرخ ارز باید شناور مدیریت شده باشد، در حالی که ارزش پول ملی و نرخ ارز باید توسط حاکمیت کنترل شود.”

نتیجه‌گیری

بازدید ناگهانی مسعود پزشکیان از وزارت امور اقتصادی و دارایی و بررسی برنامه‌ها و اقدامات اقتصادی نشان‌دهنده اهمیت و فوریت موضوعات اقتصادی برای دولت است. وی در این بازدید بر ضرورت حل مشکلات اقتصادی، تعامل بیشتر با رسانه‌ها و همدلی و همراهی برای پیشرفت تأکید کرد. همچنین، به بررسی استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و دارایی، پرداخت و بر لزوم مشارکت همه‌جانبه برای حل مشکلات اقتصادی کشور تأکید کرد. با توجه به فضای مجلس و نظرات مخالفان و موافقان استیضاح، به‌نظر می‌رسد که بحث‌های اقتصادی و مدیریتی همچنان ادامه خواهد داشت و نیازمند تصمیم‌گیری‌های کلان و همفکری بیشتر است.

modir

Recent Posts

عملکرد بانک اقتصاد بانک نوین

بانک اقتصاد بانک نوین با انتشار صورت‌های مالی سال ۱۴۰۳، عملکردی قابل توجه از خود…

8 ساعت ago

بحران اقتصادی ایران؛ چه آینده‌ای در انتظار بازارهاست؟

در شرایطی که مذاکرات ایران و آمریکا، فضای اقتصادی کشور را به شدت تحت تأثیر…

8 ساعت ago

ایران اکسپو ۲۰۲۵؛ گامی بزرگ در مسیر توسعه صادرات غیرنفتی

هفتمین دوره نمایشگاه ایران اکسپو، با حضور گسترده شرکت‌های داخلی و تجار خارجی از ۱۰۰…

8 ساعت ago

مذاکرات ایران و آمریکا؛ فرصت‌های تاریخی و اثرات گسترده بر بازارهای مالی

بازارهای مالی ایران، از بورس تا ارز و طلا، تحت تأثیر مذاکرات ایران و آمریکا…

9 ساعت ago

کاهش انتظارات تورمی و ریزش بازار ارز و طلا

بازار ارز و طلا در ایران تحت تأثیر دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در…

9 ساعت ago

کاهش قیمت نفت و تاثیرات جهانی؛ فرصت‌ها و چالش‌های پیش‌روی بازار ارز و سرمایه

کاهش قیمت نفت و تغییرات اساسی در سیاست‌های تجاری جهانی، تاثیرات جدی بر بازار ارز…

13 ساعت ago