پیش بینی اقتصاد ایران بعد از انتخاب ترامپ

پیش بینی اقتصاد ایران بعد از انتخاب ترامپ

افقه می گوید در صورت روی کار آمدن ترامپ اقتصاد ایران چه آینده‌ای دارد ؟ همچنین رییس‌جمهوری که در ایران که اعتقادی به رفع تحریم‌ها ندارند، چه تبعاتی دارد.

سید مرتضی افقه، اقتصاددان و استاد برجسته اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز:
انتخاب احتمالی ترامپ با مخالفان برجام در ایران همزمان شود، شاخص‌های اقتصادی رو به وخامت خواهد گذاشت. بسیاری از پایگاه حامیان ابراهیم رئیسی در سه سال گذشته سرخورده شدند.
با توجه به مواضع و برنامه‌هایی که در مناظرات انتخاباتی از سوی برخی کاندیداهای ریاست‌جمهوری و تیم همراهانش مطرح شد. کاملا آشکار است که آقایان اعتقادی به رفع تحریم‌ها و اثرات اقتصادی مترتب بر آن ندارند.

برنامه دولت آینده در حوزه سیاست خارجی

آشکار اینکه برخی در تلاش خواهد بود تا در صورت بر سر کار آمدن در دولت آینده در حوزه سیاست خارجی، همان سیاست‌های دولت سیزدهم را در سطح بین‌المللی دنبال کنند. پیرو همان سیاست‌های منطقه ‌ای باشند که به شکل روشنی با شکست مواجه شد.
از منظر بسیاری از ناظران و صاحب نظران دیدگاه‌های مخالفان مذاکره با جهان می‌تواند حوزه‌های سیاست داخلی و به خصوص عرصه فرهنگی کشور را با تنش‌های جدی و چالش‌های مساله‌ساز گسترده‌ای روبرو کند.

در جایی که ثبات و وجود آرامش در کشور پیش نیاز توسعه و پیشرفت اقتصاد مملکت تلقی می‌شود. وقتی همه مجموعه عوامل مطرح شده در صحبت‌های قبلی من را در کنار هم بگذاریم، بدون شک با گذشت هر روز از فعالیت چنین دولتی از توسعه و پیشرفت کشور دور و دورتر خواهیم شد.

افزایش نرخ ارز چه زمانی است؟

بازار واکنش شوک‌گونه‌ای را به خبر احتمال پیروزی مخالفان مذاکرات نشان داده است. در آن صورت باید در کوتاه‌مدت شاهد افزایش نرخ ارز و تلاطم در بازار دلار باشیم. ضمن اینکه بدون تردید مواجه شدن بازار بورس با این خبر نیز اسباب سقوط این بازار در همان ساعات اولیه را فراهم خواهد کرد.
اگر بخواهیم همچنان شاهد اجرا و اعمال همان سیاست‌هایی باشیم که تاکنون در کارزار رقابت‌های انتخاباتی از سوی برخی کاندیداهای ضد سیاست خارجی گسترده  مطرح شده است. ایران ما در میان‌مدت و بلند‌مدت با چالش‌های جدی به خصوص در حوزه اقتصاد و معیشت مردم روبرو خواهد بود.

تبعات انتخاب شدن دونالد ترامپ

از سوی دیگر در صورت انتخاب شدن دونالد ترامپ در انتخابات آتی ایالات متحده و همزمانی چنین انتخابی با پشت کردن به مذاکرات در پاستور از نظر من شاخص‌های اقتصادی رو به وخامت می‌گذارد. و حتی بدتر از وضعیتی خواهد شد که در طول سه سال گذشته شاهد آن بودیم.

افزایش نرخی که پس از  ۱۴۰۱ در در حوزه قیمت کالاهای اساسی اتفاق افتاد. اسباب ریزش چشمگیر و قابل اعتنای آرای طبقه حامیان خود آقایان را نیز فراهم کرد. خروجی این ریزش رای را در انتخابات اخیر شاهد بودیم.

شاخص‌ صعودی واقعی است؟

به نظر من با وضعیتی که در طول سه سال گذشته در اقتصاد و معیشت ایرانیان رخ داد، طیف هواداران اصولگرایان را نیز با سرخوردگی روبرو کرد. به گونه‌ای که می‌توانستیم این سرخوردگی و پشیمانی ناشی از حمایت از دولت اخیر را در همه سال‌های گذشته در این طیف شاهد باشیم.
به‌رغم اینکه آقایان تلاش کردند تا در مناظرات گذشته، تصویری ایده‌آل و با شاخص‌ صعودی از دولت به جامعه ارائه کنند. اما به هر حال از این مهم غافل بودند که مردم؛ سفره، جیب خالی و بیکاری جوانان‌شان را می‌بینند. بنابراین، طبیعی بود که بسیاری از طرفداران خود آقایان نیز در گذار سه سال گذشته پشیمان و سرخورده  شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *