سیاست و دیپلماسی

آتش زیر خاکستر غزه – اسرائیل

به گزارش سرمایه فردا، شرایط خاورمیانه به دلیل آتش زیر خاکستر غزه – اسرائیل بسیار سخت است و عوامل متعددی بر آن اثرگذار که پاره ای از آنها بر جنگ های روسیه- اوکراین ؛ آذربایجان- ارمنستان-ایران و ترکیه مشهود است.

نخست : اسرائیل تعداد زیادی از افسران عالی رتبه خود در قفقاز و اوکراین را فراخوانده است.‌ این فراخوانی بی تاثیر بر حجم آتش جبهه اوکراین و حتی مصاحبه های تند و آتشین الهام علی اف نبود.

دوم : اسرائیل پاره ای سایت های پدافندی گنبد آهنین خود از اوکراین و آذربایجان را پس گرفت. یا از تحویل سامانه ها فعلا سر باز زده و به بعد موکول کرده است !

سوم : انبارهای تسلیحات ارتش اسرائیل به دلیل کمک به اوکراین و آذربایجان خالی شده بود. لذا دوره آماده سازی برای حمله به غزه بشدت طولانی شده است !

خطاهای نظامی جنگ غزه – اسرائیل

همه این خطاهای نظامی ناشی از گزارشات غلط سرویس های اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل از روند کار حماس ، جهاد اسلامی و حزب الله و ایران در منطقه پیرامون اسرائیل بود. و باعث شد تا ارتش و پلیس اسرائیل به خواب برود .

امروز هم اسرائیل کمترین آمادگی برای ورود اطمینان بخش به غزه ندارد. وگرنه تاکنون حمله را آغاز کرده بود. ولی روزبروز در حال افزایش آمادگی های رزمی خود است ولی آنچه ما نمی دانیم. آمادگی اسرائیل برای تله های مرگبار زیرزمینی مشهور حماس است که فرماندهان اسرائیلی و آمریکایی آنرا مرتب تذکر می دهند !

حمله نکردن از زمین یعنی تسلیم و پذیرش شکست قطعی بدون جنگ و حمله زمینی نیز یعنی پذیرش احتمال بیش از ۹۰ درصد. شکست این وضعیت جهنمی است که اسرائیل گرفتار شده و از آن راه گریزی نیست .

واکنش جامعه جهانی به جنگ غزه – اسرائیل

همه امید اسرائیل به همراهی یا وساطت های بین المللی بود که ثمری نداد :
اسرائیل هیچ تضمینی برای ورود مستقیم نیروهای ناتو و نیروهای آمریکایی بجز کمک لجستیکی و اطلاعاتی دریافت نکرد. حتی هیچ تضمینی برای عدم مداخله حزب الله لبنان و ایران و نیروهای جهادی پیرو ایران دریافت نکرد که هیچ ؛ تهدیدهایی از یمن و عراق و سوریه و پاکستان و روسیه دریافت کرد .

جو سیاسی و اجتماعی و مردمی منطقه و جهان از آمریکا تا اروپا و آفریقا و اسیا علیه اسرائیل شد. بجز دولت ها که بسیاری شان نگران واکنش مردمی و مطبوعات هستند. کسی علنا به حمایت از اساسی اسرائیل بر نمی خیزد . مگر در حد همدردی و کمک های لجستیکی !

رئیس جمهور مصر دو ماه دیگر انتخابات دارد و نگران پایگاه رای مردمی است. تحریک احساسات ضد فلسطینی و همراهی نامحدود با اسرائیل برای وجهه او خطرناک است و امنیت کشورش را به خطر می اندازد .

پادشاه اردن ، ولیعهد سعودی ، کویت ، عراق ، عمان و … همگی بگونه ای مجبورند دست به عصا رفتار کنند . قطر که پشت حماس و جهاد اسلامی است .

تبعات آتش زیر خاکستر غزه – اسرائیل

جنگ اسرائیل غیر مستقیم می تواند کبریتی بر بازار انرژی نفت و گاز بزند و حتی کانال سوئز را با خطر ناامنی روبرو کند. لذا همگان نگران نوع و سطح واکنش ها هستند. رفع تحریم فروش نفت ونزوئلا از طرف آمریکا دقیقا در همین راستا بود !

چنین معادله چند مجهولی سیاسی را تاکنون در عمرم ندیده بودم و تجربه نداشتم و لذا نمی توانم با قطعیت نتیجه گیری کنم. تنها در جملات بالا سعی کردم تا تنها بخشی از – و نه همه – وضعیت صحنه را که میبینم ، شرح دهم . شاید دوستان نیز وجوه دیگری را بیان کنند تا صحنه تاریک منطقه ، روشن تر شود !

تنها میتوانم بگویم که بعد از سال ۲۰۰۰ وقایعی سرنوشت سازتر از حمله به برج های دوقلو ، حمله روسیه به اوکراین و دو جنگ بزرگ ۳۳ روزه حزب الله و غزه – اسرائیل که در ادامه هم هستند رخ نداده است. جهان و بویژه غرب آسیا دیگر به روز قبل از این حوادث برنمی گردد نویسنده: شهرام_یزدی

modir

Recent Posts

ایران متافو بستر نشر دانش روز

توکلی گفت: نخبگان حوزه صنعت در حوزه داخلی و خارجی، دانش روز دنیا را در…

9 ساعت ago

خسارت ناترازی انرژی

خسارت ناترازی انرژی در حال حاضر به واسطه سهمیه بندی برق و گاز برای صنایع…

11 ساعت ago

وام مسکن ۸۰۰ میلیونی مسکن

وام مسکن ۸۰۰ میلیونی درحالی که بیش از ۵ ماه گذشته مصوب شده هنوز ابلاغ…

12 ساعت ago

کاهش ریسک‌های حقوقی با قراردادهای استاندارد

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: پیش‌تر به دلیل نبود قراردادهای استاندارد برای معاملات ملکی،…

12 ساعت ago

ادعای وزیر درباره قیمت خودرو

وزیر صنعت قیمت خودرو را تا ۳۵ درصد افزایش داد. حالا برای توجیه اقدام خود…

14 ساعت ago

تعارض منافع در مقررات نظام مهندسی

اعضا هیأت مدیره نظام مهندسی در یک تعارض منافع قرار دارند از سویی باید مدافع…

14 ساعت ago