ضعف نقدینگی و ترس معامله‌گران

ضعف نقدینگی و ترس معامله‌گران

در حالی‌که شاخص کل بورس با رشد اندک به کار خود پایان داد و ارزش معاملات به کمترین حد خود در هفته‌های اخیر رسید، بابک تربان، تحلیلگر بازار سرمایه، در یادداشتی صریح به بررسی روند نزولی بازار، تأثیر نقدینگی محدود، رفتار هیجانی سهامداران خرد و گزینه‌های محتمل برای ورود پله‌ای پرداخت. او با اشاره به سودسازی ضعیف برخی نمادها، توصیه‌هایی روشن برای مدیریت سرمایه و انتخاب سهم‌های بنیادین ارائه کرد.

بابک تربان، تحلیل‌گر بنیادی بازار سرمایه:نرخ دلار به ۸۸,۸۰۰ تومان رسید و قیمت هر سکه به ۷۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بالغ شد. شاخص کل با رشد ناچیز ۲۴ واحدی، معاملات را به پایان رساند؛ نشان از بورس سرد و کم‌رمق دارد که ضعف نقدینگی و ترس معامله‌گران از ارزش معاملات ۳.۶ همتی کاملاً مشهود است.

تنها صندوق‌های طلا با ورود ۳۰۹ میلیارد تومان سرمایه اندکی رونق داشتند. اهرمی‌ها نیز با ورود ۷۵ میلیارد تومان قابل توجه بودند. درخصوص نماد اهرم، شخصاً اشاره کردم که محدوده ۱۹۰۰ تومان جذابیت دارد و حتی برگشت قیمت از دو هزار تومان را کم‌ریسک‌ترین سناریو در نظر گرفتم. پیشنهاد کردم عدد ۱۹۵۰ را وارد واچ‌لیست کنید تا در صورت ادامه روند نزولی، فرصت خریدی مناسب فراهم شود. نباید با چند روز رشد، هیجانی وارد بازار شد—تجربه نشان داده این رفتار بارها موجب زیان شده است، نمونه‌اش رفتارم نسبت به نماد شبنا که با امید به کف قیمتی، وارد شدم اما افت سنگین قیمتی در روزهای بعد باعث زیان شد.

در خصوص نماد شارک، مجمع عمومی برگزار شد و تقسیم سود ۳۰ تومانی انجام شد. در حالی‌که شرکت حدود ۴۰ تومان EPS داشته و با قیمت ۸۴۵۰ تومان معامله می‌شود، این بازدهی نشان‌دهنده عملکرد ضعیف سهم است. با اینکه ۱۶۸ میلیارد تومان سود انباشته دارد، ارزش سهم فعلاً مطلوب نیست. در مقایسه با سهم‌هایی که سودسازی قوی‌تر دارند و با نسبت قیمت به سود پایین‌تری معامله می‌شوند، شارک در این سطح قیمت ارزنده محسوب نمی‌شود.

سهم دیگری که بررسی شد، نماد فجر است؛ با EPS حدود ۲۹۲ تومان و سود انباشته ۱۷۸ میلیارد تومان، در سه‌ماهه اخیر ۴۴ میلیارد تومان سود خالص ساخته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد اندکی داشته. هرچند عملکرد بنیادین آن مناسب است، اما روند نزولی فعلی و نیاز به اصلاح قیمتی را نباید نادیده گرفت. کف حمایتی سهم در محدوده ۱۵۰۰ تومان قرار دارد.

در بحث سرمایه‌گذاری، تأکید دارم بر مدیریت سرمایه و خرید پله‌ای. به‌عنوان مثال اگر فردی ۱۰۰ میلیون تومان برای سرمایه‌گذاری دارد، توصیه می‌کنم آن را در چهار مرحله، هر بار با ۲۵ میلیون تومان، در نقاط کلیدی خرید انجام دهد. این روش مانع از ضرر سنگین در صورت افت قیمت خواهد شد.

نماد بعدی که بررسی می‌کنم، سپاها است. شرکت در پایان دوره شش‌ماهه منتهی به ۳۱ شهریور ۷۸۲ میلیارد تومان سود خالص ثبت کرده و EPS آن ۱۵۶ تومان بوده است. عرضه سیمان در بورس کالا همواره با تقاضای بالا همراه است؛ در برخی مواقع تقاضا تا ۳۵ درصد بیش از عرضه است. به همین دلیل، سهم سپاها گزینه جذابی برای سرمایه‌گذاری به‌شمار می‌آید، به‌خصوص با هدف قیمتی اولیه در محدوده ۲۲۰۰ تومان.

فروش سیمان تیپ ۲ از ابتدای سال تا پایان خرداد ۱۴۰۴ بالغ بر ۸۸۳ میلیارد تومان بوده و سایر محصولات نیز سهم قابل توجهی در درآمد داشته‌اند. اگر این روند ادامه یابد، سهم ظرفیت سودسازی ۳۰۰ تا ۳۲۰ میلیارد تومانی را دارد که با P/E گروه سیمانی‌ها (۷ تا ۸)، بازه قیمتی ۲۴۰۰ تا ۲۵۰۰ تومان را توجیه‌پذیر می‌کند.

در پایان تأکید می‌کنم که تصمیم‌گیری در سرمایه‌گذاری باید مبتنی بر تحلیل، مدیریت سرمایه و رعایت اصول تکنیکال باشد. در صورت ایجاد ارتباط مستمر، امیدوارم بتوانم تجربیات خود را با شما مخاطبان عزیز به اشتراک بگذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *