در حالی که کشور در بخش صنایع و ادارات شاهد قطعیهای مکرر برق است و بیش از ۳۵۰اداره و دستگاه اجرایی شاهد قطعی برق بودهاند، مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی ایران از تولید ۵۴هزار مگاواتی در اوج مصرف برق توسط نیروگاههای حرارتی خبر داد.
به گزارش سرمایه فردا، مدیرعامل توزیع نیروی برق تهران بزرگ با اعلام اسامی ادارات پرمصرف ملی و استانی در آخرین روز تیرماه، از قطعی برق بیش از ۳۵۰دستگاه اجرایی و اداری شهر تهران از آغاز خردادماه تاکنون به دلیل بیتوجهی به مصوبه هیاتوزیران خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، کامبیز ناظریان با اشاره به اینکه طی هفته گذشته بهرغم گرمای کمسابقه دمای هوا، شبکه برق کشور در پایداری کامل بوده است، این موفقیت را ناشی از همکاری ارزنده مردم و همچنین تلاش شبانهروزی فعالان صنعت برق کشور دانست و ضمن قدردانی از همراهی مشترکان تهرانی گفت: از خردادماه سالجاری، انشعاب بیش از ۳۵۰مشترک اداری شهر تهران به دلیل بیتوجهی به مصوبه هیاتوزیران در خصوص ضرورت کاهش مصرف برق توسط گروههای اجرایی این شرکت قطع شده است و رصد روزانه و لحظهای مصرف برق ادارات تهران تا پایان فصل گرما ادامه خواهد داشت.
ناظریان افزود: از ابتدای مهرماه سال گذشته، ۱۴۲برنامه عملیاتی در حوزههای مختلف به منظور گذر موفق از پیک بار تابستانه شهر تهران توسط کارشناسان این شرکت طراحی و طی مراحل مختلف اجرایی شده است که اجرای این برنامهها تاثیر قابل ملاحظهای بر کنترل پایداری شبکه توزیع برق شهر تهران داشته است.
او خاطرنشان کرد: در عین حال رفتار مصرفی مشترکان همواره یکی از مهمترین مولفههای موثر بر وضعیت شبکه است و از آنجا که براساس پیشبینیهای هواشناسی، هفته گرمی را پیشرو داریم، از تمامی مشترکان این شرکت درخواست داریم تا با صرفهجویی ۱۰درصدی در مصرف انرژی بهویژه در ساعات اوج مصرف، ما را در حفظ پایداری شبکه برق پایتخت همراهی کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ همچنین از همکاری قابل ملاحظه ادارات تهران در ساعات اوج مصرف خبر داد و با بیان اینکه این همکاری در کنار تغییر ساعات اداری آثار مثبت قابل ملاحظهای بر کاهش مصرف برق داشته است، گفت: برخی از ادارات با وجود اخطارهای دادهشده توجهی به مصوبه ابلاغی هیات دولت نداشتهاند و به همین دلیل با اخطار قبلی با قطع انشعاب برق مواجه شدهاند.
همچنین ۳۱تیرماه نیز برق ۳۰مشترک اداری پرمصرف شهر تهران شامل شرکت سهامی تهیه و توزیع جهادسازندگی (شرکت پشتیبانی امور دام کشور)، شرکت ملی نفتکش ایران، سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، سازمان جنگلبانی، ساختمان اداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهرانشمال و پردیس دانشگاه شریف توسط گروههای فنی توزیع برق پایتخت قطع شد.
تولید ۵۴هزار مگاواتی نیروگاههای حرارتی در اوج مصرف برق
مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی گفت: عمده نیاز مصرف برق کشور توسط نیروگاههای حرارتی تامین میشود. در روزی که تقاضای مصرف برق کشور ما ۷۲هزار مگاوات بود، بالغ بر ۵۴هزار مگاوات آن توسط نیروگاههای حرارتی تولید شده که این عدد متناسب با پیک متفاوت خواهد بود، اما بهطور متوسط ۵۴مگاوات ظرفیت شبکه برق کشور توسط نیروگاههای حرارتی تامین میشود. وی ادامه داد: ظرفیت اسمی بخش حرارتی ۷۲هزار مگاوات است که شامل نیروگاههای صنایع نیز میشود؛ زیرا عمده واحدهای منصوبه صنایع از نوع حرارتی هستند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، نمازی در خصوص تفاوت ظرفیت اسمی با ظرفیتی که در واقعیت تولید و وارد شبکه برق میشود، گفت: یک نیروگاه اگر ارتفاع صفر از سطح دریا داشته باشد و دمای محیط ۱۵درجه باشد، میتواند توان اسمی را تحویل دهد، اما ارتفاع از سطح دریا و دمای محیط باعث میشود که توان نهایی یک نیروگاه کاهش یابد.
او خاطرنشان کرد: به همین خاطر توان یک نیروگاه در فصل تابستان در پایینترین حد خود خواهد بود و در زمستان به شرایط بهتری میرسد. این مشخصه یکواحد حرارتی است و در هر کشور دیگری و با شرایط دیگری همینگونه خواهد بود. در مجموع توان عملی نیروگاههای حرارتی ما حدود ۵۶هزار مگاوات است.
نمازی تاکید کرد: در دنیا چیزی به عنوان آمادگی صد درصدی ظرفیت نیروگاهی وجود ندارد و ضریب عادی خروج واحدها ۵درصد و به عبارتی درصد آمادگی در جهان ۹۵درصد است، اما آمادگی ما در حال حاضر برای پیک شبکه برق ۹۸درصد است و ممکن است در برخی روزها بالاتر از این میزان و گاهی هم آمادگی پایینتری داشته باشیم.دنیای اقتصاد