اولویت سرمایه گذاری کشور تولید مس و فولاد است
اولویت سرمایه گذاری کشور تولید مس و فولاد است

به گزارش سرمایه فردا، طبق برنامه هفتم توسعه پنج ساله ایران اولویت سرمایه گذاری کشور تولید مس و فولاد است.

به گزارش سرمایه فردا، بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند که تقاضا برای کامودیتی ها در آینده نه چندان دور تغییر می کند. زیرا صنعت به سمت تولید و مصرف محصولات سبک، غیرالاینده و بهره ور رفته است. به همین دلیل اولویت سرمایه گذاری در برای مس، آلومینیوم، روی جایگزین فولاد می شود. به همین دلیل نمادهای تولیدکننده این محصولات در بورس با تقاضای بیشتری روبرو می شوند.

به تازگی شرکت معدنی کودلکو شیلی، بزرگترین تولیدکننده مس جهان، هشدار داده که کمبود جهانی این فلز ممکن است تا سال ۲۰۳۲ به هشت میلیون تن برسد، زیرا تقاضای فزاینده همچنان استخراج و تولید پروژه های جدید را می بلعد.

ماکسیمو پاچکو، رئیس هیئت مدیره کودلکو، در یک کنفرانس صنعتی گفت. اگرچه در کوتاه مدت به دلیل پروژه های جدید در شیلی، پرو، جمهوری دموکراتیک کنگو و منطقه تبت چین، مازاد عرضه پیش بینی می شود، اما تقاضای میان مدت تا بلندمدت عرضه را تحت الشعاع قرار خواهد داد.  

کارشناسان تخمین می زنند که صنعت مس باید بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار برای بازگشایی معادنی هزینه کند. تابتواند کسری عرضه سالانه ۴.۷ میلیون تنی را تا سال ۲۰۳۰ جبران کند. اگر پروژه های جدید معدنی به بهره برداری نرسند، عدم تعادل بین عرضه و تقاضا در نیمه دوم این دهه یعنی سال ۲۰۲۶ ظاهر خواهد شد.

اولویت سرمایه گذاران در صنایع

رابرت فریدلند، سرمایه‌گذار میلیاردر معدنی و موسس شرکت معدنی کانادایی ایوانهو، نگران افت اخیر قیمت مس نیست. زیرا تقاضای میان‌مدت و بلندمدت برای این فلز در حال افزایش است.
میلیاردر فریدلند و همچنین گلدمن ساکس و گروه‌های تجاری عمده کالاها، همچنان انتظارات رشد قیمت نسبت به مس فراتر از ضعف کوتاه‌مدت هست.
او افزود: «ما بر تقاضای آینده بسیار خوش‌بین هستیم. به گفته فریدلند، تولید جدید کافی برای پاسخگویی به تقاضای آینده مس نیست. او گفت بحران عرضه در بازار مس در راه است.
به گفته کوستاس بینتاس، رئیس مشترک فلزات و مواد معدنی ترافیگورا، قیمت ممکن است به رکورد قبلی خود یعنی ۱۰۸۴۵ دلار در هر تن افزایش یابد. حتی به بالاتر از آن برسد و تا ۱۲۰۰۰ دلار در هر تن معامله شود.

اولویت سرمایه گذاری دنیا چیست

قیمت چیزی که تمام دنیا به آن نیاز دارد، چقدر است؟ ” در مجمع جهانی اقتصاد در ژانویه، جرمی ویر، مدیر اجرایی ترافیگورا گفت: «اگر می‌خواهیم تا سال ۲۰۵۰ به صفر خالص برسیم. باید تا سال ۲۰۳۰ دو سوم انرژی از منابع تجدیدپذیر داشته باشیم. در این سناریو، کمبود عرضه نسبت به تقاضا حتمی است.
دلیل بعدی طبق برنامه هفتم توسعه پنج ساله ایران اولویت سرمایه گذاری کشور تولید مس و فولاد است.